Hogy mondjam meg a partneremnek, hogy hagyja a SZÉP-kártyát mikor velem van?
Ismerkedem egy sráccal. Kedves, aranyos, jófej. De én azt cikinek érzem, hogyha meghív valahova, akkor szép-kártyával fizet. Szerintem úgy néznek ránk, mint valami alja rétegre, vagy mint valami zsellérre. Azoknak szoktak ilyen szép-kártyákat, Erzsébet utalványokat, kenyérjegyeket vagy nemtudom miket osztogatnak mostanság.
Égőnek érzem, mikor pl. fizetünk valahol és előveszi, mondva "szép-kártya lesz".
Finoman próbáltam már rá célozni neki, hogy kérdeztem, kifizessem-e. De ő csak azt mondta, á nem hagyjam csak.
Amúgy a sráccal minden rendben van, csak ez az egy dolog nem, hogy amikor meghív valahova, azt próbálja meg kp-el, vagy bankkártyával fizetni és hagyja a szép-kártyáját otthon. Ezt valahogy meg kellene mondanom neki, de ha így nyersem fogalmazok, azzal talán megbántom és azt fogja gondolni, hogy lenézem.
"Ez a szép-kártya annyira a zselléri réteghez köthető,"
Nálunk a középvezetők is kapnak, ráadásul magasabb összeggel. Más munkahelyen dolgohó mérnökről is tudok, aki csinos pénzt kap rá. Ő se egy lepukkant hostelben fogja elnyaralni, annyit biztosan állíthatok.
"A partnerem jelenleg egyetem mellett dolgozik,"
Ha jól sejtem, te is fiatal vagy. Nincs mögötted még annyi munkahely, ezért rosszul látod a szép kártya szerepét. Ez nem valami alamizsna. Az a lényeg, hogy a teljes bérköltség és a nettó fizetés között óriási a különbség, mindegy milyen munkakörről beszélünk. A szép kártyának kisebb az adó terhe, ezért folyatják mindenhonnan. Ne lepődj meg ha majd neked is oda tolnak egyet, mindegy milyen magas pozícióban vagy. (Még az Édenred is játszhat) Ha pedig így lesz ne féld használni. Senkit sem érdekel mivel fizetsz.
22
Jaj itt egyesek már a rokonságomat is jobban ismerik, sőt még talán saját élettörténetemet is. Nagyon viccesek vagytok!
Vélhetően akik a destruktív válaszokat írják, ők is szép-kártyások.
Akkor ha már ennyi "hasznos" válasz jött, akkor a kérdésre is tud talán valaki válaszolni. Hogyan adjam a partnerom tudtára, hogy legalább akkor ne azzal fizessen, amikor velem van?
"Vélhetően akik a destruktív válaszokat írják, ők is szép-kártyások."
Jaja xDDDD persze, aki nem ért egyet a kisasszonnyal az csak egy proli szépkártyás lehet.. :D
Nos, én nem kapok. Semmilyen béren kívüli juttatást, mert ahol dolgozom az nem egy multi, és a vezetőségbe lusták még ilyenekkel is foglalkozni. (szerintem) Na, akkor most mit mondasz?
Hogy legyen a kérdésedre is válasz:
"Figyelj, én buta vagyok, mint 10 méter földút és lenézem aki proli munkásosztálybeli szépkártyával fizet egy étteremben! NE fizess azzal, mert én egy olyan arisztokrata úrilány vagyok akinek ez ciki!"
Már megkaptad a választ, rögtön 2.-ként.
Segítek értelmezni, jó?
A kerek perec az azt jelenti, hogy egyenesen, őszintén.
Nincs mit.
#2-es
Szerintem úgy néznek ránk, mint valami alja rétegre, vagy mint valami zsellérre. Azoknak szoktak ilyen szép-kártyákat, Erzsébet utalványokat, kenyérjegyeket vagy nemtudom miket osztogatnak mostanság..
Nem vagy te egy kicsit lenéző? Mi az, hogy az alja réteg kap ilyet?? Már ne is haragudj, de az azért van, hogy el tudd használni. Mi a párommal havonta kb 34.000 forintot kapunk rá és el szoktuk használni, meg rendelni is szoktunk, múltkor a Balatonon is azzal fizettünk és senki nem nézett furcsán. Jelenleg kb 70.000 forint van rajta. De téged biztosan nem hívnálak meg ha férfi lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!