Azok a youtubererek akik profin pl gördeszkáznak vagy gitároznak, honnan van erre ideje?
Látom a neten hogy vannak akik éjjel nappal deszkáznak, vagy megtanuonak háztetőkön ugrálni szaltózni rohanni, vagy profi gitárosak, vagy pl mint ronaldo fociban, honnan van erre idejuk energiájuk?
Nekem az eletem meg suliban egy halom vizsga tanulas nyelvvizsga elhelyezkedés hogy legyen munkám. Aztán kivesz a munka energiában is táncolni se tudok tanulni, hogy majd en munka után még ugrálok aztán még vesenyszinten is. Vagy leülljek raznolni tanulni mikor furdes vacsi alvás mert különben hulla leszek másnap. Hetvége meg család takaritas.
Mást meg látom a neten hogy milliot promotal millio profi videoi vannak, amik több napos munkák, a vágások is, és az összes gondolata is pl csak a gitár. Szerintem párkapcsolat se fér ebbe.
Nekem meg egy nyomorult hobbyra 2 nincs időm vagy energiám se, de gyakorta magamra sincs
Tehetség?
Millio meg egy tehetség van aki egyszer sem állt neki. Ez energián idon mulik csak.
Van aki pl genetikailag vagy örökletesen rajz vagy tánctehetség ugy, hogy soha nem rajzolt/táncolt mert házifeladat tanulás osztalytarsak baratok nyelvvizsga. És életében nibcs egy rajza es tanclépéseket tud.
Tegyük hozzá hogy azért a magyar oktatási rendszer sem a legjobb. Amikor én gimis voltam, behozták ezt a 0. Meg 9. Órát. Bejárós voltam. Na ha az előtt volt idom és energiám bármire is, akkor utána már egyáltalán nem... Pedig én is néztem videókat meg lett volna annyi jó hobbi. De hát tiniként még csak magamat szidtam, hogy miért nem csinalom, pedig igazából csak a fáradtság, a korán kelés kivette az energiám.
Aztán egyébként az egyetem eleinte lazább volt, az egy jó időszak volt, mindaddig amíg el nem kezdtem dolgozni mellette. Na akkor vendéglátáson kívül nem nagyon volt más (kisváros), hát mondanom sem kell, hogy 14 órás műszakok után megint csak nem volt energiám.
Most van talán a legtöbb időm, 26 évesen, egyetem után, egy 8 órás munkahelyen, és 20 perc alatt ott vagyok. Gyerek nincs egyelőre, de képzeld el, először fel sem fogtam, hogy nekem most ennyi szabadidőm van. Rendesen lelkiismeret furdalásom volt, hogy ilyen jó dolgom van... De ez meg amit előttem írtak, kb anyámék belém nevelték hogy mindig kell csinálni valamit.. 🤷♀️
Szóval egyébként én megértem mit írsz.. Függ attól, hol élsz, mennyire támogatnak, mennyi időt vesz el a munka. Nem csak arról szól, hogy van akinek több kitartása van, másnak meg nincs. Igen, van ebben is valami, de nekik nem feltétlenül kellett dolgozni egyetem mellett, meg nem biztos hogy saját háztartást vezetnek. Ezekkel a videókkal meg amúgy szarrá keresik magukat.
Szóval lényegében csak kifogást szeretnél gyártani, hogy igazold magad, hogy miért nem csinálsz semmit.
Ugyan így voltam pl. a testmozgással, komoly elhízással.
"Hát mikor sportoljak én, mikor a munka után hulla vagyok, semmi időm stb...".
Szervezés kérdése. Azóta az évek alatt leadtam 36 kilót.
12
Akkor nézzük a gyerekem. Mit tudnék én ahhoz tenni hogy ne vigye ezt tovabb?
Jelenleg se hobbit nem tanul, nem tud táncolni rajzolni gitározni semmit a fociedzései a heti 2 halottnak a csók semmit nem ér, ez mellett fel 5 kor hozom haza otthon házi. Hétvége cirkusz ugrálovár. Annyi kapacitásom volt eddig hogy legalább biciklizni megtanitottam de az a szint h9gy egykerekezzen is meg ugrasson az SEHOL nincs. Tehát csak tud egyenesen menni es kanyarodni..
