Hogyan találjak kapaszkodót az életben?
Tavaly október óta olyan az életem, mintha kihúzták volna a szőnyeget a lábaim alól. Folyamatos veszteségek (szám szerint kettő, ebből az egyik elmondhatatlanul megvisel) értek és egyéb csalódások. Ebből kifolyólag rengeteget stresszeltem, megromlott az alvásom minősége és fizikai tünetként még a herpesz is kijött a fülemen. Szedtem Milgamma-t az orvos tanácsára, ami idegnyugtató tulajdonképpen, de nem igazán éreztem hatását. Bocsánat, elkalandoztam.
Mélyponton vagyok jelenleg lelkileg és emiatt nagyon nehezen élem meg a mindennapokat. A legkisebb dolgon is képes vagyok éjszakákat szorongani és kombinálni, nehezen dolgozom fel a negatívabb történéseket, érzékenyebb vagyok és ingerültebb is. Mindemellett azt érzem, hogy bármelyik pillanatban el tudnám sírni magam. Tudom, hogy valami pozitívat kellene találnom az életben, ami segítene kikecmeregni ebből a feneketlen kútból, de nem megy. Már ott tartok, hogy olyanokat magyarázok be magamnak, hogy süt a Nap és ez milyen jó.
Nem tudom erre egyáltalán lehet-e bármi tanácsot adni, de leírni jólesett.
Az kezdésnek jó, hogy az alapvető, minimális dolgokra próbálj figyelni, örülni, pl.: hogy süt a nap. Figyeld a környezetedet, az embereket, a természetet: lehet, hogy a madárcsicsergés is megnyugtat.
Rendezd a feladataidat, hogy mi a fontos, mi a kevésbé fontos, és a határidőket betartva lépésenként lásd el őket.
Készíts naplót a napjaidról: könnyebben fejezed ki önmagadat, az összefüggéseket jobban megtalálod.
Sportolj! A fizikai-, párhuzamban a szellemi leterlheltség együtt jó.
Ami megtörtént, megtörtént: nézd végig, hogy mit nyertél-tanultál abból az időszakból, és azokra gondolj, azokat kamatoztasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!