Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek hogyan mondjam el...

Szerintetek hogyan mondjam el a(z) családomnak/, ismerőseimnek hogy biszex vagyok?

Figyelt kérdés

17 éves srác vagyok és csak mostanában jött a felismerés.

Tudtok adni tippeket?

2023. júl. 2. 01:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Ha csak most jött a felismerés, várj még egy kicsit. Benned is biztos sok a kérdés, várd még pár hónapot. Utána meg, ha nem gondolod, hogy emiatt kifakadnának rád a szülők, egyszerűen csak mondd meg nekik. Először azzal a szülőddel, akiben jobban bízol, mondjuk anyukádnak, hogy szeretnél beszélni valami komolyról és elmagyarázod neki. Utána szépen lassan mindenkinek, ők is megbeszélik egymást között gondolom. Valahogy így mehet ez, de nincs tapasztalatom ilyenben.
2023. júl. 2. 01:09
 2/21 anonim ***** válasza:
13%
Anyu, apu, Mari, Pisti, Buksi kutya! Divatb*zi bohóc lettem. Apu, Pisti, Buksi, ne hajoljatok le a szappanért.
2023. júl. 2. 01:16
 3/21 A kérdező kommentje:

Kérlek a ketteshez hasonló válaszokat mellőzzétek.

És esetleg van itt olyan aki hasonló cipőben jár?

2023. júl. 2. 01:24
 4/21 anonim ***** válasza:
95%
Én nem közölném ünnepélyesen. Úgy élnék, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Ha fiú tetszik épp, róla beszélek, ha lány, akkor meg róla, ugyanúgy kezelve mindkettőt, mintha heterok lennénk. Aki zavart érez az erőben, az majd rákérdez, nekem nem lenne bejelentenivalóm.
2023. júl. 2. 01:26
 5/21 anonim válasza:
66%

Én anno messengeren írtam meg a családomnak, hogy nem várt gyerekem lesz. Tudom más kategória, de nekem nagyon kellemetlen téma volt velük és aggódtam, hogy mit fognak szólni.

Tudom bunkóság ilyen formában közölni, de nekem könnyebb volt így, mert nem kellett attól félnem, hogy túl hevesen reagálnak és ott állok velük szemtől szemben miközben gutaütést kapnak.

Ha ez túl személytelen esetleg vedd fel telefonnal és hangüzenetkét küldd el nekik vagy hívd fel őket telefonon.

Vagy mondd el először csak egy családtagnak, akiben jobban megbízol és utána haladj egyesével a többiekhez. Esetleg kérd meg az adott családtagot ismerőt, hogy helyetted mondja el nekik.

Vagy rakj ki egy képet facebookra vagy ilyen cikket, posztot, ami egyértelmű utalás a témára vonatkozóan.

Igazából ezt te tudod, hogy neked melyik a legkevésbé kényelmetlen megoldás.

Biztos sok egyéb módja van még.

Ami még szerintem fontos, hogy akárhogy is mondod el, ne halogasd sokáig. Sokkal rosszabbak lesznek az emiatt végigaggódott hetek annál a pillanatnál, amikor ténylegesen elmondod.

A személyes példámra visszatérve én fél évig vártam mire elmondtam, hogy gyerekem lesz, rengeteg kellemetlen pillanatot éltem át emiatt és a végén az derült ki, hogy sokkal rosszabb módon képzeltem el azt a pillanatot a fejemben, amikor majd elmondom, mint amennyire ténylegesen szar volt az a valóságban.

Mindazonáltal egyetértek az 1. számú hozzászólóval. Lehet érdemes várni addig amíg a te fejedben helyre kerülnek a dolgok kicsit. Viszont amikor már biztos vagy benne, hogy el akarod mondani, akkor utána már ne halogasd sokat.

2023. júl. 2. 01:30
 6/21 anonim ***** válasza:
17%
Élj heteroszexuális életet, és sok gondtól megkíméled magad, pl ettől a beszélgetéstől is.
2023. júl. 2. 01:33
 7/21 anonim válasza:
58%

6os

Ha heteroszexuális életet akarna élni, akkor valószínűleg nem írt volna ide a csoportba ezzel a témával kapcsolatban. Nem?

De gondolom csak viccből írtad. Nekem meg pocsék a humorérzékem :)

2023. júl. 2. 01:40
 8/21 anonim ***** válasza:
17%
7: Nos, talán még rátalálhat a helyes útra.
2023. júl. 2. 01:45
 9/21 anonim ***** válasza:
19%
Nem tudom a választ a kérdésedre de azt igen, ha a prid-on meglátlak akkor fuss. Fuss Forest, fuss!!! :D
2023. júl. 2. 03:51
 10/21 anonim ***** válasza:
10%

Hajaj, van erre egy mondás: soha ne ronts ajtóstul a házba.

Manapság sok a “más” (látens homokos), hála az eu-nak!!

De ez csak divathullám, ami a komoly embereket (mint pl. szüleid) abszolút nem érinti. Így nem sanyargatnám őket ezzel. Régen nem volt ez divat, még hagyj meg nekik 1-2 év nyugalmat, hogy te is letisztázd magadban, mielőtt bevallod, hogy igazából a Júlia nagy mellei mellett döntesz, és feleségül is veszed. Béla pedig nincs, és nem is volt. Az csak egy fiatalkori képzelet szüleménye. Azért ne legyünk már ennyire az EU és a Netflix rabjai, hogy utánozzuk minden félrelépésüket!

2023. júl. 2. 04:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!