Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ilyet kijelenthet egy fényképész?

Ilyet kijelenthet egy fényképész?

Figyelt kérdés

"Nem vállallak el, ne haragudj, mert kövér vagy."

160 cm vagyok, 80 kg. Igen, kövér vagyok, ez már nem a cukin telt kategória, engem is zavar. De lehet ilyet mondani?

Még csak nem is boudoir sorozatot kértem tőle, hanem sima nappalit. De mi van, ha azt kérek házi használatra a páromnak? Lehányna fotózás közben, vagy mi? Egy kövér nőt se fotóztak még?

Annyira mélyen megbántott, hogy semmit nem tudtam rá reagálni, csak elköszöntem.

Mostmár legalább tudom, hogy reálisan undorodom magamtól, mert más is ezt teszi.

Ő férfi, én nő.

2023. aug. 2. 00:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
82%
Érthetetlen, hogy ilyen mond, de végülis azt vállal el, amit akar. Mindenesetre rendkívül ostoba bunkóról lehet szó, ráadásul nem hiszem, hogy fényképész, inkább valami amatőr hülyegyerek, akinek nincs megfelelő tudása, tapasztalata.
2023. aug. 2. 06:45
 12/28 anonim ***** válasza:
41%

Szerinted nincs meg az oka?

Az ilyen kaliberű lányok mindig azt várják, hogy legyenek teljesen ki photoshop-olva. Mert egy fényképész nem csak annyit tesz, hogy kattint kettőt és kész a kép. Ott van utó munka bőven. Aztán jönnek az extra kívánságok, hogy hááát “picit” vékonyítson rajta, az arcát is tegye szebbé stb.. annyi munka lenne vele utólag, hogy nem érné meg neki elvállalni. Elmagyarázhatta vna szebben is de ő rövidre fogta és bántóra. Ez van, megúszott egy rakat munkát rajtad, nem számít mert úgyis van még egy jópár kliense. Ja és ha írsz róla egy ilyen nyilvános dolgot amit nem tudsz bizonyítani akkor még te fogod megütni a bokád a végén hírnév rontásért. :)

2023. aug. 2. 07:23
 13/28 anonim ***** válasza:
83%

Biztos, hogy nem maradt ki valami a történetből? Hogy egy fényképész visszautasít egy fizetős melót ILYEN indokkal, az több mint fura. Inkább azt mondaná, hogy be van táblázva a következő évszázad elejéig.

Nem TFCD fotózás lett volna? Félre ne értsd, abban az esetben is bunkó volt a szöveg, de ha nem tudja a fotókat felhasználni, akkor nyilván nem fog veled TFCD-ben dolgozni.

2023. aug. 2. 07:32
 14/28 anonim ***** válasza:
58%
Aki ert a szakmahoz,az pont attol jo,h a kevesbe elpnxos kulsejut is jo kulsejunek fotozza.
2023. aug. 2. 07:38
 15/28 anonim ***** válasza:
33%
Fényképész? Az ilyen "ember" egy érzéketlen tahó inkább.
2023. aug. 2. 08:19
 16/28 Kései Sirató ***** válasza:
63%

Alapból nem igazán értem, miért nem vállat.

Nem lehet, hogy van itt valami más is? Nem vagytok régi ellenségek? vagy a szüleitek?

Okosabb lett volna, ha azt mondja , hogy túl sok a munkája, nem tud vállalni, de ő inkább egy érzéketlen barom.

2023. aug. 2. 08:31
 17/28 anonim ***** válasza:
15%

Ha undorodsz magadtól, azt semmiképpen nem teszed reálisan. Reálisan azt tennéd, hogy kivizsgáltatod magad, pajzsmiriggyel bezárólag, aztán keresel valami általad követhető diétát, meg neki állsz sétálni, ha van rá idő és pénz, akkor úszni.

Ha nem fogadod el magad, akkor többet vársz el attól a fényképésztől, mint saját magadtól.

Objektíve a fényképész egy tahó volt, de ha tudod, hogy dolgod van a súlyoddal, akkor ténykedj is! Az úgy könnyű, hogy jólvannaénisundorodommagamtól és slusszpassz - de a mindennapjaid nem lesznek tőle szebbek.

Szurkolok neked és jó egészséget kívánok!

2023. aug. 2. 12:46
 18/28 anonim ***** válasza:
35%

12: Így van, nem csak annyi a munka hogy kettőt kattint és kész hanem van utómunka is. Tehát ha ellenszolgáltatásért igénybe veszi a fényképész szolgáltatását akkor az árban az utómunka is ugyanúgy benne van, nem szívességet tesz vele hogy megcsinálja. Akárhogy néz ki az illető utómunka mindig van. Egyébként egy jó fényképész elég jól és gyorsan kezeli a photoshopot, egy saját felhasználásra készült képen nem kell órákat kotlania. Amikor rólam utoljára csinálták a portré sorozatot együtt ültünk le utána az utómunkához mert nyilván azért van beleszólásom a végeredménybe. Én csak pislogtam, hogy percek alatt teljesen jól megcsinált egy-egy képet. Persze joga van eldönteni kit tud elvállalni, de nem így mert ez pl. az egyenlő bánásmódról szóló törvénybe ütközik. Nem tagadhatom meg indokolatlanul a szolgáltatást valakitől csak mert kövér vagy cigány vagy meleg.

Értékelést meg nyugodtan írjon, sőt mindenképpen tegye meg. Ezek elég gyakran anonim mennek, másrészt általában olyan véleménynyilvánításnak minősülnek ami nem alapozza meg a jó hírnév megsértését. Vagy szerinted tripadvisoron is minden alkalommal bizonyítani kell, hogy 1 órát vártak a főfogásra a pincér meg azt mondta “ha nem tetszik mehetnek máshová”, különben indul a per? :D

Ha nagyon óvatos akar lenni akkor leírja “Szörnyen megalázónak éreztem XY bánásmódját, nem ajánlom senkinek”.

2023. aug. 2. 14:10
 19/28 anonim ***** válasza:
35%

Csak nem te vagy az a fényképész?!

Nem nem fogja megütni a kérdező a bokáját. Itt a fényképész rontotta el a hírnevét. Ezt nem lehet semmivel kimagyarázni. A fotosoppal sem, ami egyébként sem kötelező ha a megrendelő nem kéri. Úgyhogy csak nyugodtan tegye nyilvánossa az esetet, mielőtt még másokat is sikeresen porig aláz az a szarzsák.

2023. aug. 2. 15:18
 20/28 A kérdező kommentje:
12-es, ezt komolyan kérdezem én is, nem te vagy a fényképész? Hasonló szövege volt neki is.
2023. aug. 2. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!