Hogyan viszonyultok ahhoz, hogy nyakunkon a nyár, mégis ilyen az idő?
Dehogynem normális.
Múlt hét p-szo-v voltak fagyosszentek. Az lett volna a normális, ha hajnali fagyok is lettek volna. Ez a globális felmelegedés miatt már egyre ritkább. De egy hűvösebb, esősebb időszak természetes.
Majd lesz meleg is.
Kérdésre legyetek szívesek válaszolni:
Hogyan viszonyultok ahhoz, hogy nyakunkon a nyár, mégis ilyen az idő?
Kérdező, ez az idő hasonlít a leginkább a normálishoz.
Az elmúlt évezred tanúlsága alapján az elmúlt 1-2 hétben ennél jóval hidegebbnek kellett volna lennie.
Az, hogy folyamatosan esik, az teljesen rendjén van.
Ha érdekel mit tekintünk normálisnak, javaslom csapj fel egy "parasztnaptárat" azaz a földműveléshez kapcsolódó dátumokra ovnatkozó mondások gyűjteményét.
Ami ide vonatkozik:
Fagyosszentek = ezen időtájt az a jellemző, ha hideg van, akár fagypont környéki idő van. Ez amúgy jót tesz a növényeknek is, feltéve, hogy előtte nem borultak már virágba. És bizony régen nem volt jellemző, hogy februárban virágozzanak a fák....
"Májusi eső aranyat ér" - jellemző és kívánatos, rosszul indul a szezon, ha májusban nincsenek kiadós esőzések.
Tudod mi nem lesz normális? Az a 3-4 hónapnyi teljes csapadékhiány amit néhány tomboló, de szinte esőmentes vihar fog tarkítani. Na, az nem normális, mégis ez várható a nyáron...
Fényérzékeny vagyok. Ha sötét van, nekem jó. Ha süt a nap, nekem nem jó.
De strandolni napsütésben szeretek, szóval akkor süssön a nap.
Kerti munkát meg kissé borús időben szeretek végezni.
Tavasz van, az idő tökéletes arra, amit tavasszal szoktam csinálni. Nyáron ne legyen ilyen idő. Se télen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!