Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van rá mód, amivel meg lehet...

Van rá mód, amivel meg lehet az alkoholt agresszíven kínálókkal értetni, hogy nem iszom?

Figyelt kérdés

Korábbi alkoholizmus miatt az elmúlt három évben egy kortyot sem ittam és nem is tervezek inni.

Ezt hogyan tudnám az alkoholt tukmálókkal megértetni? Céges csapatépítőn, amiről előtte a főnököm nagylelkűen közölte, hogy persze, nem kell inni, csak elfelejtette megemlíteni, hogy a társaság 80%-a (beleértve őt is) nem képes elfogadni a "nem iszom"-ot válasznak (gondolom magában elkönyvelte, hogy biztos iszok, csak kéretem magam). Van valami módszeretek, amivel érett, felnőtt emberekkel meg lehet értetni, hogy "nem, tényleg nem iszom"?

Mert már kezdem unni, hogy a legközelebbi ismerősökön és közvetlen családomon kívül az emberek nagyrészével küzdeni kell, hogy felfogja.

2023. márc. 1. 12:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Ütni kell.
2023. márc. 1. 12:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondd, hogy olyan gyógyszert szedsz, amire nem szabad inni, mert kinyúlsz. Ezt általában megértik.
2023. márc. 1. 12:23
 3/12 anonim ***** válasza:
21%
"Magyarországon az alkoholizmus nem betegség, hanem szenvedély "
2023. márc. 1. 12:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én azt szoktam mondani, hogy májkárosult vagyok. Nem ihatok. Mindig bejön.
2023. márc. 1. 12:25
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi különös. Nem iszol, akármit is mondanak. Egy idő után meg fogják unni.
2023. márc. 1. 12:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt ilyen, erősködtek, de azért kikéri nekem is. Felőlem kikérheti, nem érdekel, úgyse én fizetem.

Aztán mikor már ott volt 5 feles előttem, akkor kezdett leesni, hogy komolyan mondtam.

2023. márc. 1. 13:01
 7/12 A kérdező kommentje:

#2, 4 Köszönöm a válaszokat.

Ami eszembe jutott, hogy azt mondom, vezetek, de a csapatból kb. mindenki tudja, hogy nem.

Ezek meg elég kellemetlenek ahhoz, hogy ne firtassák.

Az igazság az, hogy nem gondolkodtam ilyen kifogásokon, mert csak most kerültem egy olyan környezetbe, hogy szükség legyen rá. Amióta nem iszom, ez volt az első nagyobb buli, amin voltam, eddig tudatosan kerültem az ilyesmit, meg az időm nagy részét elvitte, hogy próbáltam egy normálisabb életet felépíteni 0-ról.

Csak megdöbbentett, mert az egy dolog, hogy a volt, szintén alkesz ismerőseim nem fogták fel, vagy tágabb rokonságban is kell időnként erősködni, az egy dolog. Arra viszont nem számítottam, hogy bőven 30 év feletti, diplomás emberekkel küzdeni kell, hogy "nem, csak egyetlen kört sem, akkor sem ha gyógynövényből van, akkor sem ha egy ital az úgy sem árt meg".

2023. márc. 1. 13:07
 8/12 anonim ***** válasza:

"Ma még vezetek."

"Babát várok."

"Nem szeretem."

"1095 napja tiszta vagyok."

Vihetsz magaddal valami mentes cuccot, hogy ne érezzék, hogy te nem bulizol.

2023. márc. 1. 13:12
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

Ne menj csapatepitore. Az a szabadidod.

Undoritoak.

2023. márc. 1. 14:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Hat ne menj pialos buliba 🤷😀
2023. márc. 1. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!