Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Félsz a haláltól?

Félsz a haláltól?

Figyelt kérdés

2023. febr. 6. 22:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
95%
Nem félek. Mert mindig azoknak xar, akik hátramaradnak.. Ezért én például a közeli hozzátartozó halálatol félek, de attól nagyon.
2023. febr. 6. 23:23
 12/24 anonim ***** válasza:
94%

Alapvetően nem félek a haláltól.

Ez a létezéssel jár együtt, ami motivációt ad az élethez.

2023. febr. 6. 23:28
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Igen, de vonzódom is hozzá.
2023. febr. 6. 23:40
 14/24 anonim ***** válasza:
71%

Volt már halál közeli élményem.

Nem féltem magától a haláltól, elfogadtam, hogy meg fog történni (nem történt meg, megmentették az életem). Inkább igazságtalannak éreztem, mert fiatal vagyok, még rengeteg dolgot nem volt lehetőségem megtapasztalni, sok megvalósítatlan tervem volt, és sok el nem varrott szál. A családom, a barátaim jutottak eszembe, hogy mennyi mindent nem mondtam nekik, remélem, tudják, hogy szerettem őket, és szegényeknek ezzel kell majd tovább élni. De még az is eszembe jutott, már félálomban, hogy csesztem otthon elpakolni, ha elmennek majd begyűjteni a holmim a lakásomra, akkor ott találják a mosatlant, a szétdobált szennyest, meg a vissza nem váltott üvegeket. Dühöt, haragot éreztem, igazságtalannak tartottam, hogy ez történik velem, hogy meg fogok halni, de félelem meglepő módon nem volt bennem.

Félelmet akkor éreztem, mikor felébredtem a kórházban, a filmbeli jelenetekkel ellentétben nekem teljesen tiszta volt az elmém, pontosan tudtam, hol vagyok, ki vagyok, emlékeztem az ütközésre, az utolsó eszméletemnél töltött percekre is, viszont sokáig nem mertem megpróbálni megmozdítani a végtagjaimat, mert attól féltem, hogy esetleg lebénultam, vagy ilyesmi. Nagyon megkönnyebbültem, mikor rájöttem, hogy nem.

És aki azt hinné, hogy egy ilyen élmény megváltoztat valakit: nem. Ugyanúgy élem az életem, ugyanúgy vannak elvarratlan szálak, ugyanúgy vannak megvalósítatlan tervek, ugyanúgy nem mosogattam el ma reggel, mert ugyanúgy bízok abban, hogy megélem a holnapot. Ha mégsem - hát, igazságtalannak tartanám, mert még mindig nem jött el az én időm szerintem. De félni nem félek, mitől kellene? Attól, hogy megszűnök létezni?

2023. febr. 6. 23:45
 15/24 anonim ***** válasza:
80%
Egyedüli vagyok szinte úgy látom, de én igen ,félek. Mármint leginkább azért mert eltelik úgy az életem, hogy csak elrohan mellettem és nem élek igazán, nem élem ki magam. Utána meg mi lesz ki tudja.
2023. febr. 6. 23:57
 16/24 Shora ***** válasza:
79%
Szerintem a halálnál ijesztőbb a magány. Inkább meghalok picit fiatalabban minthogy 90+ évesen egyedül,mindenkit látva meghalni még a saját gyerekeimet is...ahol a szülő temeti a gyereket ott már gond van :(
2023. febr. 6. 23:59
 17/24 anonim ***** válasza:
83%

Hát ez a kérdés azért nem túl konkrét.

Nem úgy kelek fel minden reggel, hogy "sejj de félek a haláltól". Meg nem azon rágódok napközben, miközben várom a buszt, hogy "jaj ne, majd meghalok". De ha most azt mondaná egy orvos, hogy bizony 2 hónap múlva már alulról szagolom az ibolyát valami betegség miatt, akkor lenne olyan szakasza a maradék életemnek, amikor rettegnék az elmúlástól.

És most bocsi, hogy kb. minden válaszolónak az őszinteségét vonom kétségbe, de aki nem félne a haláltól, annál valami szellemileg nem oké. Egy egészséges elme nem akar meghalni, nem akar megszűnni létezni. Az összes (fejben egészséges) élőlény az utolsó pillanatig kapaszkodik az életébe.

2023. febr. 7. 00:02
 18/24 anonim ***** válasza:
68%
17 Egyetértek! Fulladoztam, asztmás roham vagy nem tom mi volt, nem is ez a lényeg, de másodperceim voltak, és kirohantam a kertbe, leguggoltam és felnéztem az égre, hogy akkor most meghalok, méghozzá fulladásban, elzáródott a légutam. Senkinek nem kívánom ezt az érzést, és igen, féltem! Aztán az égre néztem és rábíztam a sorsra, beletörődő érzés volt: megyek vagy maradhatok még? Élni akartam, pedig sokszor van depressziós gondolatom, hogy elég volt, de amikor ott volt a vég esélye közel, akkor másként látja az ember.
2023. febr. 7. 00:06
 19/24 anonim ***** válasza:
95%
Nem, én kíváncsian várom, végre kiderül majd az igazság, hogy a lélek nem létezik és örökké megszűnök, vagy valóban létezik a lélek és van valami a halál után.
2023. febr. 7. 00:36
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem foglalkoztat a dolog, tenni nem tudok ellene, szóval kár rajta idegeskedni, hasznalni az biztos nem haznál.
2023. febr. 7. 05:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!