Nem akarom g a gyerekem is ott tartson mint en most. Még általános iskolás es kb SEMMIT nem tud, csak ir olvas beszél es a házik a suliba.
Amikor én voltam gyerek akkor még együtt játszottunk A többi gyerekkel az utcán, úgyhogy sokszor lényegében együtt tanultak a gyerekek biciklizni meg hasonlók. Lehet terelgetni kéne hogy menjen ki többet. De szerintem azért a foci edzés is sokat ér, ott is emberek között van, társaságban és még sportol is szóval azért arra nem mondanám hogy semmi.
A suli meg ilyen, de igazából minimum 18 éves koráig azt fogja csinálni, szóval jó lenne ha találna egy olyan tárgyat a suliban, amit tényleg szeret tanulni meg csinálni és abba jobban belemelyedni, ne csak azért írja meg a házit, mert kötelező.
Teremts neki lehetőséget arra, hogy legyen hobbikra ideje, de azért miért kéne elvárni egy gyerektől hogy egykerekezzen meg ugrajtson? Te csak kikövezed neki az utat, de neki kell rajta végig menni.
Nem bántásból, de szerintem neked pszichológushoz kéne menned.
Nem csak a saját érdekedben, hanem még mielőtt a gyereked életét is tönkre teszed. Mert itt úgy tűnik, a saját vélt hiányosságaidat akarnád a gyerekeden bevasalni, ami egy bizonyos ponton túl nem biztos hogy egészséges dolog.
Miért kéne biciklivel egykerekezni meg ugratni? Ő mondta hogy ilyeneket akar? Mert ha nem, akkor ezek már csak a te tévképzeteid, hogy kéne.
De birom az ilyen demotiválo embereket. Az élet számtalan területén tapasztalom azt ha en is bármit is meg akarok tanulni, akkor jön a minek és ne tedd.
Próbálok időt teremteni. Ez pont a kérdésem is, hogy honnan.
Nem az a baj hogy bármit meg akarsz tanulni, hanem hogy abba méred a szülői deficitedet, hogy a gyerek nem tud biciklivel ugratni meg egykerekezni.
Szerinted egy normális ember így gondolkodik?
Te nem vagy normális hogy egy biciklis egykerekezés, ugratás, hobbyk, saját élmények, neked nem normálisak. Persze mint a birkák, ne is legyen semmi az életben, csak az házi feladat, meg később a munka. Ne rajzoljon, ne értsen hangszerekhez de gördeszkázzon ne is lásson semmit a világból. Igaz?
Mikizben alap hogy egy gxereknek minel több ingert kell biztosítani hogy megtapasztalhassa, megismerhesse önmagát, az erősségeit gyengeségeit, mi az amit majd hanyagol mik azok amik megfogják, nem dobozba zárni hogy ne ismerje azt sem mi az a tánc, az edzés, mi az a korcsolya, mi az hogy fára mászni, mi az hogy dob, zongora, megesik hogy pl egy kabalárol meg se mondja hogy az egy pingvin, es vannak gyerekek akik szerint a tehén az lila, és hóembert se láttak. Az is komoly hogy annyira nincs hó hogy megesett hogy a gyerekem festékpöttyökön csodálkozott el hogy az jé hó..miközben már szánkózott pedig.
Nem arrol jöttem vitatkozni hogy semmit ne tudjon egy gyerek vagy lehessen e hobbija.
Látom még mindig nem értem.
"Te nem vagy normális hogy egy biciklis egykerekezés, ugratás, hobbyk, saját élmények, neked nem normálisak."
Ezt sehol nem állítottam. Ne adj olyan dolgokat a számba, amiket ne mondtam.
Csak az a rögeszmésség, amivel te viszonyulsz ezekhez, az a nem normális, sőt már már beteges szintű. Tényleg fordulj pszichológushoz, ha nem magad, akkor a gyereked érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!