Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A pároddal vagy az ellenkező...

A pároddal vagy az ellenkező nemű barátaiddal szakítanád meg a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Ha az, akivel néhány hónapja együtt vagy, azt akarná, hogy szakítsd meg a több éves ellenkező nemű barátságaidat, mit tennél? Milyen nemű vagy?

2023. márc. 9. 05:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
12%

Akinek fontosabbak a barátok a párjánál, az nem szerelmes, ez tuti.

Nincs ezzel gond, lehetnek fontosak a barátok, lehet őket tutujgatni, de szerelemről szó nincs az illető párja iránt, az biztos.

Szépeket, és megható dolgokat írsz kérdező, de azért tedd a kis szivedre a kezed.

Nem voltál szerelmes abba a férfibe.

2023. márc. 10. 16:50
 22/24 A kérdező kommentje:

Minden kérdés alá kell valaki, akinek nem tetszik valami… 😌

Nem sok ember, főleg nő nem lesz 2-3 hét után szerelmes onnantól, hogy megismert valakit. Az első furcsaságoknak nem kellett több idő, hogy előbújjanak. Ilyen extrém esettel még korábban nem találkoztam, de csalódni csalódtam. Éreztem, hogy nem stimmel valami, és ez blokkolta a szorosabb kötődést. Nehogy már szégyellnem kelljen magam, mert gondolkodni merek amíg valakit alig ismerek… 🤦🏻‍♀️ Általánosságban utaltam rá, hogy valamilyen szinten sajnálatraméltók ezek az emberek, és kellemetlen az egész. Így legalább volt rá konkrét példa is. Nem engem kell sajnálni, hanem azokat, akiknek egy ilyen tönkreteszi az életét.

Szerelmesen pedig minden sokkal szebb, de nem tesz valakit ténylegesen bolonddá. Az a kevés ember, akikbe szerelmes voltam, ugyan nem kértek arra, hogy felejtsem el a barátaimat, de valahol akadt más gond. Hamar le tudok szállni a földre, ha elég nagyot csalódom valakiben. Az a felismerés pedig pont arra elég, hogy elkezdjem leépíteni az érzelmeket. A birtoklás, uralkodás a másik felett, és a túlzott féltékenység együtt pedig pont elég undorítóak. De mindenkinek más az ingerküszöbe, legyen szó bármiről. 😏 Én a két hónapos rózsaszín egyszarvúk kedvéért biztos nem dobtam volna el a gyerekkori legjobb barátomat, aki ugyan ellenkező nemű, de szinte olyan, mintha a testvérem lenne. Ha számodra egy ilyen barátság is kukába való lenne, mert van egy féltékeny új párod, lelked rajta. A szerelem megváltozik, netán kihajít, aztán lehet pislogni, mint hal a szatyorban.

Amúgy… akkor már az, aki szerelmes, szívből szereti a másikat, ilyet fog kérni, hogy dobja el a barátságait? Nem. Ilyet csak az kér, aki saját magát szereti igazán és helyezi előtérbe. A párja másodlagos. Nem a másik érzései számítanak neki, hanem a saját kényelme. Ilyen ember miatt képes valaki feláldozni a barátait. 🤦🏻‍♀️

2023. márc. 10. 17:50
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

"Akinek fontosabbak a barátok a párjánál, az nem szerelmes, ez tuti."

Nem a fontosságról van szó, hanem például 6 éves korom óta ismerek valakit, közös élményeink vannak, nyári táborok, bármi és az illető a másik nem képviselője.

Pár évtized múlva jön valaki, aki "megtiltja" a kommunikációt azokkal, akikkel közös élmények vannak, sok-sok közös év.

Nem arról van szó, hogy párkapcsolat helyett barátokkal kell lógni, de persze félreértelmezni azt lehet.

"Nincs ezzel gond, lehetnek fontosak a barátok, lehet őket tutujgatni, de szerelemről szó nincs az illető párja iránt, az biztos."

Azért értelmezed félre az egészet, hogy beleköthess.

Számomra meg az a fura, hogy egymás nyakán kell ülni és nem lehet programja egyiknek se a másik nélkül. Akár munkahelyi kiküldetés, akár bárhova megy a másik, jön a féltékenykedés.

"Szépeket, és megható dolgokat írsz kérdező, de azért tedd a kis szivedre a kezed.

Nem voltál szerelmes abba a férfibe."

Bár nem a Kérdező vagyok, de:

A szerelem szükségképpen azt kellene hogy jelentse: "mostantól csak mi létezünk egymás számára, a környezet, a barátok le vannak ejtve?"

2023. márc. 10. 18:36
 24/24 anonim ***** válasza:
Bizonyos értelemben véve.: IGEN.
2023. márc. 10. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!