Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gáz, ha egyetem helyett...

Gáz, ha egyetem helyett inkább szakmát választottam?

Figyelt kérdés
Jó tanuló voltam, 1 évet egyetemen is eltöltöttem, jó eredményeket is értem el, de egyszerűen nem akartam olyat tovább folytatni, ami egyáltalán nem érdekelt már. Így inkább elmentem szakmát tanulni, ami mellesleges a mai napig érdekel, ebben dolgozom. A szüleim szerint viszont hiba volt otthagyni az egyetemet, nem vagyok kitartó, stb. Tehát kapom rendesen a magamét. Most ez tényleg ennyire gáz. Nem láttam hosszabbtávon értelmét csak azért szenvedni az egyetemen, hogy legyen egy nyamvadt papírom, ami feljogosított volna arra, hogy 8-4-ig dolgozzak valami irodában.
2023. máj. 4. 12:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%
Jol valasztottal. Tanarkent nevetseges fizuk vannak. Igy meg hatar acsillagos eg!!
2023. máj. 4. 13:40
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Olvass bele a Gazdag papa -Szegény papa (R. Kiyosaki) című könyvsorozat bármelyikébe és pontos választ kapsz arra, hogy gáz-e otthagyni az alkalmazottképző iskolát. Az lett volna gáz, ha 5 évig szenvedsz egy diplomáért, aztán éhbérért dolgozol és még az idődet (vagyis életedet) is elcseszed.
2023. máj. 4. 13:52
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem az egyetemet végzettek/egyetemisták lehúzásával validálod magad és nem vagy miatta komplexusos, addig egyáltalán nem gáz. A társadalmunk működéséhez szükség van nem egyetemet végzett emberekre is.
2023. máj. 4. 14:02
 14/21 anonim ***** válasza:
Az lett volna gáz ha fordítva döntöttél volna.
2023. máj. 4. 14:13
 15/21 anonim ***** válasza:
Így van, a mi cégvezetőnknek sincs se diploma, egy idegen nyelven sem beszél, mégis hatalmas cége van, mindenre van embere akit megfizet.
2023. máj. 4. 14:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Gondolom a szüleid nem barlangban élnek és látják mi folyik jelenleg a tanárok helyzetével. Ők ilyen életet képzeltek el neked? Vagy csak azért kapod a magadét mert nem tudnak azzal haknizni a szomszéd Juli néni előtt hogy te egyetemre jársz?
2023. máj. 4. 14:55
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem gond, ha ez jobban tetszik, van hozzá affinitásod, akkor okés.
2023. máj. 4. 19:08
 18/21 A kérdező kommentje:
Elmennék én járműmérnökire is, ha jó lettem volna matekból. ☹️
2023. máj. 4. 20:17
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát azt a szakmát csinálni is kell kitartás. A tanárival nem az baj, hogy alacsony a fizetés, hanem a pedagógustársadalommal bármit lenyeletnek, mert a "gyerekek", "közönség" és a "barátok" mi lesz. Ezek nem felmentések, ha pocsék a fizetés és ki vagyak használva.
2023. máj. 6. 10:51
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt csináld ami érdekel. Egy jó szakember aranyat ér és mivel nincs normális utánpótlásuk ezért kevesebb konkurencia lesz neked.
2023. máj. 7. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!