Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért adsz ma hálát?

Miért adsz ma hálát?

Figyelt kérdés
2023. jan. 27. 08:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
0%

Még mindig nem értem, hogy ezt a vallási kérdést miért nem a vallás kategóriában beszéljük meg?

Tudod, egy ateista lehet hálás.

Hálálkodhat is. Embernek.

De hálát adni? AZ micsoda?

Tudod, te se szoktál olyat mondani, hogy "hálát adok neked, főnököm, a fizetésemelésért".

Szóval, egy KIZÁRÓLAG a vallásban szokásos kifejezés - mit is keres itt?

2023. jan. 28. 11:14
 32/64 anonim ***** válasza:
77%

Hát, amikor én fizetésemelést kaptam és aláírtam a főnökömnél az erről szóló dokumentumot, akkor hálás mosollyal az arcomon megköszöntem azt és hogy a cégnél dolgozom. Főnököm pedig megköszönte, mondván: "Nem, mi köszönjük, hogy nálunk dolgozol."

Nekem jól esett a válasz, amit kaptam.

Hálát adni tulajdonképpen azt jelenti, hogy megemlékezel azokról a dolgokról, melyek neked megadattak. Emberekről, akik nélkül szegényebb lenne az életed. Megemlékezel egyszerű dolgokról. Persze, aki csak önmagában képes hinni, az hálát adni is csak önmagának tud adni.

A hála egy érzés. Hálát adni azt jelenti, hogy kifejezzük ezt az érzésünket afelé, akinek tulajdonítjuk az életünkben jelen lévő dolgokat.

Adhatsz hálát a társadalomnak is vagy az emberiségnek, ha úgy neked egyszerűbb megérteni. Hiszen az emberiségben is kifejeződik annak a lelkülete, akinek érdemes hálát adni.

A hálaadást én nem nevezném vallásnak. Az inkább egy technika a lélek nemesítésére és a fontos dolgok felismerésére. Egy technika, hogy felismerjük, hogy számunkra kik a fontosak, kik azok, akiknek örülünk, hogy életünk részei. Bizony sokan vannak az életünkben, akiket lehet, hogy úgy megszoktunk, hogy észre sem veszünk, csak ha már nincsenek.

Én nem hinném, hogy a hálát kizárólag vallásban szokás kifejezni. A családban is ki lehet fejezni, a munkahelyen is ki lehet fejezni. bátran oda mehetsz bárkihez, aki jót tett veled és kimondhatod, hogy hálás vagyok azért, amit velem cselekedtél.

De ne menjünk messzebb az egészségügynél. A hálapénz fogalma megvan? Ez még ma is bevett szokás, annak ellenére, hogy tiltják. Aki adja, az boldoggá lett téve, mert meggyógyúlt, megszületett a gyermeke. Aki kapja, az el is fogadhatja, hiszen nem derül az ki soha, mert mint Istennel is, ez általában személyes ügy. De el is utasíthatja, ha úgy látja jónak a törvényre hivatkozva. Aztán ez egészségügy én nem vallás. Csak itt pénzel lehet kifejezni a hálát, esetleg véradással. Véleményem szerint ez utóbbi hasznosabb, mint egy 20ezres.

Aztán vendéglátás: A pincérnek borravaló is a hála kifejezésének egy módja. A pizzafutárnak ugyanígy a hála kifejezésének módja. Kifizetjük a számlát, de adunk még hozzá, attól függően , hogy hogyan értékeljük a kiszolgálást vagy a pizzafutár sebességét, kedvességét.

Vagy a szállodában a takarítónőnek az ágyon hagyott ezres is a hálaadás egy módja. Aztán ez sem vallás.

A hála jó. ha hálás szívvel vagy embertársaid felé, akkor embertársaid is hálásabbak érted.

Mi a sorsa a hálátlan embernek? Az megvan?

2023. jan. 28. 12:24
 33/64 anonim ***** válasza:
0%

"hálás mosollyal az arcomon megköszöntem"

"nem hinném, hogy a hálát kizárólag vallásban szokás kifejezni"

Én is ezt írtam.

Tudod, te most úgy tekeregsz a szavak között, mint annak idején az édenben a kígyó.

Ez nem szép tőled.

De tudom, hogy hiába írok, úgysem fogsz magadba szállni.

"hálátlan"

EZT ÍRTAM??????? NEM!!!!!!

