Ateistaként elvállalnád a keresztszülőséget?
Miért ne tudnál, ha nem hiszel benne? Tagadod azt, ami nem létezik vagy nem?
Elmész befogod a szád, aztán évente párszor veszel a gyereknek Kinder csokit meg Milkát..
Szerintem jól gondolkodsz.
Mi is gondban vagyunk, hogy ki legyen a gyerek keresztszülője, mert a keresztszülő egy amolyan vallási segítő szerep, nem elég simán jófejnek lenni aztán kész.
Esküt tenni Isten előtt szerintem még ateistaként vagy agnosztikusként is ciki, ha pontosan tudod, hogy nem fogod megtartani. Egyszerűen értéktelenné teszi az egészet.
DE biztos vagyok benne, hog ylétezik valamiféle ateista megfelelője a keresztszülőségnek. Nemtom, nézz utána. BÁr ha meg a szülők vallásosak, akkor nekik nyilván a keresztszülőség fontos. De én akkor a helyedben nem vállalnám.
Azt a kort éljük amikor emberek azért házasodnak templomban, mert szép. És bizony az így tett eskü annyit is ér.
Legyen értéke a kimondott szavainknak és inkább vállaljuk, hogy nem tudunk egyfajta esküt tenni, minthogy hamisan állítsunk valamit.
Szerintem.
5, éppenséggel a keresztség nem kötelez semmire, a hit tudatos és önszántadból történő megvallására a bérmálás / konfirmáció van. Nem véletlen, hogy nem áldozhatsz / úrvacsorázhatsz, amíg ez nem történt meg.
Szóval a csecsemőkori keresztelés semmit sem jelent.
"Szóval a csecsemőkori keresztelés semmit sem jelent."
Akkor meg minek? Csak hogy posztolgathassátok a fotókat közösségi oldalon? Kipipálhasd, hogy ez is megvolt? Ha semmit nem jelent, akkor mi a francnak erőltetitek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!