A lelkisegély szolgáltatások igénybevételére vannak szabályok?
Azon gondolkodtam, hogy írnék e-mailben, viszont egy olyan címről ami nem az eredeti nevemből áll, pusztán a névtelenség megőrzése végett.
Gondolom ebből nem lehet baj, igaz?
A telefonos beszélgetés nem az erősségem, szóval ez maradna.
Van erre vonatkozóan bármi amit tudnom kellene? Vagy csak írjak és mondjam el mi a baj és ennyi?
A híváshoz anonimitást biztosítanak, így szerintem emailben sem elvárás, hogy beazonosítható legyél. Ha találsz online csetet, szerintem az lenne a legjobb, ha nem akarsz telefonálni, mert emailnél ki tudja mennyi az átfutási idő. Ne félj a telefontól, aki odáig jut, hogy telefont ragad, bizonyára nincs a legjobb passzban, és a másik oldalon is tudják, hogy lehet a hívó akármilyen állapotban, a beszívottól az alkoholos mámoron át a sírástól az üvöltésig bármilyen.
Tudom, hogy ez nem vigasztal, de a környezetemben mindenki magányosabbnak érzi magát mostanában, próbáld úgy felfogni, hogy átmeneti állapot. A jövő előtted áll, és úgy formálod, ahogy csak szeretnéd. Mindig van máshogy. Egy ajtót becsuksz, kinyílik egy másik, csak be kell csukni előbb azt a hülye ajtót. Ha más csukja be helyetted, neked akkor is kinyílik egy másik. :) Mindig vannak hullámvölgyek, de nem kell lenn ragadni az alján, én is kimásztam nem egyszer, mindig sikerült túljutni a bajon. :)
Köszönöm a választ!
A chat az Messenger alapú, vagyis a nevem, profilom, nyilvános lesz az oldal számára.
Ezt azért pedig kerülném ha lehet.
Másképp a chat nekem is kézenfekvőbb lenne.
A telefont több okból kerülném, az egyik pedig, hogy mástól ne vegyem el a lehetőséget.
Sajnos a jövő és formálási lehetőségek korlátozottak, a jelenlegi korszak pedig semmilyen formában nem nyerte el a tetszésem.
De köszönöm a kedves szavakat!
Nem próbáltam a hívást. Nem fog egy 40 perces beszélgetés sokat dobni rajtam.
Írogattam a kékvonalasokkal. Kellemes tapasztalatom volt azzal a két önkéntessel, akivel beszéltem. Kedvesek, megértőek voltak, nem kötekedtek.
Amikor látták, hogy nem igazán tudnak segíteni, mert nem kibeszélni akartam a dolgokat magamból valakinek és nem is tini gondjaim vannak, egyből a szakembert hozták fel. De nem győzködtek, nem mondták, hogy menjek mindenképpen. Megkérdezték, mint gondolok róla, kipróbálnám-e, miért nem, mi kellene, ahhoz, hogy elmenjek.
Azt is mondták, hogy bármikor beszélhetek velük, keressem bátran őket.
Szóval, ezt a részét ajánlom bárkinek kit érint. Persze, ez még nem sok tapasztalat, de legalább pozitív.
3
Valamit mégis jól csináltak, hiszen itt vagy, nem ugrottál ki az ablakon.
A tévedések elkerülése végett, a pszichológus sem lelket simogat.
Ha esetleg azt gondolod, hogy valakit az fog megmenteni, hogy leugrik a hídról vagy sem, hogy random ember elmondja, hogy "minden rendben lesz" meg "minden elérhetsz az életben", akkor óriási tévedésben vagy!
#7 nem biztos, hogy miatta van itt. Hisz alatta/utána történhettek dolgok.
Ahogyan te is mondtad, hogy nem igazán az menti meg az embert, hogy egy idegen elmond neki pár szép szót, így meglehet, hogy nem a hívás miatt van még köztünk.
Amúgy neked van tapasztalatod pszichológussal?
8
Persze hogy van, ezért is írtam, hogy egy lelkileg mélyen lévő embernek nem istápolásra van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!