Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lehetséges -e, hogy telefonos...

Lehetséges -e, hogy telefonos csaló ír nekem?

Figyelt kérdés

Úgy kezdődött, hogy egy hölgy ismerősnek jelölt. Írtam neki, kérdeztem hogy

-esetleg ismerhetjük egymást?

Itt kezdődött az érdekes és szomorú történet.

Leírta hogy halálos beteg, és már csak néhány éve van vissza. Ajándékként 2000.000 eurót ajánlott fel, és mondta, hogy imádkozzak érte. Továbbá azt mondta, hogy ebből a pénzből vegyek egy telket, építsek rá egy házat, a maradék pénzből pedig a családomnak vegyek, ami csak szükséges.

Visszaírtam, hogy "minden este imádkozni fogok érte".

Erre azt írta, hogy rendben van,de adjam meg a WhatsApp számomat, mert akkor ezt a számot odaadja az ügyvédjének.

A telefonszám amiről az üzenetek érkeznek: +229 6874 4673

A számok közötti elválasztás a könnyebb érthetőség miatt van.

2023. ápr. 19. 14:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Emelt díjas a telo
2023. ápr. 19. 17:53
 12/14 anonim ***** válasza:
84%

Ne adj meg semmit, ne írj vissza. Hetente lehet örökölni tőlük. Ugyanez, hogy külföldi katonáNk adják ki magukat, szsrelmesek lesztek de véletlenül pont utalni kell pénzt, hogy haza jöjjön hozzád. Vagy a másik, hogy felhívnak az otp-től, hogy gyanús utalás történt, add már meg ezt meg azt az adatod netán még addig is eljutnak hogy megpróbálnak belépni az internetbankba és a 6 számjegyű kódot kérik telefonon, ami neked sms-ben jön.

Velem is próbálkoztak, egyből mondtam, hogy köszönöm, de majd én felveszem a bankommal a kapcsolatot. Erre a válasz "hívd fel akkor anyádat". Fel is hívtam, gyorsan figyelmeztettem ő nehogy bedőljön ha hívják.

Ilyenekre egy üzenetet se pazarolj.

2023. ápr. 20. 20:39
 13/14 A kérdező kommentje:
Kedves #12. válaszoló! Nem hittem el neki semmit. Nem adtam meg semmi adatot, amit feltudna ellenem használni. Azt kérte tőlem, hogy küldjek magamról fényképet, de nem küldtem. Még azt is eltudom képzelni, hogy igazolványképet csinálna, és felhasználja az általam küldött képet. Már töröltem a levelezést. Az egyik ismerősömet egy amerikai katona jelölte ismerősnek. Elkezdtek levelezni, email -n keresztül kommunikáltak egy darabig. A katona elmondta, hogy Irakban szolgált. még fényképet is küldött arról a helyszínről, ahol éppen harcolt. Felajánlotta az ismerősömnek, hogy küld neki pénzt, mert ő úgyis megkap mindent a katonaságnál, amire szüksége van. Az ismerősöm végül visszautasította és már nem válaszolt a leveleire, mert túlságosan tolakodónak érezte a katona közeledését.
2023. ápr. 21. 22:46
 14/14 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Jól tetted hogy még egy képet sem küldtél... Nem tudhatjuk mire kell nekik.

Ahigy egy előttem válaszoló is írta, ez egy iparág. Egy-egy átveréses trükkjüknek csak naponta ha egy ember bedől, ők már jól élnek.

2023. ápr. 22. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!