2023. jan. 28. 12:28
 34/64 anonim ***** válasza:
100%

Ne vedd magadra 33-as. Biztosan elbeszélgettünk egymás mellett. Amíg te ideírtad válaszodat én megkostoltam édesanyám rántott csirkemáját és eltűnődtem rajta, hogy tulajdonképpen milyen sok ember munkája van benne abban a darab csirkemájban.

Rántott csirkemáj

Hozzávalók: Egy egész társadalom.

Mert ugye valakik felnevelték a csirkét, aminek az etetésére valakik elvetették, gondozták, learatták a gabonát. Valakik kikeltették a csirkét és valakik megtermelték ehhez az áramot. Valakik levágták a csirkét és feldolgozták. Ugyanez megtörtént azzal a csirkével is, mely a panírhoz készült tojást tojta. Az a csirke talán még ma is tojja a tojásokat. Aztán ott van a liszt, melyhez a búzát valakik elvetették, gondozták, learatták. Ott van a zsemlemorzsa, valaki megsütötte a zsemléket, melyeket valakik végül nem vettek meg és megint mások megszárították, ledarálták a zsemlét és becsomagolták a zsemlemorzsát úgy, ahogy a lisztet is.

és akkor ott van még a napraforgó olaj, melyet szintén ültettek, gondoztak, arattak. Ezt kisajtolták belőle, a lisztet pedig letörölték. Persze, ez volt a munkájuk ezeknek az embereknek, ezért kapják a bérüket, ahogy a szállítók is, akik az alapanyagok előállításáért szállították egyik helyről a másikba a nyersanyagokat. De valakik azokat a kocsikat, traktorokat, malmokat, sajtolókat és darálókat is feltalálta, megépítette, melyek a rántott csirkemájam elkészítésében részt vettek. Sőt valakik a föld mélyén évmilliók óta lapuló kőolajat is kitermelték, eladták, szállították, hogy a szállító azt a kocsijába tankolva munkára fogja és részt vegyen abban, hogy a rántott csirkemáj alapanyagai a boltban kössenek ki végül. Aztán ott vannak az áru feltöltök, akik a boltban kihelyezik az alapanyagokat és persze az eladók is, akiktől apám megvette a májat, az olajat, a tojást a lisztet és a zsemlemorzsát. Ott van még a só, ami kitudja tengerből vagy bányából jutott el végül hozzám és a bors, melyről én szegény ördög azt sem tudom, hogy hol terem. Mindehez energia kellett, nem is kevés és évszázados, ha nem évezredes tudások és szakértelmek továbbadása volt szükséges. Ja és akkor ott van édesanyám, aki megsütötte a csirkemájat és végül ott vagyok én, aki megkostólt belőle egyet és elgondolkodott azon, hogy mi minden volt szükséges ahhoz, hogy ez a csirkemáj eljusson a pocakomba. ja, szerintem a majoránna is kalandos úton jutott el a fűszer tartóba.

De most, hogy mindezt leírtam, szívemben hálát érzek mindazon emberek tevékenységéért, akik részt vettek abban, hogy én semmirekellő szegény ördög tekergő kígyó képében ehessek az isteni rántott csirkemájból.

Észre sem veszem ezeket az embereket, pedig nap mint nap élvezhetem munkájuk gyümölcsét.

De ezeknek az embereknek nem köszönhetem meg személyesen a szüleim kivételével, hogy létrejött a mai eledelem. Viszont megköszönhetem Istennek és kérhetem, hogy áldjon meg minden embert, aki csak egy kézmozdítással is részt vett a rántott csirkemájam megalkotásában.

És akkor nem is beszéltem a fradilevesről, ami mindeközben kihűlt, hogy e sorokat ide leírtam.

Hát nem csodálatos dolog ez? Nem elképesztő, hogy hogyan kerül egy viszonylag egyszerű kaja végül az asztalunkra? Pedig ez csupán a jéghegy csúcsa, mert ehhez kellett még számtalan kőműves, tanár, mindenféle szakember, de még maga Orbán Viktor és az egész fideszes hátországa az ellenzékkel és az EU-val együtt. Sőt, mindebben még Zelenszkij és Putyin is szerepet játszott és állítom, hogy pár morzsa az ételemből búzaszemformájában még ukrán vagy orosz katonákat is látott.

Jobban belegondolva az egész eddigi emberiség részt vett valamijen módon a mai menüben. Köszönöm nektek!

