Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan viszonyultok ahhoz,...

Hogyan viszonyultok ahhoz, hogy nyakunkon a nyár, mégis ilyen az idő?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén, nekem tetszik, hogy ilyen esős, szürke az idő, a hűvössel sincs bajom, ellenben a kifejezetten hideggel. Az viszont nagyon zavar, hogy változó. Nemrég reggel hűvös-hideg között, nappal és délelőtt meleg, este meg befagy a hátsóm, kis időre a konvektort is bekapcsolom. Most meg egész nap ilyen az idő, esős, hideg, nincs átmenet, az pláne nincs, aminek ilyenkor kellene lenni: jó időnek. Sok mindent szeretek ebben az időben, de az sajnos tény, hogy nem ez a normális. Mindjárt június, és még nem úgy látom, hogy nemsokára elrakom a kabátomat.
2023. máj. 16. 13:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%

Dehogynem normális.

Múlt hét p-szo-v voltak fagyosszentek. Az lett volna a normális, ha hajnali fagyok is lettek volna. Ez a globális felmelegedés miatt már egyre ritkább. De egy hűvösebb, esősebb időszak természetes.

Majd lesz meleg is.

2023. máj. 16. 13:17
 2/19 A kérdező kommentje:
Hát szerintem meg nem normális. Előző és előtti években ilyenkorra elzártuk a konvektort és pólóban jártunk, vagy legfeljebb pulcsiban, de nem kötelezően kabátban + sapka is játszhat.
2023. máj. 16. 13:24
 3/19 anonim ***** válasza:
97%
majd az 50 fokban visszasírod ezt az időt
2023. máj. 16. 13:30
 4/19 A kérdező kommentje:
Mint írtam párszor, alapvetően szeretem ezt az időt, közelebb áll hozzám, csak nem ez a normális. És aligha fogok vinnyogni. Panelszökevény vagyok, tizennégy éven át fagytam meg télen és döglődtem nyáron gyerekkoromtól fogva. Ha kint meleg volt, bent kétszer-háromszor annyira, mindegy, hogy nyitva az ablak vagy sem. Hozzászoktam. Most tégla lakásban élek, nagyon kellemesen viselem a nyári hőséget.
2023. máj. 16. 13:34
 5/19 anonim ***** válasza:
94%
Fogd már fel, hogy ez a normális. Amihez nem értesz, abban ne okoskodj.
2023. máj. 16. 13:35
 6/19 A kérdező kommentje:

Kérdésre legyetek szívesek válaszolni:

Hogyan viszonyultok ahhoz, hogy nyakunkon a nyár, mégis ilyen az idő?

2023. máj. 16. 13:36
 7/19 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, ez az idő hasonlít a leginkább a normálishoz.

Az elmúlt évezred tanúlsága alapján az elmúlt 1-2 hétben ennél jóval hidegebbnek kellett volna lennie.

Az, hogy folyamatosan esik, az teljesen rendjén van.

Ha érdekel mit tekintünk normálisnak, javaslom csapj fel egy "parasztnaptárat" azaz a földműveléshez kapcsolódó dátumokra ovnatkozó mondások gyűjteményét.

Ami ide vonatkozik:

Fagyosszentek = ezen időtájt az a jellemző, ha hideg van, akár fagypont környéki idő van. Ez amúgy jót tesz a növényeknek is, feltéve, hogy előtte nem borultak már virágba. És bizony régen nem volt jellemző, hogy februárban virágozzanak a fák....

"Májusi eső aranyat ér" - jellemző és kívánatos, rosszul indul a szezon, ha májusban nincsenek kiadós esőzések.

Tudod mi nem lesz normális? Az a 3-4 hónapnyi teljes csapadékhiány amit néhány tomboló, de szinte esőmentes vihar fog tarkítani. Na, az nem normális, mégis ez várható a nyáron...

2023. máj. 16. 13:47
 8/19 A kérdező kommentje:
Hagyhatjuk, hogy mi a normális és mi a nem normális? Nem ez a kérdés velője... Én ezt gondolom, más azt, mindenkinek megvan a maga véleménye, ennyi. Én arra vagyok kíváncsi, hogy mások hogyan viszonyulnak ehhez, túl azon, hogy "hát de ez a normális". Attól, hogy minek itt az ideje, utálhatja valaki, hogy ez van, vagy imádhatja, és bárcsak soha ne érne véget.
2023. máj. 16. 13:52
 9/19 anonim ***** válasza:

Fényérzékeny vagyok. Ha sötét van, nekem jó. Ha süt a nap, nekem nem jó.

De strandolni napsütésben szeretek, szóval akkor süssön a nap.

Kerti munkát meg kissé borús időben szeretek végezni.

Tavasz van, az idő tökéletes arra, amit tavasszal szoktam csinálni. Nyáron ne legyen ilyen idő. Se télen.

2023. máj. 16. 14:06
 10/19 anonim ***** válasza:
Nekem sem tűnik normálisnak.Zavar,hogy ilyen esős,borús idő van napok óta így májusban.
2023. máj. 16. 14:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!