Mit gondolnál hogy ha az általános iskolás gyereked lekódolná a telefonját?
Hát ha ti megbíztok abban, hogy egy tizenéves meg tudja ítélni, hogy kivel szabad és kivel nem tartani interneten a kapcsolatot, a saját biztonsága érdekében, arra nehéz mit mondani...
De azokat kérem, akik ebben semmilyen veszélyforrást nem látnak, hogy engem is vigyenek el ebbe a Tündérországba, ahol nincs is bűnözés, meg semmi rossz. Ugye majd saját unikornist is választhatok ott magamnak? Légysziiii
Örülök, hogy a többség azért egyetért itt, hogy nem szabad kitenni egy tizenévest az internetes ragadozók támadásának.
Sajnos pár bégető azért, mégis megtenné ezt úgy látom a válaszolók közül. Őket sajnos sikerült becsapni. De hiszem, hogy majd egy kis gondolkozással ők is jó belátásra térnek. Szurkolok. ;) Jót fog tenni.
Én őszintén nem tudom, mit gondoljak, nyilván mindenki félti a saját gyerekét, de közben meg belegondolok a saját gyerek- és fiatalkoromba, amikor a 2000-es években azt csináltam, amit csak akartam a neten, mert jobban értettem hozzá, mint a szüleim, és én is, a barátaim is leveleztünk emberekkel szerte az országból, és a legnagyobb flexem az volt, hogy mivel én beszéltem angolul, én még Angliából, meg az USA-ból is tudtam emberekkel levelezni.
Persze a legtöbb esetben dickpicket kaptunk, röhögtünk egyet a haverokkal, aztán onnantól nem nyitottuk meg az adott illetőtől kapott mailt.
Azt pedig 10 évesen is megéreztem, ha valaki creepy. És ilyenkor odamentem anyámhoz, vagy apámhoz, mert nekünk jó kapcsolatunk volt, és elmondtam valamelyiküknek, hogy levelezek ezzel az emberrel, és ezt, vagy azt akarja... Elmondták normálisan, hogy ne reagáljak rá, és ennyi. Nem reagálták túl, nem hisztiztek, pedig valószínűleg mikor azt magyaráztam anyámnak, hogy hogy vette át tőlem a klánomat Travianon egy 25 éves budapesti férfi (igen, akkor még a 25 számomra "férfi" volt LOL), és megfenyegetett, hogy ha megpróbálom visszavenni a klánom, akkor megkeresi, hogy hol lakok, akkor azt se tudta, miről beszélek, de vállat vont, hogy "hát keresse, legalább lát majd hetven kilós kutyát"
Aki itt a ragadozókról beszél, azokhoz sózlna a kérdésem:
Akkor milyen opciót ajánlasz? Mármint.. hogy véded ki, hogy a gyerek olyannal beszélgessen akit te nem hlyeselsz? Hány éves korig akarod ezt szűrni?
Ott amúgy szeirntem van egy félreértés, hogy a többiek nem féltik ag yereküket. De... mit tudsz tenni? És hgoy tanulja meg, hogy mire kell figyleno, hol a határ, ha fogod a kezét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!