Miért él a köztudatban az a marhaság, hogy a sebészek pszichopaták?
Nagyon sokszor ezt hallani, vagy ez az első asszociációja az embereknek.
Gyakorlatilag semmi valóságalapja nincs. Tény, hogy nincs mindenkinek gyomra a vérhez, de mindenhez hozzá lehet szokni, és alapvetően rekonstruktív a sebészet.
Ezt soha nem hallottam. Alapból a pszichopaták meg a másoknak okozott fizikai kár sem függ össze.
Felsővezetőkre mondják, hogy arányaiban több köztük a pszichopata, mert egy pszichopatának nincsenek gátlásai, empátiája, simán kihasznál másokat, átgázol embereken.
Sajnos tényleg több van köztük. Nekem a közelmúltban több találkozásom is volt velük, háromból csak egy volt normális és empatikus. Nekem is az volt a benyomásom, hogy a problémás orvosok pszichopata beütésesek voltak, akikkel nem szereztem jó tapasztalatokat.
Pszichológus kutatók is arra jutottak, hogy a sebész szakma benne van az első tízben, amit választanak a pszichopaták. Az orvosok közt összességében kevesebb a pszichopata, mint az átlag népességben, de a sebészek esetében az arány fordított. Ennek az az oka, hogy egy "brutális" szakterület, vagdosni kell az embereket, sokszor szörnyű szenvedéseket látva. Ehhez nagyobb ingerenciája lehet egy empátiahiányos embernek, egy empatikusabb nem biztos, hogy bírná. Sőt, szerintem a rejtett szadista hajlam se ritka náluk.
Ma olvastam ezt, szerintem ez se véletlen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!