25 évesen késő felvételizni az állatorvosi egyetemre?
Van egy barátnőm együtt érettségiztünk, 21 éves. Ő most elsőéves volt állatorvosin, én most végeztem a BSc-vel. Rosszul választott szakot, váltott, kihagyott egy évet.
Szerintem nincs lemaradva semmiről és te sem vagy. De igen, van/volt benne egy olyan érzés, hogy "le van maradva" (pedig nincs). Van olyan volt osztálytársam, aki nem jutott be orvosira és még ebben az évben is felvételizik. Nyilván rossz érzés, hogy közben a korosztálya lediplomázott. De ez az álma.
Nem késő. Sosem késő. Gondolj bele mennyi évet kell még dolgoznod, mennyi időt fogsz eltölteni munkával. Te választod meg mi legyen az.
Vannak érvek ellene-mellette (pl nehéz visszaszokni a tanulásra, de sokkal elhivatottabb lehetsz stb). Viszont ha ez az, amit csinálni szeretnél, akkor ne tántorítson el az a pár év, nem fog számítani.
Nőknél felmerül ilyen hosszú szak esetén, hogy mikor érdemes szülni. A válasz az, hogy egyetemistaként...Tehát ez sem hátrány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!