Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Beteges az, ha nem örülök...

Beteges az, ha nem örülök neki ha valaki betegen a közelembe ül a buszon?

Figyelt kérdés

Vagy ha ott köhög körülöttem mindenki, én meg már előre sejtem hogy jön az újabb egy hetes szenvedés a náthával, köhögéssel, beteg leszek megint.

Az a normális aki nem is gondol erre, lesz*rja az egészet, hogy beteg lesz-e vagy nem?

2023. febr. 26. 14:52
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
21%
Úgy hogy köhögés=fertőzés. Fertőzés = lebetegedés. Lebetegedés = Nem kapok levegőt, fáj a torkom, nehezemre esik minden és akár még szövődménye is lehet a dolognak. Ez a láncreakció első eleme. Ezért rettegek tőle. Nem akarok egy olyan világban élni, ahol a közösségben betegen járkálás és köhögés, mások lefertőzése normálisnak számít. Sajnos itthon nincs születés utáni abortusz így 24 éves koromra, pedig nem ártana, nem vagyok a világgal kompatibilis.
2023. febr. 26. 16:33
 22/67 anonim ***** válasza:
70%

A legtöbb embernek gyakorlatilag semmilyen problémát nem okoz az, ha elkap egy megfázást, vagy egy influenzát.

Ha te nem így vagy ezzel, akkor neked kell saját magadra vigyáznod. Más emberek ezt nem tudják megtenni helyetted és ez nem is az ő dolguk.

Én például nem akarnék egy olyan világban élni, ahol egy köhögés miatt bezárathatnak és korlátozhatnak engem. Szerencsére ez a világ (még) nem ilyen.

2023. febr. 26. 16:43
 23/67 anonim ***** válasza:
22%
22: Neked szerencsére, nekem sajnos nem ilyen a világ még. Én hiába vigyázok magamra, a társadalom elvárja, hogy felüljek arra a vonatra vagy buszra, bemenjek abba az irodába, stb. És már meg is történik a baj.
2023. febr. 26. 16:46
 24/67 anonim ***** válasza:
9%

"Lehet, hogy téged még egy nátha is ágynak tud dönteni, de attól még az emberek többsége nem így van ezzel."

Nem dönt ágynak, de 1,5 hetet ülök otthon hőemelkedéssel, kihagyok 2 hetet a futásban, 3 hónappal a kihagyás előtti szintről folytathatom tovább. Ezen kívül garantáltan hetekig köhögök.

"Lehet, hogy neked nincs hobbid és nem jársz olyan programokra, amiket sajnálnál a semmiért kihagyni, de nagyon sokan nem így élnek."

Pont, hogy van, amit sajnálnék 1-2 hétig kihagyni és visszaesni benne azért, mert egyesekben NULLA az empátia.

"Lehet, hogy te nem akarsz az ismerőseiddel találkozni, de attól még mi szeretnénk."

Pont, hogy szeretnék az ismerőseimmel találkozni, de ha egyesek annyira nem figyelnek oda a másikra, hogy nem képesek otthon maradni vagy maszkot húzni betegen és elkapom tőlük, akkor nem fogok az ismerőseimmel találkozni, hanem otthon lábadozok betegen.

"Lehet, hogy te nem vagy szemüveges és nincsen olyan egészségügyi problémád, ami miatt zavarna a gyökér maszk, de attól még megkérünk mi is téged, hogy legyen egy minimálus empátiád és ne akarj más embereket bezáratni, meg maszkviselésre kényszeríteni!"

Asztmás és szemüveges vagyok, mégis kibírom a maszkot, amikor betegen mégis ki kell mozdulnom és kibírom a ""bezártságot"", amikor eleve szrul vagyok és eleve otthon esik jól lenni. Nomeg k nagy a szövődmény esélye, ha flangálok betegen.

Ha miattad kell fontos futóversenyt kihagynom, akár mert előtte fertőzöl meg, akár, mert a felkészülés fontos időszakában kell kihagynom 1-2 hetet, akkor ha tudom ki van, összeverlek.

És akkor még nincs cisztás fibrózisos gyerekem, akit megölhetsz, családtagom, akit megölhetsz stb.

Mégis mi lenne, ha a FERTŐZŐ BETEG otthon maradna és sokkal kisebbek lennének a járványok, SOKKAL KEVESEBB HALOTTAL????

Már odáig eljutottunk, hogy a járdán a szembejövő bámul, de nem enged el, sehol se engedik el vagy át a másikat az emberek, odáig is eljutottunk, hogy fertőző betegek császkálnak. Lassan ott tartunk, hogy nem a zajongóra szólnak egy társasházban, hanem arra, akit zavar ez, mert hogy képzeli, hogy zavarja.

Pár év ezzel a felfogással és verekedés lesz az utcán, hogy a szembejövő ne lökjön le az autó elé, a villamoson és mindenhol, mert annyira nincs empátiájuk az embereknek.

2023. febr. 26. 16:48
 25/67 anonim ***** válasza:
10%

22

Téged komolyan nem zavar az, hogy 1,5 hétig nem tudsz magadról a betegség miatt, amit néhány gy.től kaptál el?

És akkor se, ha a szintén jó alaposan beteg családtagodat ápolod úgy, hogy a könnyed is folyik és/vagy szédülsz a gyengeségtől?

Nem sportolsz, hogy nem zavar a visszaesés?

2023. febr. 26. 16:50
 26/67 anonim ***** válasza:
77%

23.: Nagyon valószínű, hogy később sem lesz divat a bezárkózás. Én örülök ennek.

Ha te nem így vagy ezzel, akkor a te dolgod az, hogy például olyan munkát keress magadnak, ahol dolgozhatsz otthonról, ha rettegsz.

Más embereket nincs jogod korlátozni neked sem.

2023. febr. 26. 16:50
 27/67 anonim ***** válasza:
73%
Voltam évekig ingázó . Munkahely s otthon között. Ezzel a köhögéssel az a baj, 1. Hogy akkor jön rá az emberre, mikor "nem lehet". 2. Terjed mint az ásítás. Ha egy ember ásit, szinte mindenki követi aki látja. Azon felül, ha elmegy valaki a háziorvoshoz, hogy beteg , sok esetben beutalja valahová. Itt vidéken a valahová , a következő kis várost jelenti. Oda viszont el kell utazni. Ez van.
2023. febr. 26. 16:54
 28/67 anonim ***** válasza:
20%

26

Neked meg nincs jogod más embereket MEGÖLNI, mert évente 3 hetet derogál otthon pihenni. Évente 3 hét mióta bezárás? Normális vagy?

2023. febr. 26. 16:58
 29/67 anonim ***** válasza:
20%

Imádom amikor előjön ezen az oldalon a betegség téma... Ugyanazok az emberek, akik szerint pl a covid vakcina turbórákot okoz, azt óbégatják, hogy olyan alapvető módon vigyázni az egészségedre, amire egy átlag szellemi képességű alsós gyerek magától is képes = rettegésben élés.

Igazatok van mindenben, ti kis zsenik😃 Csak aztán be ne tévedjetek véletlenül egy olyan országba, ami nem egy az egyben egy cigánytelep (ergo nem kelet európa, vagy az arab országok) hanem van legalább minimális igényesség az emberekben....

2023. febr. 26. 17:00
 30/67 anonim ***** válasza:
90%
28-as ! Vásárolni is el kell menni. Ha hiszed , ha nem.
2023. febr. 26. 17:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!