Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy osztja be az idejét az a...

Hogy osztja be az idejét az a család, ahol mindenki 8 órában a munkahelyén (tehát nem Home office-ban dolgozik)?

Figyelt kérdés

Elnézést az elképesztően provokáló kérdésért, de tényleg érdekel hogy van idő ilyen családokban hétközben:

-főzni,

-házimunkát csinálni (takarítás, mosás, megjavítani valamit, kertet gondozni -már ahol, stb),

-eljárni sportolni,

-családi életet élni?

Tényleg nem akarok provokálni, a szüleim és a párom szülei is szellemi munkát végeztek anno, heti 1-2-3 nap jártak be, én is a kezdetektől HO-ban dolgozom, a barátaimnál meg nem merek ilyet föltenni a már említett "provokatív" jelleg miatt.

2023. aug. 10. 16:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Az emberek java napi 8 órában dolgozik.

Távolságtól függően 30 perc vagy 1 másfél óra is lehet míg hazaérnek.

mondjuk 7 re hazaér eszik, majd ha nincs segítsége ekkor áll neki főzni, de ha meg tudja rendelni napi szinten az ebédet akkor nem kell.

Hétvégén mos főz takarít ennyi.

Nagyon sokban függ, hogy mennyi idő alatt ér haza a munkahelyéről.

2023. aug. 10. 16:23
 2/14 anonim ***** válasza:

Mi hétvégén főzünk, mosni, mosogatni, vásárolni hétköznap is lehet. Porszívózni és növényeket locsolni hétvégén szoktam.

Programok hétvégén, plusz szabadságkor.

2023. aug. 10. 16:24
 3/14 anonim ***** válasza:

Nehezen. :D

A párommal élek, én 8, ő 9 órát dolgozik naponta. Neki 1 óra, nekem 3 óra a napi utazás munkába és haza összesen.

Főzni este szoktunk, miután hazaértünk, igyekszünk 2-3 napra főzni egyszerre.

Mosás napközben megy, reggel beidőzítem.

Takarítás: a padlót robotporszívó rendben tartja, a többi marad hétvégére többnyire, meg a kerti munka is.

Sportolni nem járunk, nincs még arra is idő. Néha hétvégén tudunk szorítani egy délutánt hogy kiránduljunk a környéken.

Családi élet: itt nem tiszta mire gondolsz, a családjainkkal (szülők, nagyszülők, tesó) hétvégéken tudunk találkozni, mi saját gyereket nem tervezünk (amúgy nem tudom mikor lenne rá idő ha lenne), egymásra/magunkra esténként van egy kis idő.

2023. aug. 10. 16:29
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Aki HO-ban tényleg dolgozik, az ugyanúgy nem ér rá, mintha a a munkahelyén lenne.

Nem ér rá sem főzni, sem házimunkát csinálni, sem sportolni stb.

Egyedül a munkába járás és hazamenés idejét spórolja meg.

Úgyhogy bocs, de ez gyenge kamu volt.

2023. aug. 10. 16:42
 5/14 anonim ***** válasza:
69%

“ Egyedül a munkába járás és hazamenés idejét spórolja meg.”

Ami sokaknak nem elhanyagolható, napi több óra. Covid alatt h.o.-ban sokkal több időm volt, pedig ugyanúgy ledolgoztam a 8 órát. :D

Meg egy mosást bedobni és hasonló dolgokat simán belefért megcsinálni, kevesebb időt vitt el mint pl sorban állni a mosdóhoz, a folyosó végéig caplatni egy mikróért, stb.

Azért ne csináljunk már úgy mintha ez mindegy lenne.

2023. aug. 10. 16:47
 6/14 anonim ***** válasza:
48%

Amíg irodából dolgoztunk:

7 körül hazaértünk, én főztem, közben közösen megcsináltuk a lakásban amit épp kellett - napi kb fél órát szántunk rá takarításra, plusz alapból elpakolunk magunk után így nem volt annyira vészes. A nagyobb munkák ráértek hétvégén.

