Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért segítik egymást, egymáso...

Miért segítik egymást, egymáson az emberek?

Figyelt kérdés
Önző vagyok, nekem ez nem alapvető

2023. jan. 15. 19:46
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretek segíteni másokon, örömmel tölt el. Ne olyat képzelj el, hogy odaadom a százasomat a bevásárlókocsiból egy alkoholista csövesnek a Penny Marketnél. Hanem inkább olyasmit, hogy segítek a házunkban lakó néninek felvinni a nehéz csomagját. Vagy átkisérek egy vakot az úttesten, segítek az út szélére tolni egy elakadt járművet.
2023. jan. 15. 20:14
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
A mai magyar emberekre nem igazán jellemző a humánusság, az empátia, a segítség adása a másiknak. Persze esetleg, ha rokonról van szó, az kivétel, de nem mindig.
2023. jan. 15. 20:35
 13/40 A kérdező kommentje:
Mit tegyünk, hogy jellemző legyen?
2023. jan. 15. 20:38
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
13# Nagy fájdalmat érzel/éreznél, ha segítesz másnak vagy segítenél?
2023. jan. 15. 20:47
 15/40 A kérdező kommentje:
Nem
2023. jan. 15. 20:50
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Ezt is lehet gyakorolni. Kis lépésekkel. Próbáld ki.:)
2023. jan. 15. 20:51
 17/40 anonim ***** válasza:

Mert alapvetően jó érzés, sokszor szembesülök vele hogy vissza nem kapok belőle semmit(utána mondjuk tőlem többet ne várja az adott illető) de amúgy a sorstársakon simán, már ha tudok segíteni érdemben.

Ha nem vagyok biztos magamban akkor nem.

2023. jan. 15. 20:53
 18/40 anonim ***** válasza:
78%

Van akinek ez a személyiségéből jön - én ilyen vagyok, sokszor pont figyelmeztetnem kell magam, hogy ne szóljak bele mindenbe csak mert segíteni szeretnék.

A többség azonban tanulja, hogy egy társadalomban közös érdek, hogy a társadalom tagjai sikeresek legyenek - ehhez meg néha az kell hogy segítsük egymást.

Ha segítesz a szomszédodnak amikor gondja van, akkor legközelebb te is fordulhatsz hozzá ha neked van szükséged segítségre. Ha tudod, hogy általában az emberek vigyáznak a gyerekekre, akkor te is könnyebben élsz amikor neked van gyereked. Ugyanígy ha te segíted az időseket a többi fiatallal, középkorúval együtt - akkor számíthatsz arra, hogy később amikor te leszel öreg akkor majd neked is fognak segíteni.

2023. jan. 15. 20:53
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

#18.Az a baj, hogy én is ilyen vagyok.

És a modern társadalom kihasználja az ilyen személyeket, én is próbálom visszafogni magamat, de mindig nem megy...

Szóval amit az utolsó bekezdésbe írsz nincs mindig így, többnyire az ember segít és mindenki megy a dolgára, majd amikor bajban van akkor egyedül kell megoldania(rossz esetben).

Nyilván sokszor a közegen múlik, ezért kell egy olyan környezettel körülvenni magunkat akikre lehet számítani.

2023. jan. 15. 20:55
 20/40 anonim ***** válasza:
*bekezdésben.(ez kicsit csúnya volt)
2023. jan. 15. 20:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!