Vidéki élet szépségei. Vagy mégsem ?
A kérdésem az, hogy milyen a vidéki élet ?
Én városi vagyok, de kertes házban, láttam már növényt és kutyát :)
Ismerőseim, ugyancsak hasonló helyzetben, és örökké a vidéki élet szépségeiről papolnak. Napi 4-8 órát dolgoznak home officeban, utána rendelgetnek a netről valami kaját, ücsörögnek a kertben amit kertész tart rendben (vagy éppen hiába a kertész egy putri az egész) közben mesélik hogy de szép lenne a vidéki élet, reggel felkelni a nap süt kitárni a terasz ajtót nyújtózkodni, érezni a frissen sülő kenyér illatát majd lehajolni a paradicsomért és megenni a friss kenyérrel a teraszon, majd kiülni a rétre.............. És folytathatnám.. Néha vitába keveredtem velük, tekintettel arra hogy az én pár 100 nm-es kertem is igen sok munkát igényel (különben nem szeretem a kertet de ha van akkor legyen szép) nemhogy több hektár. Szerintük hülye vagyok, vidéken minden szép és jó, hisz amikor a kis kabrió autójával átmegy vidéki falun nem látja hogy dolgoznának csak a nyugalmat érzik.
Leírná valaki röviden hogy falun hogy megy az élet. Szerintem nekem van igazam hogy városi emberként sokkal könnyebb a bejárónő takarít, rendelem a kaját, a kertész a kertet csinálja... De érdekelne más véleménye is.
Ha szombat hajnali 6 van és egyik szomszédod sem bőgeti a fűnyírót, ágvágót, kerti lombfúvót, vagy esetleg nem flexel valamit... akkor valószínűleg te csinálod épp ezek valamelyikét.
A vidék ökölszabálya: valakinek MINDIG MUSZÁJ zajongania.
Amúgy neked minek a kertes, ha te csak nézed, hogy de szeeeep közben meg más emberek csinálnak mindent? Ennyi erővel lakj panelban ahol semmit nem kell csinálnod és vegyél egy kis tanyát, hogyha megunod a panelpatkány életet ki tudj menni.
Játszod a kiskirályt. Az ilyen lusta embereknek nem is értem minek kertes ház, az ilyen a panelba való.
Falun élek már több mint 20 éve. Annál jobb nincs is amikor ÉN MAGAM teszek rendbe mindent és büszke vagyok rá, hogy ezt mind én csináltam és az én munkám miatt szép az egész. Felénk falun nagyon nem szokás ezt játszani amit te.
"ÉN MAGAM teszek rendbe mindent és büszke vagyok rá, hogy ezt mind én csináltam és az én munkám miatt szép az egész"
Akkor nem is tudom ki játssza itt a kiskirályt...
Miért is? Ahogy látom problémáid vannak az értelmezéssel.
Nekem nincsenek gondjaim 6-os, de az olyan nagy dolog, hogy ÉN!!!! csinálok meg magamnak mindent, miközben mást panelpatkányozunk meg lustának nevezünk, csak mert nem ugyanazokat tartja értékesnek.
Nekem pl. a fűnyírás meg a favágás, kertészkedés nem életcél, untat, ezért nem lakok kertes házban, de eszemben sem volna leszólni azért mást, mert neki meg ez a mindene.
Én éltem falun 22 évet, 12 éve viszont egy megyeszékhelyen élek.
A kert addig jó, amíg kicsi. De amikor tavasztól-őszig naponta ki kell menni öntözni, hetente-kéthetente gazolni, kapálni, felszántani, elvetni, leszedni, mindezt 8 órát főállás+1-2-3 óra utazgatás mellett, hát köszönöm szépen, csinálja a nyavalya. És oké, hogy van friss paprika, paradicsom, uborka, minden, ez tényleg jó. Már amikor van, mert néha épp csak annyit terem, hogy pár hétre, hónapra elég, és akkor szenvedtél vele egész évben.
Ha állat is van, az megint csak plusz munka. Persze, van belőle tojás, hús, stb., ugyanakkor sok munka és pénz.
Az élet falun unalmas. Jellemzően van egy kocsma, focipálya, hétvégente meccs és kb. itt a vége. Lehet dolgozgatni a kertben, átmenni haverhoz pálinkázni, ezen kívül túl sok mindent nem lehet csinálni.
Városban majd' minden hétvégére esik egy program, koncert, kiállítás, nyári időszakban a fesztiválok, gyorsan és könnyen el lehet jutni moziba, színházba, cukrászdába, ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!