Ha megint kötelező lenne a maskviselés, hordanátok a maszkot?
Igen, ilyen létezik.
Te érzékenyebb voltál rá, így jártál.
De az influenzába a töredéke halt csak bele mostanában, a Coviddal ellentétben.
Persze, amikor kialakult az influenza, akkor még spanyolnáthának hívták, és a háború után hullottak az emberek tőle, mint a legyek. Aztán megszelídült ez is, mint a Covid.
Amúgy ma visszatértem tömegközlekedésen az FFP2-eshez, mert olvastam, hogy nő a covidos esetszám. Eddig nem voltam covidos, hátha ezután se leszek.
A maszk a többi takonykór távoltartására is alkalmas. Nem muszáj hordani, de tömegben ajánlott.
Én egy esetben hordom. Amikor beteg vagyok. Nem akarok burokban élni, de mást nem fertõzök össze, ha lehet.
Gyerekként próbáltak burokban nevelni, meg is lett az eredménye, többet voltam beteg, mint amennyit óvodában voltam.
Mostani mastkos dolognak is megvolt már a böjtje németeknél tavasszal. Amikor feloldották a korlátozásokat, tömegével lettek a gyerekek betegek.
54-es: A maszkviselés zsúfolt helyeken nem burok. Egy buszon pl. tömegben sok fertőző beteg utazik. Maszk nélkül az ember számíthat évente egy-két légúti fertőzésre. Én se hordom mindig, ha bemegyek egy étkezdébe, értelemszerűen evés közben nem használom, pedig mások is vannak a közelben.
A lakásomat se takarítom kényszeresen. Porcicák is vannak pl. az ágy alatt.
A kézfertőtlenítő használata amúgy étkezés előtt, ha nincs lehetőség kézmosásra, szintén célszerű. Tömegközlekedés után is. Ez még nem túlzott óvatosság. Bélfertőzések is igen jól megelőzhetőek vele. Régebben én sokszor ettem mosatlan kézzel, valószínű pár torokgyulladás és hasmenés így jött össze.
Amúgy, ha az ember elég sokat jár emberek közé, a maszk se túlzott védelem. Van, aki elkapja a covidot maszk mellett is. A járvány idején sok olyan esetet lehetett hallani, hogy folyamatos maszkviselés mellett is elkapta valaki. Nem garancia az se.
Azzal egyetértek, ha göthös valaki, érdemes maszkot felvenni, hogy ne terjessze annyira a kórját az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!