Hogy mondjam meg a partneremnek, hogy hagyja a SZÉP-kártyát mikor velem van?
Ismerkedem egy sráccal. Kedves, aranyos, jófej. De én azt cikinek érzem, hogyha meghív valahova, akkor szép-kártyával fizet. Szerintem úgy néznek ránk, mint valami alja rétegre, vagy mint valami zsellérre. Azoknak szoktak ilyen szép-kártyákat, Erzsébet utalványokat, kenyérjegyeket vagy nemtudom miket osztogatnak mostanság.
Égőnek érzem, mikor pl. fizetünk valahol és előveszi, mondva "szép-kártya lesz".
Finoman próbáltam már rá célozni neki, hogy kérdeztem, kifizessem-e. De ő csak azt mondta, á nem hagyjam csak.
Amúgy a sráccal minden rendben van, csak ez az egy dolog nem, hogy amikor meghív valahova, azt próbálja meg kp-el, vagy bankkártyával fizetni és hagyja a szép-kártyáját otthon. Ezt valahogy meg kellene mondanom neki, de ha így nyersem fogalmazok, azzal talán megbántom és azt fogja gondolni, hogy lenézem.
30
"Én az üzemanyagkártyát se használom a céges autóhoz, nehogy már a kasszás azt higgye, hogy valami proli vagyok, aki rászorul az ilyesmire."
Jó hát nektek kamionosoknak 1 millás fizutok, vagy mitek van!
Itt egyedül te vagy az alja réteg, minden egyes elküldött kérdés meg válaszoddal csak bizonyítod, hogy még az alja rétegnél is ostobább vagy.
És ez nem személyeskedés ez tény amit bizonyítasz.
Ha vigasztal, én multinál dolgozom és kapok SZÉP kártyára cafeteriát. Merthogy ez a cafi része, nem a fizetésem maga. Alapvetően jó hely az, ami szokott extra juttatást (pl SZÉP kártya, de nálunk van még bölcsődei támogatás, magánegészségügyi biztosítás, meg egy időben még lakáshitel-támogatás is volt) adni. Nem rakodómunkás vagyok :D
Viszont az elég cink, hogy te lenézed ezt a fizetőeszközt. Ezek szerint te nem dolgoztál még normális munkahelyen, és az ismerőseid többsége sem. A SZÉP kártya tulajdonképpen azért jó neked is meg a munkáltatónak is, mert kisebb adóhányadossal adhatnak neked több pénzt a fizetéseden felül. Nem reklámozni akarom, meg nyilván nem olyan rémesen sok az az összeg, amit szoktak általában utalni rá, de alapvetően nem a "munkásosztály" (ezzel amúgy mi baj lenne, úgy őszintén?) kiváltsága.
Szerintem írj neki: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__randi..
Hasonló a gondolkodásotok.
Jó kis provokáló, kamu kérdés ez mára.:))
Kérlek hagyd el azt a szegény srácot! Nagyon gáz vagy ( remelem kamu az egész)
Érdekes ránk sose néztek csúnyán mert ezzel fizettünk. Én nem kapok, pedig diplomás vagyok, nem lecsúszott alkesz. A férjem viszont kap,ő sem az. És ha csak a gyári munkások kapnának ez sem lenne ciki, nem is értem, az is munka. Egyébként kap céges laptopot, autót, kondibelépőt, céges ebédet, meg tudja a tököm miket. De akkor nem kéne használnunk mert ezek szerint ez proli..jó vicc. Szerintem sokan örülnének ha kapnának. Tény, nem rendelnénk ennyiszer kaját,meg nem éttermeznénk ennyit, ha nem lenne, de hát van nyilván akkor lezabálom, vagy fizetek szállást belőle. Sőt az én kondibelépőmet is abból fizettük, gáz vagyok mi? Az egészségpénztárából meg a fogorvost fizette legutóbb..jujj de ciki az is. Tényleg remélem hogy kamu, de nőként mondom, annyi h.lye p.csa van manapság hogy nem lepődök meg..
Azt más is észrevette, hogy a srác munkáját is lenézi az ügyelet picsuszka?
" A partnerem jelenleg egyetem mellett dolgozik, így vélhetően nem marad hosszútávon abban a munkakörben, ahol most van. Emiatt nem nézem le!"
És ha mégis ott marad? Akkor mi van? Keresel mást, gondolom. Jobban jár a srác.
Kérdező, csak sajnálni tudlak, hogy ilyen szűklátókörű vagy.
Diplomás könyvtárosként mi is kapunk SZÉP-kártyára pénzt a kollégáimmal.
Ez egyébként béren kívüli juttatás. Most mondjam azt, hogy plusz pénz, amit a fizetéseden felül kapsz?
A hiba a te fejedben van. Sajnálom a srácot, és remélem minnél hamarabb rájön, hogy milyen is vagy valójában és kidob téged, és meg is fogod érdemelni.
Minden normális cégnél szerintem teljesen alap ez a SZÉP-kártya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!