Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A lelkisegély szolgáltatások...

A lelkisegély szolgáltatások igénybevételére vannak szabályok?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam, hogy írnék e-mailben, viszont egy olyan címről ami nem az eredeti nevemből áll, pusztán a névtelenség megőrzése végett.

Gondolom ebből nem lehet baj, igaz?

A telefonos beszélgetés nem az erősségem, szóval ez maradna.

Van erre vonatkozóan bármi amit tudnom kellene? Vagy csak írjak és mondjam el mi a baj és ennyi?

2022. jún. 13. 14:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

A híváshoz anonimitást biztosítanak, így szerintem emailben sem elvárás, hogy beazonosítható legyél. Ha találsz online csetet, szerintem az lenne a legjobb, ha nem akarsz telefonálni, mert emailnél ki tudja mennyi az átfutási idő. Ne félj a telefontól, aki odáig jut, hogy telefont ragad, bizonyára nincs a legjobb passzban, és a másik oldalon is tudják, hogy lehet a hívó akármilyen állapotban, a beszívottól az alkoholos mámoron át a sírástól az üvöltésig bármilyen.

Tudom, hogy ez nem vigasztal, de a környezetemben mindenki magányosabbnak érzi magát mostanában, próbáld úgy felfogni, hogy átmeneti állapot. A jövő előtted áll, és úgy formálod, ahogy csak szeretnéd. Mindig van máshogy. Egy ajtót becsuksz, kinyílik egy másik, csak be kell csukni előbb azt a hülye ajtót. Ha más csukja be helyetted, neked akkor is kinyílik egy másik. :) Mindig vannak hullámvölgyek, de nem kell lenn ragadni az alján, én is kimásztam nem egyszer, mindig sikerült túljutni a bajon. :)

2022. jún. 13. 15:07
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A chat az Messenger alapú, vagyis a nevem, profilom, nyilvános lesz az oldal számára.

Ezt azért pedig kerülném ha lehet.

Másképp a chat nekem is kézenfekvőbb lenne.

A telefont több okból kerülném, az egyik pedig, hogy mástól ne vegyem el a lehetőséget.

Sajnos a jövő és formálási lehetőségek korlátozottak, a jelenlegi korszak pedig semmilyen formában nem nyerte el a tetszésem.

De köszönöm a kedves szavakat!

2022. jún. 13. 15:17
 3/14 anonim ***** válasza:
71%
Egy biztos a 116-123-at csak akkor hívd fel ha akarsz még egy jó nagy pofont az élettől. Nem pszichológusok veszik fel a telefont hanem nulla empátiával rendelkező iszonyat bunkó emberek. Vagy az első mondatod után lepattintanak, hogy flodulj pszichológushoz vagy a háziorvoshoz vagy ami még rosszabb kiosztanak, hogy miért nekik panaszkodsz, miért nem oldod meg a problémáidat egyedül stb stb. Közel álltam hozzá, hogy kiugrok az ablakon egy ilyen beszélgetés után.Életemben nem beszélt velem senki olyan rondán mint a 116-123as számon. Ha már a lelkisegély vonalon is ezt kapja a krízishelyzetbe jutott mit várhat a társadalom többi tagjától? Botrányos. :( Nem tudom a többi milyen de ezek után előbb mennék oda az utcán egy idegenhez, minthogy lelkisegélyvonalon kérjek segítséget.
2022. jún. 15. 11:14
 4/14 anonim ***** válasza:
A lelkisegély vonalakat önkéntesek kezelik nem szakemberek. Nem tudnak segíteni komoly problémákban. Nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak. Semmi megértés, semmi empátia, semmi kedvesség. Helyette személyeskedés, ítélkezés, gorombaság. Furcsa, úgy hírdetik hívd krizishelyzetben vagy ha öngyilkossági gondolataid vannak ehhez képest meg sem próbálnak kedves vagy megertőek lenni.
2022. jún. 15. 12:14
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem próbáltam a hívást. Nem fog egy 40 perces beszélgetés sokat dobni rajtam.

Írogattam a kékvonalasokkal. Kellemes tapasztalatom volt azzal a két önkéntessel, akivel beszéltem. Kedvesek, megértőek voltak, nem kötekedtek.

Amikor látták, hogy nem igazán tudnak segíteni, mert nem kibeszélni akartam a dolgokat magamból valakinek és nem is tini gondjaim vannak, egyből a szakembert hozták fel. De nem győzködtek, nem mondták, hogy menjek mindenképpen. Megkérdezték, mint gondolok róla, kipróbálnám-e, miért nem, mi kellene, ahhoz, hogy elmenjek.

Azt is mondták, hogy bármikor beszélhetek velük, keressem bátran őket.

Szóval, ezt a részét ajánlom bárkinek kit érint. Persze, ez még nem sok tapasztalat, de legalább pozitív.

2022. jún. 16. 00:34
 6/14 anonim ***** válasza:
40 percig nem beszélnek veled a 116-123on. Kb 15-20 perc után elköszönnek. :D
2022. jún. 17. 10:05
 7/14 anonim ***** válasza:
54%

3

Valamit mégis jól csináltak, hiszen itt vagy, nem ugrottál ki az ablakon.

A tévedések elkerülése végett, a pszichológus sem lelket simogat.

Ha esetleg azt gondolod, hogy valakit az fog megmenteni, hogy leugrik a hídról vagy sem, hogy random ember elmondja, hogy "minden rendben lesz" meg "minden elérhetsz az életben", akkor óriási tévedésben vagy!

2022. jún. 18. 16:06
 8/14 A kérdező kommentje:

#7 nem biztos, hogy miatta van itt. Hisz alatta/utána történhettek dolgok.

Ahogyan te is mondtad, hogy nem igazán az menti meg az embert, hogy egy idegen elmond neki pár szép szót, így meglehet, hogy nem a hívás miatt van még köztünk.

Amúgy neked van tapasztalatod pszichológussal?

2022. jún. 18. 17:36
 9/14 anonim ***** válasza:
9%

8

Persze hogy van, ezért is írtam, hogy egy lelkileg mélyen lévő embernek nem istápolásra van szüksége.

2022. jún. 18. 18:16
 10/14 A kérdező kommentje:
Hanem? Kifejted, hogy mire gondolsz és mit tapasztaltál?
2022. jún. 18. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!