Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A homofóbiások miért találnak...

A homofóbiások miért találnak ki szinte kényszeresen valamilyen indokot amivel meg indokolják a gyűlöletüket? Miért nem ismerik be, hogy nincs különösebb indokuk?

Figyelt kérdés

Valahogy például egy arachnofóbiástól sem hallottam még, hogy elkezdte volna megindokolni azt, hogy miért retteg annyira a pókoktól. Volt aki az eredetét valamennyire megtudta mondani, hogy mikor kezdet tőlük rettegni, de nem talált ki rá semmit, hogy például a vallása tiltja, hogy érintkezzen velük és ezért retteg és hasonlókat.

A homofóbiások esetén miért van ez a szinte kényszeres érvelés?

Persze a két fóbia között vannak lényeges különbségek, de a kérdés lényege az, hogy miért keresnek rendszerint valamilyen indokot sokszor szinte kényszeresen már a gyűlölködésükre?

2023. febr. 17. 08:56
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

Meglátásom szerint a természetes az ami a természetből fakad. Nem természetes az amit pedig már az amit az ember alkotott.

Ilyen szempontból a homoszexualitás, kék/barna/zöld/... szem, a különböző bőr és hajszínek (hajszín esetén persze addig ameddig nem festett, de ez és hasonlók már csak a kötözködés részét képeznék) és hasonlók természetesek.

Az, hogy az ember piercingeket lövet be, fülbevalót hord, hajcsatot-, hajgumit-, ruhát hord, WC-t, telefont, kocsit, buszt, számítógépet használ azok már nem természetesek.

De az, hogy valami természetes vagy nem természetes, magában nem jelenti azt, hogy jó vagy rossz lenne.

A természetes és a normális pedig nem ugyan az, az én meglátásom szerint. Az, hogy mi természetes a fentiek alapján az fix. Nem változik meg. Nem lesz természetes a telefon használat azért mert most már sokan használják. Azonban a normális az lesz azért mert sokan használják. Az lesz az elfogadott és az átlagos.

DE ez megint csak nem mond semmit arról, hogy valami jó vagy rossz. Régen rengeteg minden nem volt normális amik ma már normálisak. Mint az említett telefon használat, de az autó használata sem, számítógép használata sem és sok minden más használata sem volt normális amik nélkül ma már az emberek nagy része nem tudna élni.

Ha az alapján határoznánk meg a jövőt mindig, hogy éppen aktuális állapotban mi a normális akkor sosem fejlődnénk és sosem javulna semmi.

Ezért véleményem szerint az elfogadás terén nem azt kell figyelembe, hogy most éppen mi a normális vagy mi volt a normális valamikor és nem is azt, hogy mi az ami természetes hanem, hogy mi szolgálja az emberek javát = erkölcsileg melyik út az elfogadható.

Ezt pedig már nagyon szépen meglehet vizsgálni, hogy mi történik azokon a helyeken ahol, elutasítják a homoszexualitást (Magyarországon: Pride, homoszexuálisok ellen elkövetett fizikai erőszak, öngyilkosságba hajszolt homoszexuális gyerekek, ...) és mi történik azokon a helyeken ahol elfogadják a homoszexualitást.

Ez alapján levonható a következtetés, hogy melyik úgy szolgálja az emberek érdekét.

2023. febr. 19. 10:53
 22/44 anonim ***** válasza:
66%

21

Már bocsi, de a "szivárványosság", mióta szolgálja az emberiség fejlődését? :DDDD

+attól, hogy sok beteg régen betegesen él, attól még nem lesz normális;)

A telefon függés sem normális csak ott tart, hogy 1 beteg állat már többet csinált maga köré..., de ettől még ők sem normálisak és inkább mára öngyilkosok, hiszen busz-villamos-metró elé sétálnak...

2023. febr. 19. 10:59
 23/44 A kérdező kommentje:

22

A feltett kérdésedre ott van a válasz leírva a 21-es válaszomban.

Ha ezt nem találtad meg akkor annak az lehet az oka, hogy nem értetted meg amit leírtam.

A válaszaidból én azt látom, hogy nem is érdekel és nem is akarod megérteni amit leírtam, így nem látom értelmét annak, hogy tovább részletezem mert szinte szándékosan azt sem fognád fel.

