Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért adsz ma hálát?

Miért adsz ma hálát?

Figyelt kérdés
2023. jan. 27. 08:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:

Nézd, a templomban is vannak fehérneműk, pinák és pöcsök, melltartók, szoknyák. Ám aki ott ezekre koncentrál, az nem Istenért ment a templomba.

Ugyanez van itt is. Aki nem az emberekre koncentrál, az nem az emberekért jött az emberek kategóriába.

Krisztus sok helyre bejuttat és megtart ott, ha úgy akarja.

Én nem bántok senkit, csak egy stabil szemszögből szemlélem a kérdést és válaszolok. Kősziklára építem a házam, mert meg van írva, hogy azt nem lehet összedönteni, mint a lápos talajra épített házat. Krisztus a kősziklám. Az erotika pedig a lápos talaj, mely nem állandó, hanem ingadozik. A rajta épült ház megsüllyed.

De bizony, bűnös ember vagyok, nem is tagadom, ha a templomba erotika lenne, talán többször betérnék oda. De nem járok be, hiszen bűnös vagyok. Én a Bibliát olvasok. Abban van a templomom és a kősziklám, amiért minden nap hálás vagyok. A bűnt pedig igyekszem nem művelni.

Ma sem kellett lopnom.

Ma sem kellett betépnem.

Ma sem kellett verekednem.

Ma sem kellett törvényt szegnem.

Ma sem kellett hazudnom.

Ma sem kellett fájdalmat okoznom.

Ma sem kellett más vérét ontanom.

ma sem kellett éheznem.

Ma sem kellett koldulnom.

Ma sem kellett veszekednem.

Ezekért is hálás vagyok, csak hogy a kérdéshez is írjak valamit.

ja és poén, de ma nem kellett zuhanyoznom.

2023. jan. 28. 16:01
 42/64 anonim ***** válasza:

"Ám aki ott ezekre koncentrál"

Szerintem tévedsz.

Eleve templomban igen sok olyan kép van, ahol Mária szoptatja Jézust. Persze, ez nem erotikus.

Ott sem, ahol a másik melléből dől a tej.

Akkor nyilván az Énekek Éneke sem erotikus?

Elő kéne adni színészekkel, a templomban, a mise alatt.

2023. jan. 28. 16:06
 43/64 anonim ***** válasza:
Bizony, nézed, de nem látod, hogy az Énekek énekében Jeruzsálem a menyasszony és isten a vőlegény.
2023. jan. 28. 16:09
 44/64 anonim ***** válasza:
De ezért mondom néked, hogy a Biblia a templom és nem pedig az építmények.
2023. jan. 28. 16:10
 45/64 anonim ***** válasza:

"Jeruzsálem a menyasszony és isten a vőlegény."

Elég érdekesen viselkednek egymással akkor.

2023. jan. 28. 16:12
 46/64 anonim ***** válasza:
Legyen ahogy hitted.
2023. jan. 28. 16:15
 47/64 anonim ***** válasza:
Ha megnézed egy ateista hozta ide Istenről való diskurzust azzal, hogy nyavajgott miért nem a vallás kategóriában van. Ezek után már én is azt érzem ott a helye de alapból a kérdés nem keresztényeknek szólt és nem teológia.
2023. jan. 28. 16:16
 48/64 anonim ***** válasza:
53%

Valóban nem csak keresztényeknek szól, ez egy általános vallásos kérdés.

Kifejezetten vallásos, mivel az ateisták máshogy élik meg a világot, és ateistának ez a kérdés csak akkor értelmezhető, ha ismeri a vallást.

Ezek után nem tudom, miért ide került. Még téríteni se jó, mert egy jó érzésű ateistában ez csak viszolygást kelt, ami itt kialakult. Egy hívőben is, csak őneki olyan kötelességei is vannak, amelyek elnyomhatják ezt az érzést.

2023. jan. 28. 16:20
 49/64 anonim ***** válasza:
48%

Figyelj én pár évvel ezelőttig ateista voltam és soha nem jutott eszembe hálásnak lenni hívő dolog szóval kerülni kell.

Hálás vagyok, hogy ezt is megtudhattam (nem Istennek vagyok hálás hanem neked )

2023. jan. 28. 16:32
 50/64 anonim ***** válasza:
100%

Én leírtam, hogy nem téríteni jöttem ide. Ateistákat megtéríteni amúgy sem lehetséges, hacsak Isten úgy nem akarja. Leírtam, hogy a bárányok meghallják a pásztoruk hangját, odafigyelnek rá. Ha nem halljátok a pásztor hangját, akkor egy másik nyájhoz tartoztok.

Miattam mindenki abban hisz vagy nem hisz, amibe akar vagy nem akar. nincs következménye, lehetsz ateista, ha attól vagy szabad. Én jézustól vagyok szabad, az ő akaratából. Nem vagyok pap, egy targoncás vagyok. Vezető pozíció, ülő munka. Engem elhívott a jó pásztor, mert messzire eltévedtem.

Kezdetben mindenkit meg akartam téríteni, de már nem. Elengedtem a dolgot.

Kérem tegyék meg a tétjeiket, mert nemsokára pörgetés következik.

2023. jan. 28. 16:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!