Nyíregyháza lakosságának körülbelül mekkora része roma származású?
Első sorban a helyieket kérdezném, vagy olyanokat akiknek van kötődése a városhoz. Hasra ütésre én se tudnám ezt a kérdést megválaszolni, ha pl. Szombathelyre vonatkozna.
Szóval az itt élőktől kérdezném, illetve, hogy melyek azok a városrészek (pl. Borbánya, Kertváros) ahol kevesebben vannak, vagy civilizáltabb hátterűek?
A csalódás akkor fog érni, ha odaköltözöl.
Néha el kell hagynotok a házatokat.
Munka, vásárlás, iskola...
A szabolcsi egy alapvetően civilizálatlan, barbár nép
rasszisták, antiszemiták, de tulajdonképpen mindenkit gyűlölnek, egymást is.
Belekeveredett a cigány kérdés.
A szabolcsiakkal sem tudsz majd együtt élni.
A szocializációjukat tekintve a romasághoz tartoznak mivel más kisebbség nincs, egymástól tanulnak.
A tekintetükből is a butaság és a sunyiság árad .
2022-es, hivatalos adatok alapján a roma lakosság Nyíregyházán 0,9 % körül van. Összehasonlítás végett Miskolcon 1,6; Budapesten 0,7; Győrben pedig 0,8 %.
Nyíregyházán érzésre olykor több mint 0,9 főleg tanítási időszakban, hétköznapokon, a belvárosban, mert a környéki településekről sokan járnak be. A Huszár telepen/Guszevben a legnagyobb az arányuk, de vannak a "KGST" piac környékén, a nagyobb paneltelepeken, meg itt-ott még néhányan. Én a Kertvárosban lakom, jó környéken. Az utcánkban lakott ugyan egy cigánycsalád évekkel ezelőtt, de teljesen normálisak voltak.
42-es, nem lehet, hogy rossz körökben mozogtál, aztán utána az ilyen emberekre állt rá a figyelmed? Amit írsz, azt részben tudom osztani, de azért sokkal jobbak a tapasztalataim.
43-as!
Nyíregyházát szlovákok alapították, de az országban egyedülállóként nincs számottevő szlovák kisebbség.
A szabolcsiak terrorja ellen az asszimilációt választották a túlélésük érdekében.
A romák maradrak az egyetlen kisebbség, de főként falvakban már nehezen megkülönböztethetőek.
Az elcigányosodás lépésenként terjed és egy tanár, vagy orvis viselkedésében is látható lehet, csak kevésbé direkt módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!