Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt olyan 18 év feletti...

Van itt olyan 18 év feletti fiatal aki nem egyetemre jár?

Figyelt kérdés
Unoka tesómmal beszélgettünk. Iskolai képek is előkerültek. Az ő általános iskolai osztálytársai közül mindenki!!! egyetemre jár. Aztán szóba került egy sztori ahol a fiú szülei elüldözték a barátnőt mert nem akar egyetemista lenni. Aztán egy tragédia ahol szintén egy fiú nem tudott megfelelni a szülei elvárásának... Ennyire általános elváras lett ez manapság? Tehát a kérdésem van itt fiatal 18+ aki nem diplomás? Az életben ha van ilyen az hogy érzi magát ismerkedéskor, társaságban? Nincs kiközösítve?

2023. júl. 1. 05:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
nekem csak főiskolai diplomám van, jártam egyetemre is, de azt nem fejeztem be
2023. júl. 1. 05:48
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Rengetegében vannak.
2023. júl. 1. 05:54
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
*rengetegen
2023. júl. 1. 05:55
 4/17 A kérdező kommentje:
A kisebbségiek. Magyar fiataloknál már elvárás.
2023. júl. 1. 06:50
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Tekintve hogy a szakmunkás réteg még nem halt ki, és nem zártak be a szakközépiskolák, biztosan vannak.
2023. júl. 1. 07:33
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Én 20 éves vagyok és még a gimnáziumot sem fejeztem be.😅😅

Nem vagyok rá büszke, de ez van🤷‍♂️

Nem jártam be órákra, megbuktam, leraktam a CE jogsit és elkezdtem kamionozni. Közbe átiratkoztam esti gimnáziumba, de ott is megbuktam mert oda sem jártam be.

Jövőre megpróbálom majd újra.😇

Az oka az, röviden annyi, hogy nagyon rossz volt a osztályközösség és a családom is elég problémás. Én meg minél hamarabb szabadulni akartam otthonról.

De nem ért eddig emiatt semmiféle hátrány. Sokan vannak a korosztályomban akik nem tanultak tovább és valami hétköznapi munkát végeznek. Pl az esti gimiben az osztálytársak többsége ilyen...mondjuk ki hitte volna...😆

2023. júl. 1. 07:33
 7/17 A kérdező kommentje:
Felénk egy építőipari szakmunkas iskola bezárt. Kőmüvesnek, ács- allvanyozónak, burkolónak nem jelentkezett senki. Pedig az oktatók és a felszerelés megvolt.
2023. júl. 1. 07:43
 8/17 anonim ***** válasza:
91%

Én sem fejeztem még be mert évvesztes vagyok (erősen selypítettem kicsiként így évet visszafogtak óvodában), majd 4 osztályos szakgimnáziumba mentem 1 év nyelvi előkészítővel és 1 év opcionális technikumi képzéssel. Aztán kiderült, hogy a technikum kötelező... 21 leszek mire végzek. Tök égő, hogy más már végzős lesz az egyetemen, én meg még mindig középiskolás leszek. Mindenkinek akinek mondom hogy még középiskolás vagyok úgy néz rám mint a pestisesre, mintha 3x megbuktam volna vagy nem tudom.

Mindenesetre a kérdésre válaszolva nálunk elég kevesen terveznek egyetemre menni, mert az IT-ban nem feltétlenül létszükséglet, ha az ember beéri kevesebbel is. Pedig jó képességű osztály vagyunk.

2023. júl. 1. 08:02
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Én sem mentem egyetemre, pedig a gimiben jó tanuló is voltam.

Elvégeztem 2 gazdasági képzést + 2 nyelvből felsőfokúztam. Nem volt kedvem végigszenvedni egy egyetemet.

2023. júl. 1. 08:31
 10/17 anonim ***** válasza:
86%

Mert itt lassan a csapbol is az folyik hogy csak a diplomas szamit embernek.

Utanna meg jon a siras hogy sokan bufeszakkal meg egyaltalan nem piackepes diplomaval nem kellenek sehova.

Amugy az emberek tobbsege nem diplamas.

2023. júl. 1. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!