Ez így szabályos?
Figyelt kérdés
Nem tudom igazán melyik kategóriába írjam ki.
Egy kínai üzletről van szó. Pár hónapja bent voltam egy szombati napon, aznap délig van nyitva. 11:10 körül elkezdtek kiabálni az eladók, hogy 15 perc és zárnak, már akkor is nagyot néztem.
Ma meg már láttam, hogy a nyitvatartás alatt kint van, hogy mindennap 20 perccel korábban zárnak a nyitvatartási időtől függetlenül.
Én mondjuk állami cégnél dolgoztam, de ha 7-kor zártunk akkor egy másodperccel korábban sem zarhattuk be az ajtót .
2023. júl. 12. 15:30
2/4 anonim válasza:
Nyilván magántulajdonban van a bolt. Az alkalmazottak akkor zárnak, amikor a tulajdonos mondja. Egy perccel korábban sem zárhatják be az ajtót, csak akkor, amikor a tulajdonos mondja.
4/4 anonim válasza:
Akkor zárnak be amikor csak akarnak. Ha valakinek van egy boltja és nincs felette senki akkor akár a nap közepén is mondhatja azt, hogy akkor mára vége, mert épp melege van. Nyilván egy olyan helyen nem szabályos ahol csak az alkalmazottak teszik ezt meg és akinek a tulajdona az éppen nem tud róla. Persze törvényt nem sértenek vele csak nem fog őrülni az aki a tulajdonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!