Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nyíregyháza lakosságának...

Nyíregyháza lakosságának körülbelül mekkora része roma származású?

Figyelt kérdés

Első sorban a helyieket kérdezném, vagy olyanokat akiknek van kötődése a városhoz. Hasra ütésre én se tudnám ezt a kérdést megválaszolni, ha pl. Szombathelyre vonatkozna.

Szóval az itt élőktől kérdezném, illetve, hogy melyek azok a városrészek (pl. Borbánya, Kertváros) ahol kevesebben vannak, vagy civilizáltabb hátterűek?

2023. máj. 11. 15:29
1 2 3 4 5
 41/44 anonim válasza:
25%
Szintúgy 24-es vagyok. Elfelejtettem, hogy a Robinson-domb környéki területet emiatt "Kis Chicagonak" is nevezik.
2023. jún. 27. 16:07
 42/44 anonim válasza:
0%

A csalódás akkor fog érni, ha odaköltözöl.

Néha el kell hagynotok a házatokat.

Munka, vásárlás, iskola...

A szabolcsi egy alapvetően civilizálatlan, barbár nép

rasszisták, antiszemiták, de tulajdonképpen mindenkit gyűlölnek, egymást is.

Belekeveredett a cigány kérdés.

A szabolcsiakkal sem tudsz majd együtt élni.

A szocializációjukat tekintve a romasághoz tartoznak mivel más kisebbség nincs, egymástól tanulnak.

A tekintetükből is a butaság és a sunyiság árad .

2024. júl. 19. 16:55
 43/44 anonim válasza:

2022-es, hivatalos adatok alapján a roma lakosság Nyíregyházán 0,9 % körül van. Összehasonlítás végett Miskolcon 1,6; Budapesten 0,7; Győrben pedig 0,8 %.

Nyíregyházán érzésre olykor több mint 0,9 főleg tanítási időszakban, hétköznapokon, a belvárosban, mert a környéki településekről sokan járnak be. A Huszár telepen/Guszevben a legnagyobb az arányuk, de vannak a "KGST" piac környékén, a nagyobb paneltelepeken, meg itt-ott még néhányan. Én a Kertvárosban lakom, jó környéken. Az utcánkban lakott ugyan egy cigánycsalád évekkel ezelőtt, de teljesen normálisak voltak.

42-es, nem lehet, hogy rossz körökben mozogtál, aztán utána az ilyen emberekre állt rá a figyelmed? Amit írsz, azt részben tudom osztani, de azért sokkal jobbak a tapasztalataim.

2024. júl. 21. 22:52
 44/44 anonim válasza:

43-as!

Nyíregyházát szlovákok alapították, de az országban egyedülállóként nincs számottevő szlovák kisebbség.

A szabolcsiak terrorja ellen az asszimilációt választották a túlélésük érdekében.

A romák maradrak az egyetlen kisebbség, de főként falvakban már nehezen megkülönböztethetőek.

Az elcigányosodás lépésenként terjed és egy tanár, vagy orvis viselkedésében is látható lehet, csak kevésbé direkt módon.

nov. 23. 21:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!