Hogy oldják meg munka mellett az ügyeik intézését az emberek?
Reggel 9-től este 6-ig dolgozom, 1 óra ebédidővel.
Az ebédidőben ha van autója az embernek, még el lehet intézni a kisebb/apróbb dolgokat, ha előre foglal időpontot. (Pl egy személyi megújítása)
De ha nincs autó, szenvedés az egész, csak a tömegközlekedéssel elmenne az egész ebédszünetem.
Hogy intézitek ti az ügyeiteket?
Fogorvos több mint egy óra, az időpont is mindig elcsúszik 40 perceket, szinte egyik sem dolgozik 9 előtt vagy 5 után, sem hétvégén.
Az autót mikor viszik az emberek szerelőhöz?
Az egész városban, csak hétköznap vannak, csak 9-től 4-ig..
Banki ügyeket mégis hogyan? 5-kor zár szintén az összes, hétvégén az sincs nyitva.
Persze ezek nem olyan dolgok, hogy minden napra jut az egyikből, de azért 2-3 ilyen alkalom jut minden hónapra.
Ti hogy oldjátok meg? Szabit vesztek ki minden ilyesmire?
Vannak akik könnyű helyzetben vannak, pl tanár ismerősöm minden nap legkésőbb 2-kor végez, olyankor még bármit el lehet intézni. Nyáron meg végig szabad.
Bankban is elcseszték a számlanyitásom, elfelejtettek pár dolgot engedélyeztetni meg elkérni, és vissza kellett még vagy 3x járkálnom valahogy munkaidőben.
Okmányirodában azt hiszem vannak hosszított napok hetente, de azt hiszem azok is azt jelentik, hogy 6-ig lehet menni..
Ügyfélkapuval már elég sok mindent el lehet szerencsére intézni, de sokszor hiába lehetyéges, nem megy mert olyan burokratikus a rendszer. De pl a banki példámmal is élve fentről, hiába telefonáltam be és mentem végig a fél órás biztonsági dolgokon, mindenképp csak személyesen lehetett intézni kb mindent.
Én még szerencsésebb helyzetben vagyok, mert nem minden nap kell bejárnom, és azokon a napokon ha van ilyen, laptoppal el tudok lógni egy rövidebb időre ha bármi közbejönne, de akiknél ez nem lehetséges, hogy oldják meg? Vagy csak nekem van ilyen bénán elcsúsztatva a munkaidőm?
Azért olyan sok dolgot nem kell intéznem, ha meg mégis, és semmiképp nem fér bele napirendembe, akkor kérek szabadságot, vagy megbeszélem a főnökkel, és utólag bedolgozom. Igaz, én fél 8-tól fél 4-ig dolgozok, és ekkor még rengeteg dolog nyitva van.
"Pl egy személyi megújítása"
Mennyi ideig is érvényes az? 10 évig? Az 10 évente egyszer kb. 2 óra. Akkor arra a napra kiveszek egy szabadnapot.
"Fogorvos több mint egy óra, az időpont is mindig elcsúszik"
Nálunk a fogorvos heti 2 napot délután dolgozik, ami azt jelenti, hogy 2-től este 7-ig. (Bár a 9-től 6-ig tartó munkaidő mellett szívás lenne, de nem véletlen, hogy ilyen állást nem is fogadnék el. Vagy a délelőttöm legyen szabad, de inkább a délutánom, és a munkaidő nálam szigorúan 8 óra.)
"Az autót mikor viszik az emberek szerelőhöz?"
Én mondjuk soha, mert nincs, de ettől függetlenül egy autószerelőről sem tudok, aki 9-6-ig dolgozna. Ráadásul vannak köztük elég rugalmasak.
"Banki ügyeket mégis hogyan?"
90%-ban netbankon keresztül.
"de azért 2-3 ilyen alkalom jut minden hónapra"
Most vagyok felépülőben egy majdnem halálos betegségből. Most tényleg van, hogy havi 3-4-szer is kell valami orvosi vizsgálatra, vagy kontrollra mennem. De egyébként (és remélhetőleg a felépülésem után) ez drasztikusan le fog csökkenni. Normális körülmények között sehogy nem jönne ki a havi 2-3. Akinek a családban van autója, az sem hordja szerelőhöz havonta, csak akkor, ha valami probléma van. Az meg általában évente 1-2 alkalom. Bankba is személyesen évente kb. kétszer kell mennem, minden mást el tudok intézni netbankon. Ha a betegségem nem lenne, akkor nagyon maximum 3-4 havonta egy napon kellene valamit személyesen intéznem.
"Nyáron meg végig szabad."
Akkor nagyon közeli ismerős lehet, ha még ezzel sem vagy tisztában. :-)
Az iskola jellegétől is függ persze, de maradjunk annyiban, hogy ha nincs nyári feladata (táboroztatás, stb), akkor július, meg augusztusnak az első fele. A délután 2 meg akkor délután 2, ha nincs 7. órája, szakköre, felkészítője, stb.
"elfelejtettek pár dolgot engedélyeztetni meg elkérni, és vissza kellett még vagy 3x járkálnom valahogy munkaidőben"
A számlanyitás megint egy olyan művelet, amit átlagosan 10 évente egyszer csinál az ember...
"Vagy csak nekem van ilyen bénán elcsúsztatva a munkaidőm?"
Igen, kétségtelen, hogy ritka pocsék időbeosztásod van, általában napi 8 órát szoktak az emberek dolgozni, rendszerint 8-tól 4-ig, vagy ha délutánosak, akkor 10-től 6-ig, vagy déltől 8-ig. A 9-től 6-ig az egyrészt nem 8 óra, másrészt se nem délelőttös, se nem délutános munkarend. Ez tényleg tipikusan az, ami az ember egész napját elbarmolja. Így délelőtt semmire nincs érdemben idő, délután meg már nincs.
Még rutintalan pályakezdőként volt, hogy szó nélkül elfogadtam a nekem nem túl előnyös időbeosztást. Most már semmiképp nem mennék bele.
Brutto 1.2 milkat kapok, pizzafutar a don pepe-nel.
Szallitok fagyit is cserebe. Havonta dolgozom 25 napot reggel 4 tol este 11 ig.
Maradt 3 - 6 napom honaptol fuggoen hogy elintezzek barmit.
De neha epitoiparba is megyek ejszakazni, emeljuk a betont mint a halat ki a vizbol.
Szoval van mibol megvenni a trabantot amibe beferunk akar 8 an is es megyunk az epitkezesi helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!