Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A pároddal vagy az ellenkező...

A pároddal vagy az ellenkező nemű barátaiddal szakítanád meg a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Ha az, akivel néhány hónapja együtt vagy, azt akarná, hogy szakítsd meg a több éves ellenkező nemű barátságaidat, mit tennél? Milyen nemű vagy?

2023. márc. 9. 05:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Mondanám neki, hogy nem fogom megszakítani a kapcsolatot, mert a barátom. Vagy túllép a féltekenységén, vagy kilép az életemből, ezr már majd ő eldönti.
2023. márc. 9. 07:52
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ofc, hogy a párommal.

Egy ilyen szakítas meg a kapcsolataidat dolog két dologra futhat ki. Vagy bántalmazó kapcsolat, az nem kell. Vagy betegesen féltékeny, és akkor ugyanúgy féltékeny lesz a bolti eladóra, a főnökre, a munkatársra, az egyetemi csoporttársaimra, tanárokra, ne adj isten az utcán szembejövő idehenre. A féltékenységet meg lévén én sem vagyok az, nem tolerálom. Ha nincs rá ok, tehát van bizalom, akkor felesleges, ha meg nincs bizalom, akkor meg semmi értelme a kapcsolatnak.

2023. márc. 9. 08:02
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálam mégcsak nem is ellenkező neműekkel kellett megszakítanom...

1 hónap után választás elé állított, hogy vagy ő vagy a legjobb barátnőim, akikkel kiskorom óta "együtt vagyunk" - én hlye úgy voltam vele, hogy 2 évig vártam rá, ha most nem őt választom cseszhetem, a barátnőimet viszont visszakaphatom... Hát, az egyikkel azóta 1x beszéltem (az elmúlt 18 évben), de a másikkal sem lett teljesen olyan, mint előtte. A kapcsolat 7 évig tartott, de akkor ott 1 hónap után kellett volna szakítanom!

Szóval a barátot választanám!

2023. márc. 9. 09:09
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy soha nem lennék olyan személlyel párkapcsolatban, aki betegesen féltékeny és korlátozni akar engem.
2023. márc. 9. 09:24
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

LOL, az osztja az észt a barátságokról, akinek nincsenek is barátai XD

No, nem mintha a felnőt tpárkapcoslatok kategóriában nem az incelek lennének talán a leghangosabbak. A tapasztalat...:D

Természetesen először megpróbálnám a párommal megértetni, hogy a barátaim hozzám tartoznak. Azért vagyok olyan amilyen - amilyennek állítólag szeret - mert azok a barátaim akik.

Ha nem fogajda el, akor kib*đzom mint macskát szarni.

2023. márc. 9. 10:28
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem barátkozom nőkkel, így eleve fel sem merülhet ez a probléma.
2023. márc. 9. 12:33
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy a többség jól látja, és nem élnétek elnyomó kapcsolatban. 😄 Egyértelmű, hogy én is a párommal szakítanék ilyen helyzetben. (Nő vagyok.)

Néhány éve volt is rá példa. 😌 Megismertem valakit, az elején jó fejnek mutatta magát, majd elkezdtek kihullani a csontik a szekrényből. Az első intő jel az volt, amikor nem írtam meg neki, hogy végeztem a munkával, és ezen úgy balhézott, mintha napokra tűntem volna el. Később elkezdett egyre sűrűbben olyan stílusban beszélni a fiúbarátaimról, ami nekem nagyon nem tetszett. Kerekperec nem mondta ki, hogy ne beszéljek velük, de érződött, hogy ez a célja. Akkor pontosan erre a “szép” jövőképre gondoltam én is, ami válaszként felmerült a kérdés alatt. 😀 Ha meglépném, amit akar (eszem ágában sem volt), akkor úgyis következne a postás, a hentes, a szomszéd, aztán a végén nőkkel se állhatnék szóba, stb… Manipulatív alak volt, szerencsére csak pár hetet töltöttem vele. Az egyik(utolsó) alkalommal, hogy a barátaimat gúnyolta, úgy döntöttem véget vetek a kapcsolatunknak. 😅😂

