Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik tudatosan gyerektelenek...

Akik tudatosan gyerektelenek mi miatt nem akarnak gyereket?

Figyelt kérdés
Kérek mindenkit, hogy csak olyan válaszoljon, aki tudatos gyerektelen! Én is az vagyok! Egyszerűen csak kíváncsi vagyok, hogy mi miatt nem vállalnak gyereket mások. Kérek mindenkit, hogy a provokatív, becsmérlő és rosszindulatú válaszok legyenek mellőzve!
2023. júl. 21. 08:16
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Nő vagyok, 48 éves, gyermektelen.

Gyerek- és fiatalkoromban sokat hallgattam, hogy majd jön a mindent elsöprő vágy, hogy gyereket szüljek - hát nem jött. Sose vágytam gyerekre, azt se nagyon értettem soha hogy miért kell elájulni, ha kisbabát lát az ember. Ha a kezembe adtak egyet hogy dajkáljam, csak feszengtem.

24-25 éves koromban vált teljesen tudatossá bennem, hogy nekem nem kell gyerek.

Szerencsés vagyok, mert a szüleim nem nyaggattak emiatt, nem volt sírás-rívás hogy nekik unoka kell, elfogadták. TEstvérem részéről később született egy unokájuk amúgy - én pedig nagynéni lettem. Az unokaöcsémet nagyon szeretem, nyaralni hordtam míg lehetett (18 éves lesz ősszel, most már nem velem akar nyaralni menni), napi kapcsolatban vagyunk, jól kijövünk egymással, számíthat rám (és most már én is rá, ahogy férfiasodik). Nekem ez így tökéletes.

2023. júl. 21. 12:49
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Bár még fiatal vagyok, de semmi vonzó tényező nincs nekem a gyerekvállalásban. Racionálisabb ember vagyok és 95% szívást 5% jó dologért nem vállalok be, ha helyette élhetek szabad életét. Szerintem nőként még rosszabb dolog a gyerekvállalás, mert a legtöbb pasi csak a jó dolgokból akarja kivenni a részét. Nem elég, hogy a nő szüli meg a gyereket, teszi tönkre a testét érte, neki kell kiszolgáltatottnak lennie a gyerek miatt. Neki kell 0-24 vele lennie, gondoskodnia róla, cserélni a pelenkákat, hallgatni a hisztiket.

A férfi meg simán leléphet, ha nem kap elég figyelmet.

Igazából én azt nem értem, hogy miért akar annyi nő gyereket, sokszor még idióta pasiktól is, akikre egy növényt nem lehet bizni, nemhogy egy élőlényt.

Én nagyon szeretek szabadon élni, azt csinálni amihez kedvem van. Nem érdekel az sem, ha valaki önzőnek tart ezért, mert 1 életem van és nem fogok máshogy élni, mert valaki szerint úgy kell.

8 milliárd ember él a bolygón, szóval az én kis génjeimet ha nem adom tovább, nem veszít semmit a bolygó. Nem kell mindenkinek gyereket vállalni, így is elég sokan megteszik, akiknek nem kéne.

2023. júl. 21. 12:50
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

- nem vágyom rá, nem akarok gondoskodni róla, van jobb dolgom is ennél, ráadásul egy gyerek nem 1-2 éves elfoglaltság, hanem legalább 18 de inkább még több.

- azt a pénzt inkább elköltöm értelmesebb dolgokra, mint tanszerek, különórák vagy fejlesztőpedagógus

- szeretek aludni, a SAJÁT életritmusom szerint élni a napokat, nem máshoz alkalmazkodni a nap 24 órájában, aki még sz.ni sem egy egészségeset

- utálom a hisztit, nyávogást, azt, amikor valaki értetlen és 80x kell elmagyarázni neki valamit (a felnőtt barátok között sincs ilyen ember)

stb. stb. Ezer okot fel tudok sorolni és egyet sem, miért kellene.

2023. júl. 21. 13:07
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

"fiatalon kell szülni, mert különben megszólnak"

Ki szólna meg? Vagy ha igen, kit érdekel ez a vélemény, 18-as?

2023. júl. 21. 13:44
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ez elég buta kérdés, kb mindenki. :D 29 vagyok, a rokonságom, a párom rokonsága is azon lovagol hogy mikor lesz má' gyerek. De valamiért vadidegenek is mindig azt feltételezik hogy lesz majd. (Random példa: ha valahol leírom hogy nincs autóm és nem is szeretnék, akkor mindig van valaki aki leírja hogy majd amikor(!) gyerekem lesz akkor majd kelleni fog. :D

2023. júl. 21. 13:51
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
25-ös, az én környezetemben szerencsére nincs ilyen, aki ilyen idióta kérdéseket tenne fel nekem gyerekügyben. Igaz, ha lenne, a kapott választ nem tenné ki az ablakba, engem ugyanis egyáltalán nem érdekel az, hogy az illető megsértődne-e rám vagy nem. De téged ezek szerint érdekel mások ez irányú véleménye, kíváncsiskodása? Látod én magasról lexarom.
2023. júl. 21. 13:55
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Sehol nem írtam, hogy érdekel, kb 10 éve veszekszem velük emiatt. (Igen, próbáltam elengedni is a fülem mellett, de azt csak úgy értelmezték hogy akkor "talán".)

2023. júl. 21. 14:03
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag az összes indok, amit valaha valaki felhozott a gyerekvállalással szemben igaz rám. De tényleg. Jó nem utálom a gyerekeket kifejezetten, de nincs meg a közös hang, nem bírom őket, zavarnak és kényelmetlen/kellemetlen foglalkozni velük. Ők sem bírnak engem, és nem érzem jól magam, amikor le kell menni az ő szintjükre. Tehát leginkább az emocionális része nincs meg, semennyire. Aztán jön az, hogy mennyi nyűggel jár, mennyi energia, erőfeszítés, idő, stressz stb az egész. Harmadik meg a pénz és úgy általában a létbiztonság. Ha az első kettő nem lenne, akkor sem gondolkoznék egy percig sem, amikor ilyen gazdasági helyzetben az ország, ilyen az egészségügy és az oktatás.
2023. júl. 21. 14:52
 29/37 anonim ***** válasza:
94%

Lusta vagyok és önzö. Soha nem akartam, nem nekem való. Szerencsére a férjem ugyanilyen.

48n, 55f.

2023. júl. 21. 16:03
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

25 - 33 kozotti idoszakban meg szerettem volna gyereket de nem volt normalis kapcsolatom es a gyerek nem volt prioritas. Aztan kb 32 eves lehettem amikor rajottem , hogy jobb is ez igy. Szerencsere nincs gyerekem. Es nem is lesz! Most 40 vgyok.

40 n

2023. júl. 21. 16:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!