Miért van az hogy vonatozás és buszozás közben az ember elálmosodik, ha a nap többi részén nem is féradt?
Figyelt kérdés
Nálam az szokott lenni hogy bármit is csinálok elálmosodok, érzem hogy lecsukódik a szemem, és ugyan próbálok küzdeni ellene, de néha bealszok. Van amikor próbálom nézni az elsuhanó tájat, vagy megpróbálok olvasni, esetleg a telefonomat nézni, de gyakran ezek ellenére is álmos is leszek, akkor is ha nap többi részén nem érzem magam annak. De előfodul az ellenkezője is, hogy pl:. egy hosszab úton végig éber maradok.
Nálatok hogy van ez? Ti is tapasztaltatok ilyet? Mi lehet az oka ennek az álmosságnak az utazás során?
2023. márc. 2. 21:30
1/7 anonim válasza:
A vonat-busz monoton zaja, hangulata miatt.
2/7 anonim válasza:
Mert Bakony IC vonat indul Veszprémbe a 4. Vágányról
4/7 anonim válasza:
Soha nem álmosodtam még el vonaton, buszon, de unatkozni szoktam, ha 2 óránál hosszabb az út. Gondolom, te is az unalom miatt álmosodhatsz el.
5/7 anonim válasza:
A monotonitás teszi a dolgát az ingerszegény környezetben.
6/7 anonim válasza:
Jaj de imádom azt a félálom-állapotot!! ☺️
7/7 anonim válasza:
Meg szerintem az is, hogy viszonylag sok ember van kis légtérben, a levegő nem cserélődik úgy és te amúgy is csak ülsz (jobb esetben). Ráadásul ha még légkondi is van, akkor fázni is lehet, aki fáradt, az meg amúgyis fázósabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!