Azért is született a kérdés, mert (az itteni visszajelzések ellenére, hogy sokkal többen látják ezt jól) velem már többször is megesett, hogy elveszítettem egy barátot, miután lett valakije. Elgondolkodtam, hogy talán velem van baj, és a pártalálásra, családalapításra kellene fókuszálni. Lehet az az élet rendje, hogy a barátok lemorzsolódnak ilyen módon is, nem időhiányból. 🤔 Csak nem fért a fejembe, a birtoklás, irányítás hogyan lehet egészséges kapcsolat. Megnyugodtam, hogy sehogy. (Ezek szerint nem alaptalanul gonoszkodtam magamban, hogy papucsokkal barátkoztam. 😶😂 )

2023. márc. 10. 05:41
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem aki barátaimmal, akikkel a kapcsolatuk miatt szakadt meg a barátság az a tapasztaltom, hogy ugyan így gondolkodtak, viszont kifogtak egy olyan partnert aki jól tudott manipulálni. Szóval lényegében észre se vették, hogy leépítették a barátságot.
2023. márc. 10. 06:05
 19/24 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező: nagyon jól tetted. Később jött volna (nem is olyan sokára), hogy megszorítja a kezedet ha "nem úgy viselkedsz ahogy ő elképzelte", megver, esetleg a lakásba zár...

A barátok lemorzsolódhatnak, de párkapcsolat miatt a kapcsolatot nem

szabad megszakítani velük, például az ember 5 éves kora óta ismeri gyerekkori legjobb barátját aki ellenkező nemű, párkapcsolat esetén nevetséges lenne azt mondani: "megszakítom veled a kapcsolatot mert otthon balhé van ha beszélünk" stb...

2023. márc. 10. 06:06
 20/24 A kérdező kommentje:

#19 (06:06): Erre nagyon ráéreztél, később szinte biztos erőszakos fajta lett volna. Volt néhány nagyon furcsa megnyilvánulása, olyan lett azoknál a tekintete, hogy rendesen megijedtem. 😬 Ennek ellenére a szakítás békésen zajlott szerencsére (nyilván nem tetszett neki, de nem fenyegetőzött vagy ilyesmi, semmi különös) és azóta se beszéltem vele. Igazából volt benne egy kettősség, gyerekkorában súlyosan bántalmazták. Próbáltam vele beszélgetni ezekről, ha felhozta… Biztosan boldogtalan volt, érződött, de annyira eltorzult már a személyisége, a sérelmeiből is hasznot akart húzni, hogy valaki sajnálja és törődjön vele. Tulajdonra vágyott lényegében, nem társra, hiába ártott ezzel magának ugyanúgy. Görcsösen akart valakit hazugságok árán is, akinél kiharcolja, hogy szeresse őt. Nagyon kevés lettem volna én, vagy bárki hétköznapi ember, hogy segítsen neki. A legtöbb lelki és/vagy testi bántalmazó sajnos hasonló múlt miatt lesz olyan, amilyen. Akikkel ilyenek történnek, csak az esetek töredékében tudnak később normális életet élni. Tehát szinte mindegyikük lehúz magával mást a lejtőn, ha nem is tehet róla teljes mértékben. Szomorú a toxikus emberek háttere, na mindegy is.

Tény, hogy sokan nehezen, de lehet egyáltalán nem szúrják ki, hogy a párjuk zsarolja, irányítja őket. A becsajozás miatt eltűnt barátaim közül kettő csak simán felszívódott, másoktól tudtam meg mi a szitu. Egyikükről totál semmi hír, nem jelentkezett, másikkal az utcán összefutottam. Ő szúrt ki és jött oda, örült nekem, beszélgettünk kivel mi van. Letoltam, hogy miért nem válaszol, ígérgette, hogy majd fog, de nyilván nem tette. 😌😂 A harmadik előkerült miután a lány dobta, és közölte velem, hogy meg volt neki tiltva, hogy beszéljen velem. 🙈 Nem tudtam, sírjak vagy nevessek. 🤦‍♀️🤷‍♀️😂 Ha ez szó szerint így is hangzik el a beszélgetésben, és valaki belemegy, az már nem papucs, hanem szakadt mamusz. 🤦‍♀️ Igaz, hogy mindenki a maga kárán tanul, de azért ezt nem kívánnám, hogy ennyire, izé. 😶

2023. márc. 10. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!