Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Közép és Kelet-Európában...

Közép és Kelet-Európában miért néznek néhányan még most is furán, mondhatni undorral az emberre, ha a párja más etnikumú?

Figyelt kérdés

A férjem Jamaicai én Szlovákiai vagyok ((2016 óta kint élek Britanniában ott ismertem meg). Azt vettem észre, hogy amikor hazautazok, vagy mondjuk Romániában is voltunk nyaralni, időnként megbámulnak minket az emberek, van olyan, hogy döbbent, de olyan is volt, hogy undorodó arccal néztek ránk.

Lengyelországban egy alkalommal be is szóltak.

Nem értem, hogy néhány embernek a mai világban ez miért nem elfogadott!

2023. jan. 25. 07:28
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
98%
Mert nem szoktak hozzá a sötétekhez, és furcsa.
2023. jan. 25. 07:30
 2/21 anonim ***** válasza:
88%
Mindenkinek joga van ahhoz, hogy azt gondoljon, amit akar. Mindenkinek joga van a saját arcán olyan arckifejezéshez, amilyet akar. Beszólniuk nem kellett volna, abban igazad van. De gondolatrendőrséget nem játszhatsz.
2023. jan. 25. 07:52
 3/21 anonim ***** válasza:
68%

Ismét egy fehér nő, fekete férfi.

Engem meg az érdekelne miért nem látok soha fekete nőt, fehér férfi párost?

2023. jan. 25. 07:57
 4/21 anonim ***** válasza:
31%
Mert undorító. Remélem nem akartok gyereket vállalni
2023. jan. 25. 08:14
 5/21 A kérdező kommentje:

Van olyan is, hogy fekete nő fehér férfi. Nem egy olyannal találkoztam már.

De igen 4! Akarok neki gyereket szülni!

2023. jan. 25. 08:35
 6/21 Metionin ***** válasza:
96%
Nem szoktak hozzá. Ahol felnőttem is (Szabolcs megye, román határ mellett) még vagy 20 éve érkezett egy fekete orvos, sokan csak azért mentek oda, mert látni akarták :D amúgy kva jó arc, ma is ott van még. A felesége magyar, a gyerekeik pedig tök szépek. Most Debrecenben lakom, itt az egyetem miatt sok a külföldi, arab, fekete, ázsiai is van. Senkinek nem tűnik fel, ha valakit látok bámulni őket pl. villamoson, az tuti a régióból jött fel ide kórházba vagy ügyet intézni.
2023. jan. 25. 09:27
 7/21 anonim ***** válasza:
72%

A túlnyomó többségük azért, mert szokatlan dolgot látnak. A fehéreket is megbámulják fekete Afrikában.

Csak kevesen néznek le emiatt. Akik igen, azok egyrészt vagy egyszerűen rasszisták, vagy azt hiszik, hogy ha te idehozol valaki külföldit, holnap már a nappaliukban kell befogniuk egyet és 3 év múlva eltűnik a fehér ember. A média ezt teszi. Valóban vannak helyek, ahol "kiszorították" a fehéreket, de azok a helyek vagy gyarmatbirodalmak központjai voltak (London), vagy alapból a multikulturalizmuson épültek (USA egyes részei). Magyarország egyik kategóriába sem tartozik, de sok primitív ha látja a TV - ben, hogy brittországban mi van, már azt hiszik, hogy Tusványos alsóra is tömegesen fognak menni a feketék.

2023. jan. 25. 21:26
 8/21 A kérdező kommentje:

Vagyis a média elhiteti velük, hogy akinek más a bőre színe, kultúrája, akkor az rossz ember?

Tiszta középkor!

2023. jan. 26. 15:55
 9/21 anonim ***** válasza:
62%
Szeretsz lenézni másokat?
2023. jan. 26. 16:54
 10/21 A kérdező kommentje:
Lenézni másokat? Senkit nem nézek le! De a butaságot nem szeretem! Előbb meg kéne mindenkinek ismernie a másikat, utána ítélkeznie felette
2023. jan. 26. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!