Hol találhatom meg, hogy ebben az évben mennyi embert vesznek fel a választott egyetememen egy szakra?
Ezt nem lehet előre tudni. Drasztikus változások nem szoktak lenni, tehát ha egy adott szakra az elmúlt 5 évben rendre 81, 87, 84, 86, és 82 hallgatót vettek fel, akkor valószínű hogy idén is valahol 80 és 90 között lesz a létszám, de pontosan csak az adott egyetem tudja, és a pontszámok kihirdetéséig nem hozzák nyilvánosságra.
De ha tudnád is hogy konkrétan hány embert akar az egyetem felvenni arra a szakra, azzal se mennél sokra, mert csak a saját pontszámodat tudod, a többi jelentkezőét nem. Korábbi ponthatárokból lehet következtetni, hogy egy adott pontszámmal valószínűleg fel fognak-e venni vagy sem, de biztosan általában nem lehet megmondani. (Nyilván ha 50-nel több pontod van, mint a tavalyi ponthatár akkor nem nagyon kell félned.) Ráadásul ha hirtelen megnő vagy lecsökken az érdeklődés egy adott szak iránt, akkor jelentősen megváltozhat a ponthatár akkor is, ha az egyetem ugyanannyi hallgatót akar felvenni, mint a korábbi években.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!