Ha egy szakorvos lekezelően, flegmán viselkedik velem - és én indulatosan (de nem agresszíven) észrevételezem ezt, reagálhat-e úgy, hogy kivezettet, anélkül, hogy előtte távozásra szólított volna fel?
Igen.
Az indulatos viselkedésedet ő simán érzékelheti agresszív viselkedésnek, ami az ő munkáját veszélyezteti. Simán hívhatja biztiboyt, hiszen ő életekről dönt és fenyegetés alatt ez nem szül jót.
Orvosként az a véleményem, hogy a beteg ne legyen indulatos, amikor neki próbálok segíteni! És igen, ha úgy érezzük, hogy a testi épségünk veszélyben van, akkor megtagadhatjuk az ellátást is.
Egyébként ha valakivel lekezelőek és flegmák vagyunk, annak oka van. Tipikus példa, bejön a beteg és letegez, jó nem foglalkozom vele, deöt perc után úgy éreztem magam, mint valami hülyegyerek a tanára előtt, na itt szóltam, a hölgynek, hogy ez orvosi rendelő, én orvos vagyok, és adja meg a minimum tiszteletet! Másik tipikus péld, bejön a beteg, mérek egy vérnyomást, 190 Hgmm a beteg HATOS (!!!) vérnyomáscsökkentő kombináción volt. Első kérdésem, beszedte a gyógyszereit, ő bizony be. Jó, adtam neki eseti vérnyomáscsökkentőt, vérnyomása lement 155-re közben meg megnéztem, hogy kiváltotta-e a gyógyszereit, a gyógyszerek három hónapja nem voltak kiváltva. Bocsánat, de ha a pofámba hazudnak én sem leszek cuki muki. Másik tipikus eset, amikor bejön a 120 kilós gyurma-gyurka gyerek, beszűkült vesefunkcióval és még ő okoskodik, amikor közlöm vele, hogy kevesebb fehérjét kellene fogyasztani, mert le fog állni a veséje. Ha ő jobban tudja, akkor miért kellek én? Menjen haza és csinálja úgy, ahogy akarja.
Aki flegma és nincs türelme az emberekhez, az minek megy orvosnak?!
Felénk is dolgozik olyan orvos, akit kerülnek a betegek mint a pastist, mert mindenkivel flegmázik, egy tapló.
Egyszer magán bőrgyógyásznál voltam, az ég világon semmi okot nem adtam rá, udvarias voltam, tisztelettudó, de nagyon lekezelő volt velem a doki. Meg se vizsgált rendesen, végig se hallgatta, hogy milyen panasszal jöttem, és még bunkózott is. Akkor ott neki egy szót sem szóltam, de reklamáltam a recepción, mert szerintem ez nem volt megfelelő vizsgálat. Nyilván semmi következménye nem lett a dolognak, én meg kifizettem egy csomó pénzt a vizsgálatra tök feleslegesen, mert a krémek amiket felírt többet ártottak mint használtak.
Szemtől szembe ne indulatoskodj a dokival, de utólag tehetsz panaszt szerintem, hátha lesz haszna
Ha az orvosnak 'pattogok', nem változik semmi. Nem fog rendesen megvizsgálni, nem fog kedvesebb lenni. Sőt, talán még bunkóbb lesz. Ha a recepción szólok, talán beszélnek vele, és ha felülről jön a dolog talán még el is gondolkodik rajta és a többi pácienssel esetleg nem fog így viselkedni.
Képzeld mertem volna az orvosnak megmondani a véleményem, de az aztán semmi nem változtatott volna. Így megvolt rá az esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!