Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Közép és Kelet-Európában...

Közép és Kelet-Európában miért néznek néhányan még most is furán, mondhatni undorral az emberre, ha a párja más etnikumú?

Figyelt kérdés

A férjem Jamaicai én Szlovákiai vagyok ((2016 óta kint élek Britanniában ott ismertem meg). Azt vettem észre, hogy amikor hazautazok, vagy mondjuk Romániában is voltunk nyaralni, időnként megbámulnak minket az emberek, van olyan, hogy döbbent, de olyan is volt, hogy undorodó arccal néztek ránk.

Lengyelországban egy alkalommal be is szóltak.

Nem értem, hogy néhány embernek a mai világban ez miért nem elfogadott!

2023. jan. 25. 07:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
44%
Itt csak te ítélkezel. Butának nevezel másokat, pedig nem is ismered őket.
2023. jan. 26. 20:51
 12/21 A kérdező kommentje:
Nem magát a személyt tartom butának, hanem a gondolkdását tartom butaságnak! Kettő között van egy különbség.
2023. jan. 27. 01:55
 13/21 anonim ***** válasza:
76%
Nem sok.
2023. jan. 27. 07:38
 14/21 anonim ***** válasza:
94%

En a UK-ban élek, dolgozok. Az előző munkahelyemen sokan dolgoztak olyanok, akik Kenyabol érkeztek 18-20 évvel ezelőtt.

Na ok nagyon leneztek minket. A magyarokat, lengyeleket, litvanokat. Gunyolodtak velünk, ha nem volt jó az angolunk.

Azóta én is és jó pár munkatarsam inkább kerüljük őket.

2023. jan. 29. 01:19
 15/21 anonim ***** válasza:
44%
Ennyi rasszista embert!! Szégyelljétek magatokat.
2023. jan. 29. 09:14
 16/21 anonim ***** válasza:
70%
15 szégyelld magad te, aki többnek hiszed magad másoknál és ítélkezel mások felett.
2023. jan. 29. 09:18
 17/21 anonim ***** válasza:
34%
Pontosan te teszed ezt. Szégyelld
2023. jan. 29. 09:21
 18/21 A kérdező kommentje:

14-es!

Sajnos minden rasszban vannak, akik nem tudják elfogadni a másikat! Feketék, ázsiaiak és fehérek között is vannak rasszisták és fajgyűlölők is!

2023. jan. 29. 11:53
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos, a rasszizmus és az intolerancia még mindig jelen van a világ sok részén, és nem csak Közép- és Kelet-Európában. Bár a multikulturális társadalom és az emberek elfogadása az elmúlt években és évtizedekben fejlődött, még mindig vannak olyanok, akik nem tudnak vagy nem akarnak megbirkózni a különbségekkel.

Ezek az emberek gyakran előítéletekkel és sztereotípiákkal élnek, amelyeknek semmi köze nincs a valósághoz. Például azt gondolják, hogy a külföldieknek nincs helyük vagy joguk az adott országban, vagy hogy az etnikai csoportok közötti kapcsolatok problémákat okozhatnak.

Az ilyen magatartás gyökerei többek között a társadalmi, politikai és gazdasági környezetben, az oktatásban, a média által közvetített sztereotípiákban és az emberek személyes tapasztalataiban keresendők. Az ilyen intolerancia elleni küzdelem mindenki felelőssége, hogy megértse és tiszteletben tartsa az emberek különbözőségeit, és hogy küzdjön a rasszizmus és az intolerancia ellen.

2023. márc. 9. 14:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Előző, köszönjük, hogy felmondtad a leckét.
2023. márc. 9. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!