Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen személyiségű és külsejű...

Milyen személyiségű és külsejű ember jut eszedbe a Tímea név kapcsán?

Figyelt kérdés
2023. márc. 2. 18:11
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
Többnyire semleges. Nem egy "beszédes" név. Pl. a Barbara névről már egy fiatal csaj ugrik be, Barbara néni nagyon szokatlan lenne, de Timi nénit már el tudok képzelni: egy átlagos , kb 80-as évek elején született nőt:)
2023. júl. 3. 22:50
 22/30 anonim ***** válasza:
66%
Palácsik
2023. júl. 31. 22:43
 23/30 anonim ***** válasza:
Anya :D
2023. aug. 11. 08:18
 24/30 anonim ***** válasza:
70%
A Timea nevet Jókai Mór író alkotta a Timár főszereplő után, az Aranyember című regényben. Ez jut róla eszembe.
2023. szept. 16. 17:38
 25/30 anonim ***** válasza:
Jobb, ha nem tudod meg.
2023. okt. 14. 11:28
 26/30 anonim ***** válasza:

A félénk Timi a közértből, aki rám hasonlít, és titokban szerelmes voltam belé, mindig összezavatuk egymást ha láttuk egymást a közértben, és egyszer órákig vártam rá a közért előtt ,,a buszra várva''. Csak három óra alatt jött elő, megszólítottam mintha csak ,,véletlen'' lenne, de zavarba jött, én meg megijedtem, elszaladtam. Aztán hónapok múlva valahogy mégis sikerült beszélgetni meg levelezni.

Meg persze Timaea spártai királyné. Persze, hogy Jókainak is ő járt-e a fejében, azt nem tudni, úgy tudom hogy közvetlen és teljesen egyértelmű életrajzi utalás nincs.

2023. okt. 22. 09:22
 27/30 anonim ***** válasza:
Arisztokratikus, kissé talán egzotikus is. Nyilván én is az Arany Ember Tímeájára asszociálok először.
2023. okt. 22. 16:18
 28/30 anonim ***** válasza:

A nevet Jókai Mór teremtette az Aranyember regényében.

A főszereplő neve Tímár, a női főszereplő nevét ebből alkotta: Timea.

A névről a regény szereplőjének az alakja jut eszembe.

Meg egy jópofa, picike, vékonyka tanítónéni.

2023. dec. 7. 07:57
 29/30 anonim ***** válasza:
Palácsik...
2023. dec. 14. 14:25
 30/30 anonim ***** válasza:

Hát elég sajátosra sikerült összefoglaló az első ismert Tímeáról (is), akiről nem tudjuk, köze van-e Jókai megihletéséhez (elvileg tudhatott róla):

https://www.youtube.com/watch?v=KsZYCo_vYvk

Alkibiadész élete

Timaea 2:55-nél

Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok könyvéből

2023. dec. 15. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!