Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez esetben nem nekem kell...

Ez esetben nem nekem kell kifizetni mert eltörtem igaz?

Figyelt kérdés
Vendégségben voltam és mondtam a tulajnak, hogy ide ülök. Az az ide az egy asztal volt mint kiderült miután ráültem és széttört. Széknek tünt...
2023. aug. 6. 12:55
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Jeleztem, hogy oda úlök szval nem én saram gondolom.
2023. aug. 6. 12:55
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

És mondta is, hogy oké, ülj oda?

Szerintem attól függ, hogy kell-e fizetned, hogy milyen viszonyban vagytok, hány éves vagy stb.

A nagyszülő pl nyilván nem fogja kifizettetni a 16 éves unokájával, ahogy kb 20 éves korig a haverod szülei sem nagyon kérnek ilyet, de ha 30+ vagy és a barátodhoz mentél, akkor illene.

2023. aug. 6. 13:10
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Pesten kínai negyedben jártál?
2023. aug. 6. 13:11
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Milyen asztal az, ami széknek tűnik??? LOL
2023. aug. 6. 13:26
 5/17 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk a férjem haverja ráült a radiátorra, mert fázott, kiszakadt a falból. Mi kifizettettük vele, de azóta nem is nagyon örülök, ha átjön, mert be volt sértődve, hogy sz*rul volt rögzítve, nem az ő hibája.

Szerintem meg nem szakadt volna le nyolcvan évig se magától, ha nem ül rá, úgyhogy ki kellett fizetnie.

2023. aug. 6. 13:40
 6/17 anonim ***** válasza:

Szerintem az viszony függő, illeve nem mindegy, hogy nekorra érték, vagy hogy mennyire kedvelt darab számára.

Összességében lehet megegyezés kérdése is

A nagyobb és kellemetlenebb baj, akkor van,ha valami nehezen beszerezhető, ritka, egyedi, esetleg drága darab volt, illetve ha valami eszmei értéke volt nagy.

2023. aug. 6. 14:37
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Nahát, te nem csak vak vagy, hanem még s*ggfej is. Hogy a rákba lehet széknek nézni egy asztalt, legközelebb vidd magaddal a szemüveged. Az összetört tárgyat meg ilyenkor illik felajánlani, hogy kiperkálod, nem a kifogásokat kell keresni, mint egy tizenéves felelőtlen gyerek.
2023. aug. 6. 16:51
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen estben biztosan baszkizok egyet aztán megnézem mi a kár, eztán pedig felajánlom, hogy veszek másikat vagy rendeljük meg, menjünk el a boltba és kifizetem a kasszánál.

Egyszer majdnem megszívtam ezzel, hogy “menj el vedd meg majd kifizetem”… eltörtem egy 10.000 forintos dolgot ő pedig elment a boltba és megvette 70.000ért.. Még akkor rákerestem neten az eltört cuccra (márka, cikkszám szerint) és kiadta, hogy 10.000, boltban + 2-3ezer. Ő pedig bement a boltba megvette a legdrágábbat és elém rakta a számlát, hogy akkor fizessem ki. Én pedig elmondtam neki, hogy ez nagyon nem pálya, hogy eltörtem a leggagyibbat ami kapható ő pedig megveszi a legdrágábbat és majd nyerészkedik itt rajtam. Kifizettem neki az eltört árát és azóta sem tartom vele a kapcsolatot.

2023. aug. 6. 17:23
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyolcas, nálunk fordítva volt :D a szomszéd tönkretette apám akkus fúróját, ami rohadt drága márkás cucc volt, mondta, hogy kifizeti, majd beállított egy halál gagyival, ami fele akkora teljesítményű se volt mint apámé... :D volt nagy ajtócsapkodás, de aztán inkább odaadta az árát a jobbra, ő is érezte, hogy gáz ez így, de bepróbálta
2023. aug. 6. 17:27
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

9

Sok az ilyen alja ember. Nem tudom másnál miért nem alap a korrektség…

2023. aug. 6. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!