Valóban egy buta, senki lennék, mert otthagytam a felsőoktatást?
Figyelt kérdés
1 éve hagytam ott, azóta szakmát tanulok, amiben jól érzem magam, emberiek a körülmények, nem kell megszakadni sem. A szüleimtől viszont folyamatosan megkapom, hogy majd megbánom, elpocsékolom a tehetségemet, stb. Tény, nem voltam rossz tanuló, az érettségim is jól sikerült, egyenes út volt bejutni az egyetemre, de egyszerűen kiidegelt, semmi célom, tervem nem volt vele, szemben a szakmával, amit most tanulok, ami nem mellesleg keresett is. Tényleg kevesebb leszek diploma nélkül hosszú távon?2023. febr. 11. 15:26
1/11 anonim válasza:
Kit érdekel mit gondolnak, én nem is mentem egyetemre egyáltalán, mégis megvagyok az életben. Neked inkább az önbizalmadon kellene dolgozz, mert elég gyengén állsz vele...
2/11 A kérdező kommentje:
1. Igazad van, jogos. Ezen valóban dolgoznom kellene. Talán ez az oka a depressziómnak, pánikbetegségemnek is.
2023. febr. 11. 15:37
5/11 anonim válasza:
Kedves kérdező. Én orvos vagyok, azért lettem ez, mert nagyon érdekelt az emberi test működése. Aztán az elmúlt években rájöttem, hogy szeretek barkácsolni és gyakran sajnálom, hogy nem mentem én is asztalosnak vagy burkolónak. Arról nem is beszélve, hogy a szakmám tönkretette az életem.
Ha szereted amit csinálsz akkor jó helyen vagy ahol vagy. Ráadásul vállalkozó "szakiként" nagyon jól lehet keresni.
Megjegyzem a diplomák többsége extrémen túlértékelt. Természettudományi és jogi diplomák érnek valamit, meg egy két közgáz. A többi drága budipapír, ami arra jó, hogy az átlag semmihez sem értő plázamacska elmondhassa hogy neki diplomája van.
7/11 anonim válasza:
Nem azzal van a gond, mennyit tanulsz, hanem hogy mennyire hajtasz arra, más mit gondol rólad. Hiába vagy elvileg most elégedett, mégis vadidegenek véleménye többet számít.
8/11 anonim válasza:
Szerintem nem leszel kevesebb, hanem az élet által sokkal gyakorlatiasabb leszel, ami a mai életben előny.
9/11 anonim válasza:
Minek tanulni? Sok diplomás hülye mint a segg azt látom. Jó szakma kell mert mindenkinek büdös a munka.
10/11 anonim válasza:
Osztom az előttem lévők véleményét. Én ugyan diplomás vagyok, de sok "értelmiségi" ismerősön látom, hogy dumálni, okoskodni nagyon jól tud, de egy vízmérték kifog rajtuk, különösen igaz ez az elméleti szakemberek/PhD-sok nagy részére. Én se hittem ek, de sahát szememmel láttam olyan mérnököket, akiknek a legalapvetőbb műszaki érzékük nincs meg, cserébe viszont lenéznek kb. mindenkit. Inkább tanulj szakmát, a kétkezi munkásemberek ezerszer inkább életrevalóbbak és még jól is keresnek ha olyan a szakmájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!