Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan kell nyugdíjba menni?

Hogyan kell nyugdíjba menni?

Figyelt kérdés
Sajnos még nem érint, csak kíváncsi vagyok.:) Mondjuk 23.-n betöltöm a 65 évemet, akkor 24.-n már nem kell mennem? Vagy hogy van ez? Jó azt értem, hogy szólok a munkahelyen, hogy mennék nyugdíjba, de utána hogyan tovább? Egyszer csak nem megyek be, vagy hogy? Akitől eddig kérdeztem vagy nem emlékszik már rá, vagy ő sem tudja.
2023. febr. 21. 19:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#9: Lehet. Nincs már közvetlen rálátásom, mert 4,5 éve nem ott dolgozom, csak az ütemterv alapján tippeltem. De ezek szerint megint csúsznak. Én is 56 vagyok, én sem kaptam, de nem is vártam, mert én már korábban kértem bizonyos okok miatt. Erre most is van lehetőség egyébként, írtam is. (#5, 6, 8)
2023. febr. 22. 12:21
 12/13 A kérdező kommentje:
Igen, 71-ben születtem. De milyen adategyeztetésre gondolsz? Az eddigi munkahelyeimet?
2023. febr. 22. 16:34
 13/13 anonim ***** válasza:
Adategyeztetési eljárás keretében kimutatás készül a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásban rólad szereplő adatokról: szolgálati idő, bérek 1988-tól. Ezek lesznek majd a nyugdíjszámítás alapjai. Hivatalból indul, korcsoportonként. Ahogy valaki jelezte, úgy tűnik csúszás van. Viszont elébe mehetsz a dolognak, ügyfélkapun keresztül te magad is benyújthatod a kérelmet, nem muszáj megvárni, míg hivatalból kiküldik.
2023. febr. 23. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!