Vidéki élet szépségei. Vagy mégsem ?
A kérdésem az, hogy milyen a vidéki élet ?
Én városi vagyok, de kertes házban, láttam már növényt és kutyát :)
Ismerőseim, ugyancsak hasonló helyzetben, és örökké a vidéki élet szépségeiről papolnak. Napi 4-8 órát dolgoznak home officeban, utána rendelgetnek a netről valami kaját, ücsörögnek a kertben amit kertész tart rendben (vagy éppen hiába a kertész egy putri az egész) közben mesélik hogy de szép lenne a vidéki élet, reggel felkelni a nap süt kitárni a terasz ajtót nyújtózkodni, érezni a frissen sülő kenyér illatát majd lehajolni a paradicsomért és megenni a friss kenyérrel a teraszon, majd kiülni a rétre.............. És folytathatnám.. Néha vitába keveredtem velük, tekintettel arra hogy az én pár 100 nm-es kertem is igen sok munkát igényel (különben nem szeretem a kertet de ha van akkor legyen szép) nemhogy több hektár. Szerintük hülye vagyok, vidéken minden szép és jó, hisz amikor a kis kabrió autójával átmegy vidéki falun nem látja hogy dolgoznának csak a nyugalmat érzik.
Leírná valaki röviden hogy falun hogy megy az élet. Szerintem nekem van igazam hogy városi emberként sokkal könnyebb a bejárónő takarít, rendelem a kaját, a kertész a kertet csinálja... De érdekelne más véleménye is.
Falun nőttem fel. Amint tehettem leléceltem, azért is mert tele volt a 3-as válaszolóhoz hasonló véglénnyel.
A levegő borzasztó télen, mert minden szart eltüzelnek, meg lehetett fulladni.
A kultúra magasiskolája az éves falunap volt, ahol valami random mulatós énekes adta elő magát.
Van 1 darab bolt, ahol természetesen minden iszonyatosan túlárazott.
13: köszönöm, erre nem is gondoltam. Bennem csak az marad meg, hogy városi ismerősök örökké beszélnek a vidéki lét szépségéről. Én hiszek benne hogy szép, de úgy vélekedek hogy kemény élet lehet, és a városi élet sokkal lazább.. Erről mikor beszélgetünk ők csak a friss kenyér illatával jönnek, amivel kapcsolatban az jut eszembe hogy szép kenyeret csinálok én itthon, de nem aratnám le a búzát és vinném a malomba, továbbá biztos jó a fa tüzelés, de a fát el is kell ültetni, megvárni míg megnő, azt kivágni ami azért nem leányálom. Ehhez képest leprogramozok pár sort és megvan a szükséges gáz ára. Én azt látom hogy nehéz, és nincs 10kor kelek és nyújtózom a verandán.
Ezért is érdekel hogy ki hogy élte meg az ottani létet, hiszen messziről nézve szép az az élet.. De szerintem kemény.
"de a fát el is kell ültetni, megvárni míg megnő, azt kivágni ami azért nem leányálom"
Hová ültetnél annyi fát? Akkora mennyiséghez saját erdő kéne. A fát ugyanúgy hozatják. Keveseknek van saját erdője, az ritka. A fát fel kell vágni, fel kell hasogatni, majd elpakolni. Ha hasogatva veszik, akkor csak bepakolni. Nem egy leányálom. De falun is ugyanúgy be lehet vezetni a gázt, mint bárhol máshol, ha megvan rá a pénzed.
Véglényezzetek meg szóljatok be nyugodtan nem bánom, valamiért mégis az én válaszaim 100%-osak. :) (Nem sokáig mert ez kiírtam :D)
Az utolsó része a mondandódnak cseszett fel, hogy városi emberként egyszerűbb mindenre embert fogadni. Bár lehet nem olvastam teljesen végig az írásod csak nagyvonalakban de, ha félre értettem bocs, de ha mégis te csinálod azt amit az utolsó részben leírtál akkor visszavonom a bocsánat kérést. (Hosszú és most lusta vagyok elolvasni..)
18
Ha a te válaszaid 100%-osak,akkor miért csak 3 pipád van az 5-ből? :DDDD
Már megint lódítasz.
Napi 4-8 órát dolgozom
Reggel besüt a teraszra a nap, kitárom az ajtót és szedek a saját termésű paradicsomunkból, majd megeszem a saját sütésű kenyerünkkel.
Budapesten élek a József Attila lakótelepen a harmadik emeleten:D A nap itt is süt, terasz itt is van, a paradicsom kaspóban megterem, kenyeret mi is tudunk sütni, a reggelit is el tudom költeni a napsütéses teraszon.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!