Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék leszokni a...

Hogyan tudnék leszokni a kényszeres, automatikus mosolygásról?

Figyelt kérdés

Az elmúlt években felvettem ezt az álcát, mert így jobban tudok hatni az emberekre és udvariasabbnak tűnök. Így most már ha idegennel beszélek, automatikusan elmosolyodom egy kicsit, ami nagyon zavaró, és nem tudom, hogy hagyjam abba.

A rosszabb, hogy nőként bele van verve az emberbe, hogy ne mutasson dühöt, és ez rajtam úgy jött ki, hogy amikor tényleg dühös vagyok, és számon kérek valakit azért, amit csinált, akkor is mosolygok. Ezért sokszor nem is veszik komolyan, azt hiszik, csak viccelek, ami tök jogos, mert mosolygok, de nem direkt csinálom.

Hogyan lehet erről leszokni? Terápia segítene? Nagyon szeretném végre egészségesen kimutatni az érzelmeimet, akkor is, ha azok negatívak.

2023. máj. 20. 16:22
 1/3 anonim ***** válasza:
30%
Én biztos nem foglak róla leszoktatni. Nekem az az elvem, hogy egy nő mosoly nélkül csak egy bábu. Ha már elsajátítottad, maradj meg ilyennek. Hidd el, a nagy számok törvénye alapján több emberre leszel pozitív hatással, ha mosolyogsz, mint ahányan esetleg nem vesznek komolyan. Én férfi vagyok, de én is sokszor mosolygok (kissé tán fölényeskedően is), amikor valakivel konfliktusom van. Próbálj meg te is efféle gúnyos mosolyt mutatni, érteni fogják.
2023. máj. 20. 20:52
 2/3 anonim ***** válasza:
6%
Jár temetésekre és ott "segítenek", ha nem megy magadtól az alkalomhoz való viselkedés;)
2023. máj. 20. 21:00
 3/3 A kérdező kommentje:

#1, nem igazán izgat, milyen elveid vannak a nőkről. Abba akarom hagyni a kényszermosolygást, mert zavar, ehhez kértem segítséget.

A gúnyos/fölényes/lenéző mosoly megvan, de ahhoz úgy kell kiadnom a dühöt, hogy szavakkal ahhoz igazodok, ezt pedig nem akarom, mert ez szeretteimmel szemben toxikus módszer. Azt akarom, hogy őszintén kijöjjenek a negatív érzelmek anélkül, hogy közben akaratlanul mosolygok.

2023. máj. 20. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!