Nem vagyok semmiben tehetséges. Miért születtem erre a világra?
Nem az a szükséges az élethez való joghoz, hogy tehetséges legyél valamiben. Te is ugyanolyan értékes ember vagy, mint mindenki más. Neked is lehet családod, barátaid, munkád, élményeid, céljaid, és minden egyéb az életben.
De ha hasznos is akarsz lenni, nem kell elkeseredned, ugyanis nem kell tehetségesnek lenned, hogy jó legyél valamiben. Ha meg akarsz valamit tanulni, csak érdeklődés, kitartás, idő és munka kell. És ha egy olyan dolgot akarsz megtanulni, amit élvezel is, sokkal könnyebben fog menni. Én is így tanultam meg japánul beszélni, rajzolni, sőt még énekelni és táncolni is jól tudok, pedig édesanyám évekig mondta, hogy nem leszek képes rá, mert azokra tehetségtelen vagyok. De mégis eljutottam idáig.
Úgyhogy ne keseredj el. Amit el szeretnél érni, el tudod érni, és semmiképpen ne add fel! Egy nap megtalálod a helyed a társadalomban, és rájössz, mégis van helyed itt köztünk.
Hiszek benned, hogy menni fog c:
Ha szükséged van extra támogatásra, esetleg segítségre, nyugodtan írj rám. Én szívesen beszélek veled, ha szükséged van rá.
Fontos, hogy milyen légkörű és milyen értelmi szintű emberekkel veszed körbe magad vagy milyen emberek vannak körülötted, akik hatással vannak rád.
Az ember társas lény. Nem igen tudja az ember saját magát motiválni. Ezalatt azt értem, hogy abszolút 0 kapcsolattal nem lehet messzire jutni. Mindenki aki motiválja magát, valakitől motiváltatik.
Meg kell tehát találnod azt a légkört, azt az értelmi szintet, ahol tudsz fejlődni. De a 0. lépés az a negatív személyektől való megszabadulás.
A tehetség nem egy egyszerű dolog, hanem sok összetevője van. De ha már nincs negatív személy a közeledben és van valaki akivel értelmesen tudsz beszélgetni, vitatkozni (NEM veszekedni!!), és a szégyenérzetet félre teszitek mindketten, ha netán nem lenne igaza az egyiknek, úgy új és új célokat szabhattok meg és fejlődhettek EGYÜTT.
Amit leírtam, az egy Értelemmel rendelkező barát szerzése, aki hozzád hasonló értelmi szinten van (és szeretne fejlődni).
Vagy pedig kell valaki, aki meglök a fejlődésben, mármint aki erősen inspirál.
A tapasztalatom az, hogyha az embernek az önértékelése / önbecsülése / önelismerése nincsen rendben (vagy ténylegesen nem rendelkezik sok érdemleges információval, amiáltal jogosan érezhetné azt, hogy ő értékes), akkor merül fel az általad említett probléma. De ez a "nem rendelkezik sok érdemleges információval" pótolható.
1-edül nem igen lehet fejlődni vagy pedig igen jelentősen lassabban.
A barát definíciójához még hozzáteszem, hogy nyilván mivel hasonló értelmi szinten vagytok, ezért nem néz le mondván, hogy Te még csak itt meg itt tartasz (értelmi szintben vagy az életben)?.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!