Miért a menekült ukrán gyerekek fociznak a parkban? A
magyarok már csak telefonoznak otthon?
Figyelt kérdés
Heti háromszor járok futni, így mindig látom/hallom, hogy egy 4-6 fős ukrán gyereksereg labdázik, magyarok, még cigányok sem sehol.
Az ukránok szegíííínyek, nincs pénDZük telefonra, vagy éppen nem jó otthon, rossz a menekültlakás, ezért lemennek inkább egymással barátkozni? A magyar gyerekek meg otthon ülnek a légkondiban?
És lesz ennek hosszútávú következménye, vagy ez csak pár gyerek, semmit nem számít?
Legalább mozognak... Magyarok már kiskorban elhíznak... Szomorú...
2023. júl. 1. 00:32
2/11 anonim válasza:
Ugyanezt tapasztalom. Ha önfeledten jatszó gyerekeket latok akkor szok ukránok. A magyar gyerekeket túlhajtják a szüleik. Nekik majd egyetemre KELL menniük. Másként elképzelhetetlen. Már kisiskolás korban elkezdődnek a különfoglalkozasok. Anyuci autóval várja az iskolanal. Irány a zene iskola, aztán nyelvi foglalkozás végül valami sport, hogy mozogjon is a gyerek. Sok gyerek élete a kötelesség, ha játék akkor az irányított, fejlesztő jellegű. Otthon meg bámulhatja a meséket a tv-ben, ha elég tudatos a szülő angolul. Ha nagyobb és van egy kis ideje ott az okostelefon. Én nagyon sajnálom a mostani magyar gyerekeket.
2023. júl. 1. 01:23
3/11 anonim válasza:
Én hiába akarom, hogy legyen a gyereknek játszópajtasa, mert 5 éves kor felett, már bezárkóznak a kortársak.
2023. júl. 1. 03:50
4/11 anonim válasza:
Ukrán gyerekekkel nem tudna ismerkedni?
2023. júl. 1. 04:27
5/11 anonim válasza:
A gyerekeknek ugyanúgy vannak törzshelyeik mint a felnőtteknek, és általában ha egy "banda" elfoglal magának egy helyet, egy másik már nem fog odamenni zavarkolódni. Az ukránokkal még együtt játszani sem tudnak a nyelvi akadályok miatt, minek menjenek oda? Mennek oda, ahol csak magyarok, vagy csak ők vannak. De egyébként alapból f*szság következtetést levonni többmillió magyar gyerekről, hogy te egy időben, egy helyszínen mit tapasztalsz. Mintha én kiírnám hogy szombaton délután egykor a Petőfi utca kihalt, ezért mindenki az országban a hülye telefonját nyomkodja ahelyett hogy lemozogná az ebédet.
2023. júl. 1. 07:42
6/11 anonim válasza:
Voltam Budapesten,én is láttam ukrán gyerekek fociznak.
2023. júl. 1. 08:09
7/11 anonim válasza:
Miért állsz ilyen flegmán alapból a dologhoz? Szerinted ők is élvezik így az életük?
Látszódik, hogy van kultúrális-, és agyi különbség a 2 társadalom közt:
ők még jobban tudják értékelni a másik hús-vér embert, szükséges nekik a közösség, a másik ember jelenléte.
A magyar meg... Él a virtuális kis világában Viktorta jóvoltából. A magyar is tud segélyből szerezni magának légkondit: "Mert én megérdemlem".
2023. júl. 1. 08:12
8/11 anonim válasza:
Egyébként ezt annyira imádom, mikor a boomerek felháborodnak, hogy a kisgyerekek nem kint játszanak hanem gépeznek meg telefonoznak? Mert az Ödönke biztos a szomszédok házának takarításával szerezte meg azt a 200,000 forintos telefont, mi? Talán ha a szülők nem tolnák oda a 2 éves orra alá a telefont merthogy attól majd kussban lesz, neki igazából mindegy csak kuss legyen, úgyis csak a CSOK kellett, akkor nem úgy fejlődnének hogy már 4-5 évesen TV, számítógép, és telefon függők. Egy gyerek NEM tudja megállni, hogy ne ezeket használja, mert direkt úgy lettek kifejlesztve hogy függőséget okozzanak. Ez hozza a profitot. Ha valaki nem hisz nekem nyugodtan olvasson utána az ezek mögött lévő pszichológiának MINDIG a szülő hibája lesz, ha a kiskorú gyereke függővé válik, és már nem is játszik élőben a barátaival, sem a játékaival, sem bármi mással.
2023. júl. 1. 08:38
9/11 anonim válasza:
Őket még nem itatták át az antiszocializáláshoz kellő mértékben a fogyasztói társadalom vívmányai és hatásai. A kiszolgáltatottság érzése is közösséggé szokott kovácsolni addig egymást nem ismerő embereket. A magyart meg eleve úgy nevelik (?), hogy neki mindenből jobb kell, mint a másiknak, de abból is csak a legújabb, legmenőbb.
2023. júl. 1. 13:25
10/11 anonim válasza:
Mert már Ukrajna része Magyarország is. És még mielőtt nekem ugrana bárki is: Újpesten nem hallok magyar szót az utcán, amikor lemegyek, - viszont annál több nyelvtörő szlávot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!