2023. febr. 19. 11:06
 24/44 anonim ***** válasza:
21%
Nem természetes egyáltalán az, hogy valaki b*zi, vagy leszbikus, számomra mindkettő undorító beállítottságúl.
2023. febr. 19. 15:21
 25/44 anonim ***** válasza:
67%
Beállítottság*
2023. febr. 19. 15:21
 26/44 Psycho ***** válasza:
67%

Kérdező! Én feladtam, teljesen felesleges vitázni vele. Az érveket fel sem fogja, meg sem hallja, ugyan átfut rajta a szeme, de nem dolgozza fel az információt. Csak mosolyog és rendíthetetlenül hisz a saját álláspontjának igazáról.

Akinek ennyire zárt a gondolkodási stílusa, az sosem lesz képes fejleszteni az értékrendjét semmiben, mivel szentül meg van győződve arról, hogy amit tesz, amit gondol, az egy abszolút és kiforrt igazság. Kár érte a szó.

2023. febr. 19. 15:23
 27/44 anonim ***** válasza:
30%

"kék/barna/zöld/... szem, a különböző bőr és hajszínek (hajszín esetén persze addig ameddig nem festett, de ez és hasonlók már csak a kötözködés részét képeznék) és hasonlók természetesek."

Így igaz, ezek természetesek az emberiséget tekintve, de az, hogy valaki a saját neméhez vonzódik, az nem természetes. Az ilyen ember valamit elnyom magában, vagy valami trauma érte az ellenkező nemmel kapcsolatban, vagy csak szimplán önimádók a melegek, hiszen ezért is szeretik ugyanazt, ami nekik is van a lábuk között, de ez is beteg dolog.

2023. febr. 19. 15:25
 28/44 A kérdező kommentje:

Psycho

Egyetértek veled, ezért is írtam már a legutóbbi válaszomban is azt amit. De még egy próbát teszek.

27

"hogy valaki a saját neméhez vonzódik, az nem természetes. Az ilyen ember valamit elnyom magában, vagy valami trauma érte az ellenkező nemmel kapcsolatban, vagy csak szimplán önimádók a melegek, hiszen ezért is szeretik ugyanazt, ami nekik is van a lábuk között, de ez is beteg dolog."

Az utolsó próbálkozáson már inkább csak mosolyogni tudtam.

Na de akkor gondolom az állatok is ennyire "önimádóak" vagy ilyen traumák érik. Azért kíváncsi lennék mit nyom el magában egy állat amitől homoszexuális lesz.

Az amúgy ne nagyon zavarjon, hogy ez már jóval előbb eldől.

Lehet informálódni, bár gondolom ez is az egyik oldalon nem megy be és a másikon sem fog.

[link]

2023. febr. 19. 21:45
 29/44 anonim ***** válasza:
63%

Aha! De miért is akarsz te engem és velem együtt több homoszexuális ellenes embert meggyőzni? Majd mi eldöntjük azt, hogy mit fogadunk el és mit nem. Nekem nyomós okom van arra, hogy miért utálom a melegeket, a leszbikusokat, úgyhogy erről ennyit.

2023. febr. 19. 21:53
 30/44 A kérdező kommentje:

29

Én feltettem egy kérdést azzal kapcsolatban amit tapasztaltam és ami érdekkelt.

Erre érkezet egy válasz ami nem egészen a kérdésre reflektált és EZ indított el egy vitát.

Én részemről most vettem észre, hogy te egy másik válaszoló vagy.

Ezenfelül pedig neked még azért is válaszoltam mert téves következtetések mentén reagáltál arra amit írtam. Ezért felhívtam a figyelmed a tévedésedre.

A kérdésnek egyáltalán nem az lett volna a célja, hogy ebből ilyen vita legyen.

Láthatod is az elején próbáltam kerülni az olyan válaszokra reagálast ami erre vinne. (Pl. a 4es válaszra sem reagáltam pont ezért.)

"Majd mi eldöntjük azt, hogy mit fogadunk el és mit nem."

Ez mindenki részéről, minden téma esetén teljesen rendben is van AMÍG ez nincs hatással a másik ember életére.

Onnantól, hogy ez hatással van másokra, jogosan fognak beleszólni.

2023. febr. 20. 07:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!