Ateistaként elvállalnád a keresztszülőséget?
Figyelt kérdés
Egy közeli barátomnak pár hónapja gyereke született, akit hamarosan keresztelni fognak református templomban és szóba jött, hogy lehetnék én is a gyerek keresztapja. Korábban én is jártam református templomba, azonban azóta teljesen más nézeteim vannak, ateistának vallom magam. Fontos nekem ez a gyerek, mindenképp a közelében leszek miközben felnő, viszont úgy érzem, hogy nem szeretném ebbe belevonni az egyházat. Nem tudnék őszintén igéretet tenni arra, amit a keresztelő során megigértetnek a keresztülőkkel. Túlgondolom ezt a dolgot? Vagy ma már megszokottnak számit vallásosság nélkül is keresztülőnek lenni?2023. ápr. 24. 19:21
11/14 anonim válasza:
Személyeskedés van, érv nincs, ez az ostobák módszere, oké, rád hagyom, a kérdező meg döntsön belátása szerint, úgysem jelent semmit a keresztség, és ezt egy vallásos keresztény írta itt az oldalon, szép. Na, legyetek jók! :-D
12/14 anonim válasza:
A kérdéshez egyáltalán nem tartozik, hogy egyes válaszolók mit gondolnak a keresztelés hasznosságáról. Az, ha valaki itt agresszívan nyomatja, hogy mekkora értelmetlenség, az bizony valami erő sproblémát sejtet. De ez nem tartozik a kérdésre, ezért kár belemenni a témakörbe. Tulajodnképpen kár volt felvetni. Mégis megtette, ezért feltételezhető ez a frusztráció... Ez nem személyeskedés, de ha valaki görcsösen nyomatja a véleményét úgy, hogy a kuta sem kérdezte, az gyanús, hogy valamit fel akar dolgozni a ventilláció által.
13/14 anonim válasza:
Szép dolog ez a spiritualitás a keresztszülőség körül, de egy csomó embernek az is nehéz, hogy egyáltalán találjon keresztszülőt a gyerekének. Bármilyet, névlegeset.
14/14 anonim válasza:
Sziasztok!
Bár engem is megkereszteltek(+megbérmáltak) a keresztapáim(sima és bérma) egyike sem vette komolyan, bár ennek szerintem semmi köze ahhoz,hogy nem vagyok már vallásos.
Nem érdekli őket a vallás,egyikük pedig gnosztokus is lett,(20 éves vagyok),de nagyon jó a kapcsolatunk.
Összességében szerintem a keresztapaság sokkal inkább szól sokaknál a másik iránti szeretet/barátság kifejezéséről,és arról hogy bevonod őt a gyereked életébe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!