Ha megszerzem a mesterdiplomát azzal is elmehetek tanítani?
Úgy látom, hogy már jópár éve van akkora tanárhiány, hogy felvettek embereket tanítani középiskolákba pedagógus végzettség nélkül, de nem olyan közvetlen ismerőseim, hogy rákérdezzek.
Még jóval a státusztörvény előtt pl. egy alap irodalom szakos hallgató eltudott menni irodalmat tanítani középsulis gyerekeknek.
Nekem most választanom kell, hogy 2 év nappalin elsajátítom a szakmám, vagy levelező pedagógusképzőre megyek ami köthető a szakmámhoz. Úgy érzem jelentős tudásról mondanék le, ha csak a levelező tanárképzést választanám.Nyilván szeretném előbb megpróbálni, hogy érvényesüljek a szakmámban, és csak azután elmenni tanítani, ha nem élvezem vagy nem megy nekem. Szerintem pedagógusnak is jó lennék, de vajon mennyire követelmény a pedagógiai képzés egy iskolai munkához?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!