Keresztszülőség?
A mi családunkban a rokonok szoktak keresztszülők lenni így valami ilyesmit is mondhatsz kifogásként.
Vagy vállald el de mond meg nekik előre, hogy nem tudsz a gyerekre vigyázni ha úgy adódik.
Nem értem, miért azzal érvelsz, hogy saját gyereket sem szeretnél. Attól, hogy a keresztszülője lennél, még nem lenne a tiéd a gyerek, ugyanúgy a szülei gyereke marad.
A keresztszülőség lényege, hogy keresztény emberként követendő példát állíts a gyerek elé, Isten szeretetére tanítsd és támogasd a hitben való nevelését. Arra hivatkozva, hogy te ezt nem akarod vagy nem tudod megtenni bármilyen okból (még akkor is, ha egyébként hívő vagy), nyugodtan visszautasíthatod a kérést.
Nekem, amikor született a nővérem fia, mondták, hogy nem keresztelik meg, de, ha mégis, én leszek a keresztanyja a fiúnak. Addig is nem hivatalosan maradok az. Majd lett még egy gyerek és akkor kitalálták, hogy megkeresztelik őket. Egyik gyereknek se lettem a keresztanyja.
Ezt azért írom, mert nem mindenkinek fix az elhatározása. Lehet, most célozgatnak rá, de majd a keresztelő szervezésénél mást kérnek fel.
Addig várjál. Ha rákérdeznek, hogy lennél e a keresztanya, akkor őszintén mond el, hogy szereted őket és a kicsit, de a keresztanyaság egy komoly feladat, nem csak egy jó barátságot szimbolizáló mutatós cím. Megmondhatod, hogy Te ott leszel nekik és segítesz, ahogy tudsz, de most nem szeretnéd ezt a plusz felelősséget, főleg, mert egy saját gyereket se tervezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!