Jó étvágyat!

2023. jan. 28. 13:03
 35/64 anonim ***** válasza:
0%
30. Ha nem tudo, hogy mi a különbség isten fia, me az isten között, akkor máris buktad az egeszet amit leírtál...
2023. jan. 28. 14:03
 36/64 anonim ***** válasza:
81%

Örülök neki, hogy felvetődtek benned ezek a gondolatok.

A legtöbb ember életében soha nem jut el odáig, hogy másra is pozitívan gondoljon.

A társadalom valóban nagyon fontos az embernek. Nélküle úgy nagyjából senkik lennénk. Ha minket is csak az édesanyánk tanítana, mint sok állatot, akkor kb. arra lennénk képesek, hogy a fáról letépjük a gyümölcsöt, azt' kész.

Éppen ezért az az ember, aki be akarja csapni embertársait, egy értéktelen szemét. Az emberiség szégyene.

A mostani írásodban is többször írtál köszönetről, háláról - de hálaadásról továbbra sem, hiszen az nem emberek között történik.

Egyszer már akár le is írhatnád egyenesen, hogy ez valóban KIZÁRÓLAG vallásos téma.

"ezeknek az embereknek nem köszönhetem meg személyesen a szüleim kivételével, hogy létrejött a mai eledelem. Viszont megköszönhetem Istennek"

Itt van a probléma.

Írhatnék még jó sokat arról is, hogy miért és hogyan lehet káros ez a fajta hálaadás... de ez ugye nem vallásos fórum, itt nem írunk erről.

Mivel nem akarjuk összeszemetelni ezt a fórumot oda nem illő témával.

2023. jan. 28. 14:09
 37/64 anonim ***** válasza:
72%

35-nek:

Jézus ember fiának nevezte magát, hiszen ember fia volt, aki Isten akaratát kutatta és annak vetette alá magát. Ám Isten fia lett, hiszen olyan csodákat vitt végbe, melyeket ember nem vihetett végbe. Aztán ott a kereszten Istenné vált. Ő Isten kinyilatkoztatása. Abban a 3 évben Isten fia volt, aztán már Ő Isten. Itt nincs mit félreérteni. Atya+Fiú+Szentlélek= Örökségünk

36!

Hála adás történhet Isten felé is, ember felé is.

Isten felé történhet imával, szavakkal, az örömhír terjesztésével, éhezők etetésével, szomjazók itatásával, árvák befogadásával, tanítással...stb

Ez a köszönetnyílvánítás egy formája, mely érzésként jelenik meg és ezt megosztják másokkal.

Ember felé is széles skála áll rendelkezésre a hála kinyilvánítására. Például egyik nap elfelejtettem kaját vinni a munkába, ám kolléganőm megetetett a karácsonyi süteményéből, amit osztogatni hozott a munkahelyre. A kezéből ettem, mondhatni. Ő nem tudta, hogy éhezem. de nekem olyan jól esett ez a gesztus, hogy vettem neki egy csomag gumicukrot és neki ajándékoztam.

2023. jan. 28. 14:35
 38/64 anonim ***** válasza:
52%

"Jézus"

Én is ezt mondom!

MIÉRT NEM A VALLÁS KATEGÓRIÁBAN VAN EZ A KÉRDÉS????

2023. jan. 28. 15:00
 39/64 anonim ***** válasza:
72%

Azért, mert a kérdés a háláról szól és annak mai napi alkalmazásáról. A hála pedig nem egy vallás, hanem egy érzés, ami megosztható, adható és vehető.

És pénzé nem tehető...MUHAHA (GONOSZ KACAJOM)

Amúgy ez egy komoly válasz, de a csupa nagy betűk miatt kénytelen vagyok lemenni erre a szintre, hogy átmenjen.

Jézust csak én hoztam be a válaszok közé. minden kérdésbe beviszem válaszként Jézust, hiszen az egy jó válasz a legtöbb kérdésre azok számára, akik bárányai neki. Aki pedig nem hiszi, az megbotránkozik ezen. De Isten látja lelkemet, örül a szívem, mikor az igazságon botránkoztok.

2023. jan. 28. 15:05
 40/64 anonim ***** válasza:
0%

Ezek után gondolom, nem zavarna, ha templomban tartanánk erotikus kiállítást.

Éppen úgy illik oda, mint ide a vallás.

Igaz?

2023. jan. 28. 15:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!