Reggel óta minden tömegközlekedési eszkösz tele van csövesekkel, mi ez?
Lehet mennek ételosztásra, nagypéntek révén biztos sok helyen osztanak adományt.
Van elég bajuk szegényeknek, biztos fáznak is.
Szegények?
A saját hibájuk, hogy nem dolgoznak, senki más nem tehet a sorsukról csak saját maguk! Nem kell ezeket sajnálni. Ha büdös a munka akkor így jár az ember. Nincs olyan ahonnan nem lehet felállni, ha csak 100ezerért dolgozna akkor is el tudna lenni. Pesten is csak egy szoba 50-60e és még így is maradna egy kevés. Elmegy másik helyre megint dolgozni megint 100e fizu és elvan. Spórol kicsit csinál egy szakmát pár hónap alatt és máris van egy jó munkája. Leírni nem nehéz tudom, de megcsinálni is csak ennyi.. ja csak akarat kell hozzá..
Nyilván a csípős idő elől próbálnak valamilyen menedéket találni.
Lehet azon elmélkedni, acsarkodni, hogy ez kiből mit vált ki, és ki szerint ki, miről (nem) tehet, de ez tényleg eléggé kellemetlen.
Nekem az ápolatlanságukkal és a gátlástalan életszemléletükkel van problémám, de azért próbálok embernek megmaradni.
Érdemben nem tudok segíteni nekik, - nem is a feladatom, kötelességem, - de azzal sem leszek előrébb, ha lépten-nyomon belerúgok mindegyikbe kettőt, amerre találkozom velük.
Akiknek hivatali kötelességük lenne foglalkozni a jelenség, állapotok kezelésével, az meg köszöni, jól elvan egy fűtött helységbe és viszonylagos létbiztonságba, - többségüket nem érdekli igazán, hogy ez is a feladataik közé tartozna. Az viszont nonszensz, ha valaki kívülállón próbálja meg ezt bármilyen szinten is számonkérni, - nem a napi szinten - 100 forintjával szétosztogatott - 50000 forintom mentené meg egyiket sem.
A pénz osztogatás nem vezet sehová, csak egy véget nem érő tűzoltás.
Kiveséztem már több alkalommal itt is, hogy mit lehetne, kellene tenni annak érdekében - kétoldalúan (!) - ahhoz, hogy ez megváltozhasson, nem fogom 3742. alkalommal is több A4-es oldal terjedelemben leírni ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!