8 körülre megvoltunk a teendőkkel és a vacsorával és utána még volt 4-5 óránk alvásig, abba pedig elég sok minden belefér.

2023. aug. 10. 16:54
 7/14 anonim ***** válasza:
#6 Éjfélkor meg 1kor feküdtetek le aludni rendszeresen?Hánykor kellett kelni reggel?
2023. aug. 10. 16:58
 8/14 anonim ***** válasza:

Egyrészt azért HO-ban sem lehet _minden_ házimunkát megcsinálni, de tény, hogy nagyon sokat számít, hogy be tudsz tenni egy adag mosást, ki tudsz teregetni, leszaladni vásárolni ebédidőben, valami egyszerű kaját megfőzni vagy csak előkészíteni, akár részletekben is.

Amit valaki írt, sokat számít, hogy mennyi az utazási idő, illetve, hogy a munkahelyed milyen környéken van, pl. van-e ott piac, bolt, posta ilyesmi, mert akkor ezeket munka előtt/után, esetleg ebédidőben vagy ha nem szalag munka akkor munka közben el lehet intézni.

Amikor férjemmel mindketten 8 órában irodában dolgoztunk, akkor:

- bevásárlás reggel vagy ebédidőben vagy hazafelé útközben, havi 2x nagyobb bevásárlás hétvégén, ilyenkor általában én mentem piacra, ő meg boltba,

- mosás: időzítővel, hogy akkorra legyen kész, amikor hazaérek, mosogatógépet beindítani nem nagy dolog, főzés közben keletkezett koszos edényeket mindig elmosom menet közben, tányérok, bögrék pedig mennek a mosogatógépbe,

- ha szuper ügyesek voltunk akkor csüt vagy péntek késő délután/este csináltuk meg a heti takarítást/pakolást (fürdő és wc + portörlés, porszívózás, felmosás) és akkor ez nem a hétvégéből vett el időt,

- sport: férjem a reggeli, munka előtti edzés híve, én csak délután/este tudok sportolni,

- főzés: hétköznap heti 1-2x, valami gyorsat vagy hideget ettünk vacsira, munkahelyen ettünk főtt ételt + hétvégén nagyobb adagot főztem általában vasárnap délután, este, pl. tepsiben hús, valami ragu, zöldséges rakott vagy ragu szerű étel stb., ami mellett nem kell ott állni főzés közben sem órákig, és amihez csak egy tésztát vagy rizst kell főzni hétköznap.

Hát ilyesmi. Nyilván gyerek nehezítő tényező.

2023. aug. 10. 17:00
 9/14 anonim ***** válasza:
Úgy osszák be az időt, hogy (már aki bármit is csinál) munka után rohannak haza, dolgoznak, mint a gép, le sem teszik a seggüket amíg le nem fekszenek aludni.Hát így.
2023. aug. 10. 17:01
 10/14 anonim ***** válasza:

Mi nagyon sokáig éltünk így, és igazából élhető, ha nincs messze a munkahely, de ott, ahol gyerek is van, csak akkor élhető mindenkinek, ha mindkét felnőtt ugyanannyit tesz bele. Na nálunk ez hiányzott. Mivel én nagyon közel dolgoztam, a volt férjem viszont nem (neki egy óra utazás volt oda is, vissza is, nekem 5 perc séta) gyakorlatilag mindent én csináltam itthon. 8-16 munka, előtte gyereket elvinni oviba, délután érte menni, utána bevásárolni, itthon megcsinálni mindent, főzni, mosni, teregetni, és egy négytagú családban ezek azért majdnem napi szinten vannak, hát örültem, ha este 8-ra kész volt minden. Ha valamit ügyintézni kellett, természetesen az is az én dolgom volt.

Egyébként nem lett volna gáz, ha nem mindent én csinálok otthon, ha ezeknek csak a fele van, az max napi két óra lett volna átlagosan, de talán kevesebb is.

Na mindegy, azóta már teljesen más ritmus szerint élünk, bár home office-ban sosem dolgoztam, viszont most én osztom be a munkaidőmet.

2023. aug. 10. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!