Akik tudatosan gyerektelenek mi miatt nem akarnak gyereket?
Figyelt kérdés
Kérek mindenkit, hogy csak olyan válaszoljon, aki tudatos gyerektelen! Én is az vagyok! Egyszerűen csak kíváncsi vagyok, hogy mi miatt nem vállalnak gyereket mások. Kérek mindenkit, hogy a provokatív, becsmérlő és rosszindulatú válaszok legyenek mellőzve!
Ami nyomós érv: van egy alapbetegségem, ami kérdésessé teszi a dolgot. De: az életem, a családom által kapott szocializációs minta azt mutatja, hogy nem érdemes gyereket vállalni a mai világba.
2023. júl. 21. 16:28
32/37 anonim válasza:
35 éves nő vagyok. Már gyerekkoromban is tudtam, hogy nekem sosem lesz gyerekem. Egyszerűen idegesítenek. Tesómnak vannak gyerekei (egy 4 és egy 2 éves), őket nagyon szeretem, de már sokszor ők is a terhemre vannak és elég belőlük havi 1 alkalom. Talán ha nagyobbak lesznek, tudok velük mit kezdeni.
Tíz éve vagyok házas, a férjemmel mindketten imádjuk a munkánkat, szeretünk utazni, vannak hobbijaink és egyáltalán nem fér bele az életvitelünkbe egy gyerek. Ha nekem itthon kellene pelenkáznom, az kb egyenlő lenne a halálos ítélettel.
Nem adnám fel a jó életemet egy gyerekért.
2023. júl. 21. 16:56
33/37 anonim válasza:
Jatszoterre nem megyek.
Szexen kivul ne erjenrk a mellemhez.
A sport fontos meg a sulyom is.
A kisgerekek magatehetetlenyege idegesit. Meg,h mindig rajtam csung. Sehova nem vinnem.
2023. júl. 21. 17:12
34/37 anonim válasza:
1. Anyagi okok
2. Idegesítenek
3. Mentálisan nem érzem magam erősnek hozzá
4. Nem bírok velük bánni, sosem volt semmilyen gyerek a közelemben, még a rokonságban sem.
2023. júl. 21. 19:20
35/37 anonim válasza:
Állatkertet alázó környezet.
Folyamatos bizonytalanság.
Alkalmatlanság a gyerek vállalásra.
2023. júl. 22. 07:21
36/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Valamelyikőtök kérdezte, hogy én miért nem szeretnék gyereket, íme, hát a válaszom: Én úgy gondolom, hogy vannak olyan emberek, akiknek való a gyerek és vannak olyanok, akiknek nem. Úgy érzem, hogy az életvitelem olyan, amibe nem fér bele a gyerek. Nem tudnám feláldozni azt az időt, amiket az élmények szerzésével töltök, emellett az átlagosnál többet dolgozom, mert imádom a munkámat. Jobban szeretem, mint ahogyan egy gyereket valaha is tudnék szeretni. Ettől függetlenül nem utálom a gyerekeket, viszont nem tudok velük mit kezdeni.
2023. júl. 23. 23:35
37/37 anonim válasza:
Elegge taszitanak a gyerekesek, foleg a nok. Semmilyen szinten nem tudok hozzajuk kapcsolodni, a gyereknevelessel kapcsolatos dolgok pedig sosem erdekeltek. Eletemben egyszer voltam terhes, szerencsesen elveteltem termeszetes uton (mert amugy az abortusz nalam nem ferne bele, embertelensegnek tartom). Akkor en voltam a vilag legboldogabb embere, konkretan madarat tudtam volna fogni oromomben, usztam a boldogsagban hetekig, hogy megsem lesz gyerekem. Pedig a parom nagyon szeretem. Es meg igy sem orultem a teressegnek. Nem tudok ennel racionalisabb okokat felhozni. Ezt a termeszet intezte igy nalam, amivel nincs ertelme szembemenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!