Nyíregyháza lakosságának körülbelül mekkora része
roma származású?
Figyelt kérdés
Első sorban a helyieket kérdezném, vagy olyanokat akiknek van kötődése a városhoz. Hasra ütésre én se tudnám ezt a kérdést megválaszolni, ha pl. Szombathelyre vonatkozna.
Szóval az itt élőktől kérdezném, illetve, hogy melyek azok a városrészek (pl. Borbánya, Kertváros) ahol kevesebben vannak, vagy civilizáltabb hátterűek?
#10 vagyok tehát ezt úgy kell elképzelni hogyha felmész városközpontba, akkor mindig legalább ugyanannyi cigányt látsz magad körül az esetek többségében mint fehérembert. de Nyíregyre felutazva nem fogadott ez a jelenség. (bár ott ugye arányaival is sokkal több ember él)
2023. máj. 11. 20:07
12/44 A kérdező kommentje:
Jártam néhányszor Bátorba. Nagy kár érte, mert nagy multú törtenelmi város. Szép hagyományai és építészete van. Nem tudom ha csak cigányok lakják majd, ebből mi őrződik meg.
Nyíregyházáról ezek elég megnyugtató hírek.
Viszont ha arányaiban csak ennyi cigány van, akkor az agglomerációrol járnak be a Bencsbe, Wesselenyibe, Bankiba, Lippaiba az a nagyon sok roma fiatal?
2023. máj. 12. 00:53
13/44 anonim válasza:
6-os válaszoló vagyok. Bánkiba jártam 6 évet, érettségi+szakma utána egyetem. Az egész iskolában összesen max 10 Roma tanult. Követelmény volt és ha nem jár be az ember kirakják. Bekerülni be lehet könnyen, de a maradásért tenni kell. Mi a Krúdy gimnázium környékén lakásban lakunk, jó környék, minden közel. Ha kertes ház, akkor a Korányin épp a Bánki mögött van “gazdag negyed” szép nagy házakkal vagy Sóstó, Sóstóhegy.
2023. máj. 12. 10:10
14/44 anonim válasza:
Így van kérdező, a java nem nyíregyi, hanem falusi. Azt se felejtsük el, hogy Nyíregyháza megyeszékhely. Szóval a környező településekről sokan jönnek tanulni, vásárolni, dolgozni, szórakozni.
2023. máj. 13. 00:02
15/44 anonim válasza:
#14 és kötekedni
2023. máj. 13. 07:22
16/44 anonim válasza:
Teljesen hiábavaló azt megsaccolni most hány brazil tivornyázik Nyíregyházán, mivel nagyjából hatványozottan szaporodnak. 30 éven belül biztosan többen lesznek mint a magyar lakosság. Ezzel arányosan romlik a közbiztonság és menekül el a magyar lakosság fertőzés mentes övezetekbe.
2023. máj. 13. 10:17
17/44 Kései Sirató válasza:
KB 25 % lehet a cigány lakosság aránya.
Itt egy 2017-es Helyi Esélyegyenlőségi Program, amit Nyíregyháza önkormányzata állított össze. Ennek a 12. oldalán téma a helyi cigányság, de sajnos ez nem mostani. Ha komolyan érdekel a téma, olvasd el!
Gyereknevelés szempontjából egy város jó választás. Szabolcsban Nyíregyháza a legjobb megoldás. Ezen nem kell gondolkodni. Cigányok mindenütt élnek. Saját tapasztalat szerint a városi cigányság jóval konszolidáltabb, mint a nyomorfalvakban élők. Általában van fix munkájuk, törekszenek, nincs 4 gyerekük, vannak terveik, igyekszenek beilleszkedni.
2023. máj. 15. 15:59
19/44 anonim válasza:
Ugyanaz van benne: "Nyíregyházán a becslések szerint a roma lakosság aránya 8-10 %- ra tehető."
A 25% iszonyatosan sok, főleg egy vármegyeszékhelyen. Salgótarján 5% (2011) és Miskolc 3% (2011) volt bevallva, Nyíregyháza 2% (2011) volt. Ha csak megszorzod mindet öttel, még akkor is csak Salgótarjánnál jön ki 20% fölé.
2023. máj. 15. 16:01
20/44 anonim válasza:
"A férjemmel szeretnénk ebben a városban felnevelni a gyerekeinket, de egy kulturált, polgári környezetben."
Te büdös, rasszista kutya, szeretném jelezni, hogy cigány származású emberek jelenlétéből nem következik szükségszerűen a 'kulturált, polgári légkör' meglétének hiánya.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!